Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Protesta al ple de Vilanova i la Geltrú contra el desallotjament del CSOA La Soga
04 jul 2007
Els esquàters de la Soga es manifesten en el ple de Vilanova contra el desallotjament del proper dia 19 de juliol.
Uns trenta joves es van manifestar contra el proper desallotjament del casal ocupat La Soga.
El mandat ha començat calent a Vilanova, i no perquè l'oposició hagi aprofitat el primer ple del curs per carregar contra la composició del govern, ni contra els sous dels regidors. De fet, el debat polític va ser pausat i molt suau durant la poc més de mitja hora que va durar la sessió. Però el govern del socialista Joan Ignasi Elena es va haver d'enfrontar ja a la primera protesta del mandat, la que van protagonitzar una trentena de joves del moviment esquàter que es manifestaven contra el desallotjament del casal La Soga. Quan va acabar el ple, la protesta es va traslladar al carrer amb una tensa confrontació dialèctica entre totes dues parts.
foto sog.jpg
L'enfrontament no va passar de les paraules, però es van viure moments de tensió a les portes de l'ajuntament de Vilanova, quan els manifestants van esperar la sortida de l'alcalde per increpar-lo. L'acusaven de no haver complert la seva paraula d'entrevistar-se amb ells abans de decidir el futur del casal ocupat La Soga –compromís que va negar Elena– i també que la seva única comunicació amb ells hagi estat un decret de desallotjament fet arribar a través de la policia local –perquè li van recordar que quan era regidor de Cultura es va presentar en un local per informar-los personalment de les intencions de l'Ajuntament–. Però els manifestants també li van retreure accions del mandat passat, com ara el desallotjament del local dels antics Marbres Calvet perquè s'hi construís una residència que encara no s'ha començat.

Enmig de crits d'«especuladors», de «no marxarem» i de «vosaltres no sou l'esquerra», els regidors del nou consistori van anar abandonant l'ajuntament, però l'alcalde va optar per anar a parlar amb els manifestants. Els va oferir una reunió per atendre les reclamacions dels joves sobre una taula de _reunions, però també els va respondre a les acusacions de no permetre tenir una alternativa per a l'oci dels joves. En aquest sentit, Elena va demanar als manifestats que no es fessin portaveus de tota la joventut de la ciutat, i va recordar els problemes que es van generar arran de l'ocupació de la fàbrica abandonada Marbres Calvet, que es va convertir en un local de festes on es cobrava per entrar. Igualment, la primera tinenta d'alcalde, Iolanda Sánchez, va instar els joves a fer ús dels equipaments municipals per fer les seves activitats. Davant la queixa de no tenir espais per als joves, Sánchez els va recordar que durant tot l'hivern hi ha hagut un envelat municipal on les entitats han organitzar festes i actes diversos, que actualment hi ha els centres cívics de la ciutat, i que se cedeixen igualment a les associacions locals.

La discussió es va acabar amb el compromís del govern de citar els joves a una reunió, però aquests desconfien que es produeixi: «Ja havíem demanar abans una reunió amb l'alcalde i ens van ignorar. Però igualment no ens concreten si podrem parlar d'aturar el desallotjament, que és el que volem, perquè el casal La Soga està afectat per un projecte que no es farà abans de cinc anys», explicava un dels manifestants a la plaça de la Vila, aquest dilluns.

més info
http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?idarticulo=

http://www.usuarios.lycos.es/lasoga/

www.elpunt.com
www.vilanovadigital.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat