Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[CAJEI] Desallotjat el Casal Popular de Joves de Sarrià, La Fusteria
03 jul 2007
DESALLOTJAT EL CASAL POPULAR DE JOVES DE SARRIÀ, LA FUSTERIA

Avui dimarts 3 de juliol, a dos quarts de vuit del matí agents dels Mossos d'Esquadra han desallotjat el Casal Popular de Joves de Sarrià. Per aquest motiu, s'ha convocat una concentració davant de la seu del districte de Sarrià-Sant Gervasi, demà dimecres 4 de juliol a les vuit del vespre.
La Fusteria, antic taller d'un fuster del barri, portava més de 8 anys en desús fins que fa un any i tres mesos l’Assemblea de Joves de Sarrià, l'Esberla va decidir ocupar-la amb l'objectiu de convertir aquest espai en un punt de trobada per a totes i tots els joves del barri. A partir d'aquell moment, la Fusteria es va convertir en un espai ple d'activitats, des de cursos gratuïts d'italià, fins a tallers de programari lliure, dirigides i portades pel conjunt del veïnat. Amb el temps aquest espai va esdevenir un punt de referència per a tot el barri, ajudant a enfortir el teixit associatiu.

En tractar-se d’un espai alliberat, autogestionat i no controlat pel consistori, sinó per i pels veïns, la Fusteria es va convertir en una molèstia. Aquesta no encaixava amb el model de barri dormitori, elitista i consumista desitjat per les immobiliàries i l'Ajuntament. La seva solució a aquest problema ha estat el desallotjament.

Avui al matí la jutgessa ha volgut donar per acabat un procés ple d'irregularitats -com la negació de la justícia gratuïta o el fet que el desallotjament s'ha produït tenint un recurs pendent-. Més de 40 Mossos d'Esquadra han dut a terme el desallotjament on han identificat vuit persones i s'han produït diverses agressions malgrat la resistència pacifica dels ocupants, que preparaven un esmorzar popular pels veïns i veïnes del barri.

Malgrat això, des de l'Assemblea de Joves de Sarrià, l'Esberla, considerem necessari continuar dotant el barri d'eines com la Fusteria. Eines que enforteixen i construeixen el teixit associatiu i popular del nostre barri. Per aquest motiu, aquest espai no ha estat més que un primer de molts altres, la nostra lluita va molt més enllà de les quatre parets que ens han tapiat.

Des de la CAJEI i la nostra campanya nacional “Ni especulació, Ni destrucció, el jovent defensa el territori� defensem l'ocupació com a eina per lluitar en contra l'especulació i per crear alternatives al model de relacions capitalistes.

Recordem que dimecres 4 de juliol a les vuit del vespre hi ha una concentració de denúncia davant la seu del districte a la Plaça de la Vila, us hi esperem a totes i tots.

Assemblea de Joves de Sarrià
CAJEI
3 de juliol de 2007

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat