Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Lleida] La Maranya no es xapa, seguirem al peu del canó!!
09 jul 2007
En diverses ocasions agents de la Guàrdia Urbana s’havien presentat al Centre Social Autogestionat La Maranya, situat als baixos del carrer del Parc número 13 (Casc Antic), per alertar-nos de la seva intenció de denunciar-nos per no tenir el títol habilitant per l’exercici de la nostra activitat social. Davant d’això, membres de La Maranya, van anar a informar-se a les oficines municipals, en les quals sempre se’ns digué que per dur a terme l’activitat que es realitzava no era necessari aquest títol habilitant.
Tot i això, el 6 d'abril del 2006 la Guàrdia Urbana aixecà una acta d'inspecció i el 31 de juliol l'Ajuntament va dictar una resolució requerint-nos que sol•licitéssim la perceptiva autorització municipal per a l'exercici de l'activitat social.
Al rebre aquesta notificació, amb data de 27 de setembre, es demana una pròrroga per poder acomplir amb la llicència i el 22 de desembre una altra. La necessitat de pròrroga s’acreditava a través d'un informe tècnic que considerava que La Maranya necessitava més temps per poder acomplir amb els requisits exigits.
Les pròrrogues es van acompanyar de demanda d’informació a l'Ajuntament sobre les possibilitats que s'ofereixen per poder acomplir amb les llicències d'activitats per a les entitats socials sense ànim de lucre.

Al demanar els pressupostos als diferents tècnics (arquitecte, enginyer, aparellador, electricista, empresa de compliment de la normativa d’incendis, pintor, empresa elèctrica,...) la despesa econòmica supera els 12.000 euros. Implicant, a la vegada, un perjudici per tots els veïns i veïnes del carrer del parc núm.13 que haurien de canviar les seves instal•lacions elèctriques de l’edifici i de les seves vivendes.

Mentre La Maranya seguia avaluant com acomplir la llicència l’Ajuntament de Lleida, amb la Marta Camps com a sotasignant, segueix el procediment amb l’únic diàleg que fa servir el Consistori Municipal. Fa arribar al CSA La Maranya una resposta clara i contundent: una multa coercitiva de 150 euros, 1 mes de termini per acomplir amb la llicència i l’amenaça de la suspensió imminent de l’activitat i la possibilitat de multes més elevades.
Cap més paraula sobre possibilitats d’aconseguir la llicència, possibles ajudes.
Aquesta actitud repressiva de l’Ajuntament fa que La Maranya decideixi respondre amb la mateixa contundència: fer-se pirata i seguir la peu del canó.


Ja fa més de 2 anys que el Centre Social Autogestionat La Maranya desenvolupa la seva activitat al Casc Antic de la ciutat. Són moltes les persones, col•lectius i associacions que hi han passat per motius ben diversos. Són nombroses les activitats de tot tipus que s’hi ha realitzat en aquest espai i en les que s’ha col•laborat.

Ja fa més d’1 any que l’Ajuntament va iniciar la persecució subtil contra el nostre projecte. Demanant una llicència ambiental, que requereix només quan una activitat no li convé. Ens costa que el Consistori Municipal eximeix d’aquesta a qui li interessa.

Davant d’això, volem denunciar:

- La persecució que pateixen totes les persones i espais que fan una crítica al Consistori Municipal.

- La degradació voluntària i conscient del Casc Antic per part de l’Ajuntament, que provoca la impossibilitat d’assumir els costos de les llicencies.

- La clara intencionalitat de l’Ajuntament de tancar un Centre Social que actua al marge de La Paeria i que realitza una crítica a la seva política.

Per tot això, avisem de la nostra ferma intenció de fer-nos pirates i continuar al peu del canó!!

La Maranya no es xapa i, per això, demà, dimarts 10 de juliol convoquem a una roda de premsa i un berenar popular davant de La Maranya a partir de les 18 hores.

Demà finalitza el termini donat per l'Ajuntament.

La Maranya al peu del canó!!
Mira també:
http://www.moviments.net/maranya
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] La Maranya no es xapa, seguirem al peu del canó!!
09 jul 2007
tot el nostre suport

Revolta Diatònica
Sindicato Sindicat