Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
prou hipocresia: o legalitzem el cannabis o prohibim l´alcohol i el tabac
05 jul 2007
Diputada Porretti: legalitzar el cannabis o prohibir l'alcool i el tabac.
Roma, 26 juny 2007

Intervenció de l'honorable Donatella Poretti, diputata radical de la Rosa nel Pugno, secretària de la Comissió d'Afers Socials.

Avui, en ocasió de la Jornada Mundial contra les drogues, he presentat, junt amb l'hon. Bruno Mellano, dues propostes 'bessones' de llei el.laborades en col.laboració amb l'ADUC (Associazione per i Diritti degli Utenti e Consumatori): una per legalitzar el consum i el comerç del cannabis, l'altra per prohibir l'alcool i el tabac.

De les dues, una: o si pren acta de que la política prohibicionista i repressiva no està funcionant, legalitzant una substància com el cannabis; o es decideix que el prohibicionisme funciona i s'aplica fins el fons, prohibint substàncies infinitament més danyoses com l'alcool i el tabac. El cert és que avui l'estratègia adoptada contra les drogues és fortament ambigua i hipòcrita. Davant els zero morts causats pel cannabis, l'alcool i el tabac produeixen cada any prop de 130.000 morts només a Itàlia, a més a més de 5 milions de defuncions a tot el món. Tot i això, hom pot acabar a la presó fins a 20 anys per una possessió de cannabis superior a 0,5 grams, mentre és possible aconseguir i consumir quantitats il.limitades d'alcool i tabac.

Legalitzant el cannabis:
- seria eliminada una bona part dels ingressos dels que viuen les organitzacions criminals que gestionen els tràfics;
- seria possible controlar la qualitat de la substància, evitant que els milions d'italians que en fan ús fumin cannabis genèticament modificat o, pitjor, tallat amb d'altres substàncies desconegudes i, de vegades, letals (vegis el cas del jove de Torí, el porro del qual contenia crack cocaina);
- quedaria separat el mercat del cannabis del de les drogues 'dures', evitant el fàcil contacte dels camells amb milions dels seus joves 'clients', a qui vendre productes més lucratius per que creen dependència, com la cocaïna i l'heroïna.

Espero que es procedeixi en aquesta direcció, i per ella lluitaré. Però si no caminem per la via legalitzadora, que sia seguida fins el fons la prohibicionista actual. Per això, seria oportú que la repressió, si és el que es vol fer, sigui aplicada de manera justa i equànim, sense discriminacions entre consumidors de drogues 'bones' (tabac i alcool) i 'dolentes' (cannabis). I sobretot sense aquella tolerància de l'il.legalitat que crea zones grises de venda i consum... com -sembla- a aquest Parlament.




1. Proposta di legge per la proibizione del mercato e del consumo di alcool e tabacco:

http://www.donatellaporetti.it/prop.php?id=520


2. Proposta di legge per la legalizzazione del mercato e del consumo di cannabis:

http://www.donatellaporetti.it/prop.php?id=519

This work is in the public domain

Comentaris

Re: prou hipocresia: o legalitzem el cannabis o prohibim l´alcohol i el tabac
05 jul 2007
2 cositas: por que el cannabis solo? Hay otras muxas sustancias recreativas k mux@s tomamos y nos gusta tomar.si hay que despenalizar(no digo legalizar xke no quiero acabar comprando mis drogas a la Bayer o a Novartis,p.e.) vamos a jugar en serio por la libertad y a por todas o ninguna. La segunda quedara peor,y es que,la verdad,prefiero comprar lo mio a mi camello de confianza que es amigo y se gana la vida,que enriquecer con esto,tambien,a mas multinacionales(Ya sé,la multinacinal de la droga,etc... Elige bien a tu proveedor!)
Sindicato Sindicat