Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat despres del judici a l'Audiència Nacional. Torà
02 jul 2007
Dimecres 27 de juny va ser jutjat a l'Audiència Provincial en Jordi Vilaseca, el jove de Torà. Una vintena de persones es van desplaçar fins a Madrid per donar suport al Jordi Vilaseca i a la seva família.
Al llarg d'aquests quatre anys i tres mesos de procés judicial, la fiscalia de l'estat ha anat retirant els principals càrrecs que se l'imputaven. La vista davant la Secció Segona del Penal de l'Audiència Nacional va esdevenir una litúrgia pròpia del despotisme il•lustrat.
Una farsa teatral amb la única intenció d’humiliar a la persona que vol evitar el seu ingrés a presó. Judici, en el que, finalment, el jove de Torà i els altres dos imputats van ser condemnats a 1 any i 6 mesos per tinença d’aparell incendiaris i 6 mesos per danys continuats i una pena multa de 1200 euros (3 mesos per valor de 400 euros al mes). Amb aquesta condemna, en Jordi no haurà d'ingressar a la presó.

Davant la celebració del judici i la sentència publicada, el Grup de Suport al Jove de Torà manifesta que:

- La sentència de culpabilitat ja va ser dictada prèviament, en el moment de la detenció del Jordi, de les tortures, del setge policial i de la por a que va ser sotmesa la vila de Torà i altres poblacions properes l'abril del 2003

- Què una part de la condemna, no de la publicada, no de la del judici, sinó l'altra, ja fa temps que l'estem pagant,en Jordi i la seva família amb quatre anys d'un desenllaç que mai arribava i sobre el qual planava trencar novament les seves vides per un possible retorn a la presó. I també amb la desmobilització de nombroses potencialitats de transformació social, creació popular i autoorganització que han estat segades d'arrel durant aquests anys a la comarca i a nombrosos indrets de Ponent

- El judici ha estat el final d'una ofensiva criminalitzadora que es va iniciar amb l'espectacle vergonyós de llums de sirena per arreu, setges policials, tortures i paraules colpidores com tinença d'explosius o terroristes i que han volgut enterrar en un
silenci igual de vergonyós. Continuem pensant que l'Audiència Nacional, amb la complicitat de les institucions catalanes i de tots els partits polítics de l'arc parlamentari continua practicant el primer tret i després pregunto, orquestrant muntatges repressius carregats de brutalitat i grandiloqüència democràtica, que després es van desinflant, un cop el mal ja està fet.

- Som molt conscients que aquí no s'acaba el cas i continuarem exigint que es reconeguin i es jutgin les tortures patides per en Jordi a mans dels Mossos d'Esquadra. Ara que ja tenen un culpable potser seria hora que fessin un pas per investigar les tortures.

Finalment agrair el suport rebut, i especialment de la gent que ens ha acollit a Madrid i ens ha cuidat. I com no, de la gent que ha estat aquí, durant aquests més de quatre anys, i estarà, perquè si cal anirem fins a Strasburg.


Grup de suport al Jove de Torà, 2 de juliol del 2007
Mira també:
http://www.justiciatora.org
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat despres del judici a l'Audiència Nacional. Torà
02 jul 2007
Un dubte

Com és que només es parla d'en Jordi, i als altres dos joves detinguts, imputats pels mateixos delictes, se'ls deixa de banda per activa i per passiva?
Re: Comunicat despres del judici a l'Audiència Nacional. Torà
02 jul 2007
Tot i que m'alegra moltissim la llibertat del Jordi i els seus companys, com és possible que en Jordi hagi demanat públicament perdó als jutges de Madrid (ho vaig escoltar a la ràdio)i continui treient pit...

Hem de ser consequents amb la lluita i tenir la valentia de mostrar-nos ferms també en els moments difícils. Tan sols l'estat guanya amb aquesta humiliació.

Salut!
Re: Comunicat despres del judici a l'Audiència Nacional. Torà
02 jul 2007
No he seguit el judici i potser pixo fora de test, però davant l'amenaça d'un reingrés a presó, amb tot el que això comporta, potser no tots som tan valents com tu, i per tant, opino que no es pot anar exigint determinades accions a altres persones quan és aquesta persona la que s'enfronta a tot això mentre tu, de moment, tens la possibilitat de trepitjar el carrer i veure quan et plagui els teus éssers estimats.

D'altra banda, la sentència del judici no crec que signifiqui "la llibertat" de'n Jordi. Hi ha una multa a pagar que no és poca cosa, uns antecedents policials i judicials i tots uns anys de patiment que difícilment es podran oblidar.

Ànims per a en Jordi!
Re: Comunicat despres del judici a l'Audiència Nacional. Torà
02 jul 2007
Primerament, ja fa molt de temps que no es parla dels tres joves perquè s'han desvinculat totalment de la defensa política del cas i... no es pot donar suport a algú que no el vol.

D'altra banda, els mitjans han donat importància al que han volgut, podries fer llistes de persones que han pactat i tu no t'has qüestionat mai que significava el pacte.

Treurem pit sempre, seguirem defensant la farsa i el teatre que implica l'Audiència Nacional, seguirem denunciant la llei antiterrorista, les tortures, el muntatge que va suposar tot el cas...

No ens faran creure!
Re: Comunicat despres del judici a l'Audiència Nacional. Torà
03 jul 2007
Estic molt d'acord amb totes les opinions sobre la farsa que ha sigut tot plegat, i la gent ha patit molt, però tot això ha comportat una esquerda dins la gent del poble fins i tot dins del propi jovent, en relació que potser s'ha dornat més importàcia a uns que als altres.

Com també la gent que s'ha pujat al carro a celebrar-ho ( i en realitat no han fet res de res ) s'han deixat a gent fora,quant en realitat son gent que s'hi han deixat temps, diners, lluites....
El temps dirà......

Salut i LLuita sincera!
Re: Comunicat despres del judici a l'Audiència Nacional. Torà
03 jul 2007
tot plegat fa uns quants anys o als pocs mesos del cas que aquest va ser, per iniciativa de les parts, un cas de lluita política. entre la desvinculació i el perdó no ha quedat espai per cap tipus de discurs polític. recorda la postura d'un grup molt concret del 92 forjat en el victimisme demandant de raons humanitàries contra la tortura...per posar un exemple.
Re: Comunicat despres del judici a l'Audiència Nacional. Torà
03 jul 2007
Ànims pels 3, que segur que ho han passat fatal.
D'altre banda hauriem de reflexionar sobre que es el que arrisquem per canviar les coses.

Salut i força
Sindicat Terrassa