Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Dret de manifestació
03 jul 2007
(Publicat avui a El Punt)
Ara que celebrem 30 anys de les primeres eleccions, sembla que haguem perdut la necessitat de consolidar els valors democràtics perquè observo que ens permetem atemptar contra el dret de manifestació sense complexes ni cap exclamació des dels mitjans de comunicació âque sâautoproclamen garants de la llibertat dâexpressió-.

Els fets que vull descriure han succeït a Barcelona després dâuns anys de construcció mediàtica del que sâanomenen âmanifestacions okupesâ? (amb okupes, però també amb independentistes, ecologistes, membres dâONG, sindicalistes, anarquistes,...) i que sâestigmatitzen difusament com a violentes (un qualificatiu inadequat perquè malgrat lâexistència de situacions de greus injustícies socials i de prepotència institucional, la violència en la lluita social a Barcelona és pràcticament nulâ¢la).

Ja van diverses manifestacions que els Mossos dâEsquadra han encerclat certes manifestacions.

Lâúltima va ser el 17 de juny, convocada precisament per exigir llibertat de manifestació i dâexpressió. Uns quatre-cents manifestants pacífics van ser aturats i encerclats al carrer Pelai per un número similar dâantiavalots dels Mossos, amb desenes de furgons i un helicòpter que, durant quatre hores, no van deixar entrar ni sortir a ningú. Alguna gent es va veure obligada a passar la vergonya de fer les seves necessitats al mig del carrer intentant tapar-se darrera de les companyes i companys. Es tractava literalment dâun segrest inacceptable democràticament i totalment gratuït.

Al mateix temps, sâha de felicitar als manifestants que van aguantar amb dignitat sense caure en cap provocació fins que, passades unes hores i davant de lâabsurd, els Mossos van acabar marxant.

Em pregunto perquè els mitjans de comunicació, més enllà dâestar dâacord o en desacord ideològicament amb els manifestants, han ignorat totalment aquesta vulneració flagrant de drets socials bàsics. Aquests mitjans que són capaços dâopinar tant i tant sobre situacions llunyanes que no coneixen en profunditat, com la no-renovació de la llicència a una televisió veneçolana amb provada relació amb el cop dâestat de 2002, i en canvi no diuen res dâaquesta actuació insòlita i antidemocràtica dels Mossos tan propera i tan fàcil de comprovar.

Si us plau, actituds així dels Mossos i dels mitjans de comunicació, mai més!
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2465105
http://www.comunicant.info/spip.php?article201

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dret de manifestació
03 jul 2007
Ells continuen igual.

Se'ns pixen a sobre i diuen que plou.
Sindicat