Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles
09 jul 2007
Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles
Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles

Antiavalots. Els Mossos van prevenir-se davant la possibilitat d´incidents violents

Diari de Girona 05/07/2007, M. ROVIRA, BANYOLES.- Els Mossos d´Esquadra van muntar un aparatós desplegament d´efectius ahir al matí al nucli antic de Banyoles per desallotjar l´antiga fàbrica de Curtits Pujol que estava okupada des de feia mesos. Davant la possibilitat que el desallotjament derivés en enfrontaments entre agents i membres del col·lectiu okupa, els comandaments de la policia catalana van mobilitzar diverses patrulles dels antiavalots -coneguts com a Brigada Mòbil-, van tallar carrers i van acordonar tot el voltant de la fàbrica. A l´hora de la veritat però no va haver-hi cap incident ja que quan els policies van entrar a la Kurtida van trobar-hi un sol jove dormint i no va oposar cap resistència per abandonar la nau.

Els agents s´havien desplegat pels voltants de la fàbrica -situada a la zona Monestir- a primera hora del matí.

Van prendre moltes mesures de seguretat per evitar qualsevol episodi violent i és que durant una època a la Kurtida hi havien estat vivint de manera fixa fins a una desena d´okupes i els caps de setmana encara eren molts més els joves que hi passaven les hores. Ahir al matí però la casa estava gairebé buida i l´únic ocupant va accedir a abandonar-la sense oposar resistència quan els Mossos van entrar-hi. Llavors els agents només van haver de precintar les portes per evitar més entrades furtives.

L´antiga fàbrica de Curtits Pujol estava okupada des del passat mes de novembre, quan un important grup de joves va entrar-hi i s´hi va instal·lar. El propietari ja va posar de manifest llavors que la seva intenció era desallotjar-los immediatament.

El cert és però que ha passat més de mig any fins que la finca ha quedat lliure dels esquàters.

El propietari no era l´únic que volia fer-los fora perquè alguns veïns de la zona s´han queixat que la fàbrica servia per a fer-hi festes i això generava molt d´enrenou i sorolls.

--

Desallotgen un esquàter de la Kurtida de Banyoles i la precinten

El Punt 05/07/2007 JORDI CASAS. Banyoles.- Els Mossos van desallotjar ahir un esquàter de la nau de la Kurtida de Banyoles –Curtidos Pujol–, sense incidents. Els esquàters la feien servir de discoteca –ells diuen de «casal cultural alternatiu»– des de fa un any, la qual cosa havia motivat les queixes i denúncies dels veïns de la zona –per soroll i brutícia–, tot i que s'havien compromès a insonoritzar-la. El desallotjament es va fer per ordre judicial arran de la denúncia de la propietat de l'immoble.

La policia local va tallar el trànsit a la zona.

Les quatre dotacions de la unitat antidisturbis dels Mossos –també hi havia dues patrulles– que van intervenir només van haver de desallotjar un noi que en aquell moment era a dins dela nau. Fonts policials mantenen que segurament hi havia més persones i que van sortir pel darrere de l'edifici. Sigui com sigui, el noi no va oposar resistència i els agents només van haver de segellar judicialment els accessos i barrar les entrades i els tancaments. L'operació, sota supervisió judicial, va durar una mica més de dues hores. Es va iniciar a les nou del matí. Mentre duraven les tasques, un grup d'esquàters va demanar poder entrar per retirar material, bàsicament aparells de música, i ho van poder fer sense problemes.

El desallotjament es va dur a terme amb la col·laboració de la policia local –dues unitats– que, a part de donar suport als Mossos, va tallar la circulació al sector. Bàsicament, al carrer Vall, tot i que això va afectar el de Sant Bernat i a la ronda Fortià.

La desocupació va ser tan tranquil·la que ni tan sols els veïns més pròxims a l'immoble se'n van assabentar o bé ho van fer quan van sortir al carrer i van veure el desplegament policial. Els veïns consultats per aquest diari van dir que el dia anterior havien notat més moviment de l'habitual a les tres cases de l'Ajuntament del carrer Orient, que també estan ocupades.

Els clients de la cooperativa van ser els que van haver de suportar més directament el desallotjament, ja que no van poder accedir a la botiga. Actualment, a Banyoles hi ha ocupades tres cases de l'Ajuntament del sector de Can Sobet, al carrer Orient, on viuen membres del moviment. El govern local ja ha iniciat els tràmits administratius pertinents per desocupar-les.

Les tres cases han d'anar a terra en el marc de la remodelació urbanística de la zona, l'entorn del monestir. A més, està pendent de desallotjament judicial una casa del carrer de la Llibertat, on ja no hi ha ningú del moviment esquàter i que han atrinxerat per dificultar la desocupació quan es produeixi. L'acció és imminent.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles
09 jul 2007
Curioses són la colla de mentides desplegades en la notícia que malauradament no va ocórrer.
La fabrica "okupada" (desde feia ja dues setmanes hi havia en peu l'ordre de desallotjament)va ser desallotjada, a traició, sense previ avís i amb tota la prepotència desplegada pels mossos i la policia local de banyoles sense que succeisin alderulls o disturbis, tal i com els mossos es temien i s'esperaven.
Van entrar a la Kurtida amb les porres a la mà, picant i destrossant material, i en cap moment van deixar que ningún membre del col·lectiu s'hi acostes a més de 200 metres. A l'hora del desallotjament, només una persona es trobava a l'interior, i aquesta no va oposar cap resistència (llogica pura) a les 6 dotacions d'antiavalots de la brigada móbil dels mossos.
Ells amb la seva prepotència i xuleria habituals es van passar més de 3 hores per precintar les portes del espai Okupat, i van deixar-lo així, buit, mort i abandonat.
Tornarem a okupar,mentres quedin espais per alliberar!
Re: Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles
11 jul 2007
Los mossos se estan conviertiendo en unos titeres guiados por comandaments ceneperos y civilones, si caminaran solos sin influencias de esos dinosaurios no existirian esos problemas.
Son una pena de gente, de risa, es repugnante la sumisión hacia esas policías franquistas. No era eso lo que queria el pueblo catalán. Hay cierto foro de mossos que parece de payasos tontos.
Re: Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles
11 jul 2007
Mel, a eso le llamo yo contraespionaje.
Te metes a hacer amigos en el foro de mossos y ahora quieres ganarte a éstos.
Re: Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles
14 jul 2007
Mel, ningú vol ser el tu amic?. fent aixó aconsegueixes un efecte contrari. He entrat al forum per verificar-ho i noi, no se si pensar que atraveses problemes d'autoestima, ets un adolescent avurrit, o tens problemes mentals.
Deixa-ho estar, de veritat. Ells si ho volen poden dur-te malsdecaps més enllà de la xarxa i aquí ens agrada la gent ferma i compromesa.
Re: Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles
14 jul 2007
Ara si vols menjar amb aquests nois? Pero si tu vas dient que ets Mosso!!!!
Veus com tens problemes al cap, xiquet...
Re: Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles
18 jul 2007
La noticia era del desplegaments dels mossos. Mel, et dediques a carragar-te tots els fils de debat que trobes a internet o qué?.
Passem del bordegàs llunatic i seguim a lo nostre. Que el suportin a casa seva.

Un altre desallotjament que per no variar ens deixa a nosaltres malmesos. Que us esparaveu dels periodistes?.
Encare que ens superin en numero els antiavalots, seguirem amb la nostra tasca.
Força.
Re: Un aparatós desplegament de Mossos desallotja la fàbrica «okupada» a Banyoles
29 jul 2007
El tal Mel no es mosso, ni pertany a cap cos policial, es un pobre infeliç que es misogèn, va buscant brega per que el seu cap no dóna per més.
Si deixes de ser un borratxo i un drogadicte potser seria salvable.
Sindicat Terrassa