Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Comunicat d’Endavant // Llibertat Cándido i Morala!
01 jul 2007
Comunicat d’Endavant
Llibertat Cándido i Morala!
Solidaritat amb l’Astúries lliure i combativa
morala_empresonats_endavant.jpg
Des d’Endavant, organització socialista d’alliberament nacional, ens sumem a les mostres de solidaritat internacional amb els dos sindicalistes asturians empresonats el passat 16 de juny, en Cándido Martínez Carnero i en Juan Manuel Martínez Morala, històrics líders del moviment obrer.
La repressió del moviment obrer asturià, que aquest cop ha caigut en els companys Cándido i Morala, i en el sindicat Corrent Sindical d’Esquerres, és una mostra més del caràcter autoritari de l’Estat espanyol. Mentre els especuladors i explotadors actuen impunement precaritzant les vides de les classes treballadores, desindustrialitzant i tancant empreses, dos sindicalistes combatius i dignes són empresonats en un judici farsa per l’únic delicte de defensar el lloc de treball i lluitar pel futur d’Astúries.
Un cop més l’Estat espanyol intenta aturar les lluites i reivindicacions populars amb la repressió i la presó per a aquelles persones que lluiten per la llibertat i un futur digne. Però un altre vegada la solidaritat és la única eina que tenim els pobles per aturar les ofensives repressives, que avui han afectat el sindicalisme asturià, però demà poden recaure en qualsevol lluitador o lluitadora compromesa.
Des dels Països Catalans enviem una forta abraçada als dos companys empresonats, i a les classes treballadores asturianes en general, i fem una crida a la participació en totes aquelles iniciatives populars que s’han convocat arreu el país en denuncia d’aquesta agressió al sindicalisme combatiu asturià. I especialment fem una crida a participar el proper 12 de juliol a les 19 hores a la Plaça Universitat de Barcelona a la manifestació convocada per la Plataforma Unitària per llibertat de Cándido i Morala.
La solidaritat és la tendresa dels pobles! Llibertat sindicalistes presos!
Endavant, organització socialista d’alliberament nacional
Països Catalans, juliol de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

solidaritat internacionalista
01 jul 2007
cartell1207net.jpg
Empresonats dos líders sindicals de Naval Gijón

El passat 16 de juliol els sindicalistes i membres del Comitè d’Empresa de Naval Gijón, Cándido i Morala, van ser empresonats pel trencament d’una camera de trànsit durant les massives mobilitzacions en defensa de les drassanes asturianes.

Cándido Martínez Carnero i Juan Manuel Martínez Morala són dos veterans i històrics líders sindicals asturians. Tots dos, actualment jubilats, eren membres del Comitè d’Empresa de la Naval Gijón, pel sindicat Corrent Sindical d’Esquerres, durant les mobilitzacions dels treballadors de les drassanes pel futur del sector naval a Astúries, afectat per contínues reconversions, i actualment en perill més que real de desaparèixer a causa dels interessos immobiliaris, les polítiques comunitàries i la desídia institucional.

El març de 2005 la lluita dels treballadors de la Naval Gijón va sortir amb força al carrer. Després d’anys d’incompliments reiterats per part de l’empresa i les institucions, la pràctica totalitat de la plantilla va protagonitzar massives manifestacions i tancaments, encapçalats pels sindicalistes Cándido i Morala.

Però entre els projectes dels Governs espanyol i l’autonòmic asturià no estava el dialogar amb els vaguistes. Centenars d’agents antiavalots de la policia van ser enviats per intentar aturar amb extrema duresa els talls de trànsit i les tancades dels treballadors. Els durs enfrontaments entre vaguistes i policies pels carrers de Gijón van durar dies, allargant-se moltes vegades a 10 o 12 hores seguides. Pilotes de goma contra tiraxines, crits de rebel·lia contra pots de fums, i barricades contra la imposició a Astúries de la desindustrialització, l’atur i la marginació.

La revolta dels treballadors de les drassanes va tenir un alt cost entre els vaguistes, i desenes de persones van ser ferides de pilotes de goma, violentes càrregues i pots de fum. Però la solidaritat és va estendre per t ota la ciutat i arreu d’Astúries, amb onades de manifestacions i accions de protesta.
Caps de turc

Com a conseqüència de les mobilitzacions, els dos sindicalistes que van fer de portaveus dels vaguistes han hagut de patir diferents procediments judicials. En un primer moment, la Brigada d’Informació de la policia espanyola els va acusar d’haver cremat un cotxe abandonat en el marc d’una tensa manifestació pels carrers de Gijón. El jutge, però, va considerar que totes les proves presentades pels agents policials eren inventades, determinant que fins i tot havien pressionat al propietari del cotxe abandonat, veí de Castelló, per denunciar els dos sindicalistes com a autors materials de la crema.

Però la sentència condemnatòria, que tant anhelaven a la Brigada d’Informació, va arribar amb el judici pel trencament d’una camera de trànsit, col·locada per la policia durant les mobilitzacions, i que curiosament gravava durant tot el dia únicament l’entrada i sortida de treballadors de les instal·lacions de la Naval Gijón.

L’acusació particular de l’Ajuntament, governat per PSOE i IU, va quantificar els danys en 5.624 euros, i el jutge amb més conegudes inclinacions conservadores d’Astúries ha condemnat els dos sindicalistes a tres anys de presó, determinant el seu ingrés a la presó de Villabona. En la sentència, el magistrat dona credibilitat a les declaracions dels policies i d’un suposat infiltrat, úniques proves presentades per l’acusació.
Campanya catalana unitària

El passat 28 de juny a les Cotxeres de Sants es va posar en marxa la campanya unitària per la llibertat dels dos sindicalistes. A l’acte convocat per la Xarxa contra els Tancaments van assistir unes 200 persones, i es va anunciar una propera manifestació el dijous 12 de juliol a les 19h a la Plaça Universitat de Barcelona.

A l’acte també van exposar les seves problemàtiques els treballadors de Delphi de Sant Cugat, amenaçats de tancaments, els acomiadats de SEAT i els expedientats d’IBERIA.


La Corrent Sindical d’Esquerres (CSI en les seves sigles en asturià) és un combatiu sindicat fundat al 1982 a Astúries, amb una important representació al sector naval i metal·lúrgic, i que amb els anys ha anat ampliant la seva implantació a Comitès d’Empresa de mitjans de comunicació, centres d’ensenyament i entre el funcionariat.

Hereus de les grans lluites obreres asturianes dels 70, i molt crítics amb les centrals sindicals CCOO i UGT, la Corrent Sindical d’Esquerres va encapçalar les importants mobilitzacions dels treballadors de la Naval Gijón contra el gradual tancament al que l’està condemnant la direcció de l’empresa i les polítiques de les institucions i els interessos immobiliaris.
Mira també:
http://www.endavant.org
Re: Comunicat d’Endavant // Llibertat Cándido i Morala!
02 jul 2007
Ja hi som: "...el caràcter autoritari de l’Estat espanyol.."

I el govern català (sigui o no estat complet) no té ni tindria caràcter autoritari?
I el francès?
I el portuguès?
Re: Comunicat d’Endavant // Llibertat Cándido i Morala!
02 jul 2007
Sí, també tindrien caràcter autoritari, però en aquest cas es tracta de l'estat espanyol, algun problema?
Re: Comunicat d’Endavant // Llibertat Cándido i Morala!
02 jul 2007
Es que llavors, Kender, es una redundancia, si tot Estat te caracter autoritari (que, per definició, ho te sempre en diferente grau), no cal dir "el caràcter autoritari de l'Estat espanyol".

Ya canseu amb les vostres xorrades.
Re: Comunicat d’Endavant // Llibertat Cándido i Morala!
03 jul 2007
Tu si que dius xorrades. L'estat espanyol és el culpable de l'empresonament d'aquests sindicalistes, així com de l'empresonament dels pobles asturià i català. Els espanyolistes sou còmplices de la repressió.
Re: Comunicat d’Endavant // Llibertat Cándido i Morala!
03 jul 2007
A veure, la qüestió és que sempre foteu un "espanyol" com si això fos un plus de maldat afegit al tema. Per exemple, durant molts anys ens heu acostumat a sentir "la policia espanyola empresona..." o "l'espanyolisme reprimeix..." però ara, per exemple, amb els mossso d'esquadra reprimint un dret fonamental com és el de manifestació (mani de l'altre dia amb la gent detinguda ilegalment durant tres hores al carrer), no dieu "la policia catalana reprimeix..." o "el catalanisme reprimeix..." o "Catalunya ens reprimeix...", sembla que el que és dolent de certs autoritarismes és que portin l'etiqueta "espanya". I no és aquesta la qüestió principal.
Re: Comunicat d’Endavant // Llibertat Cándido i Morala!
03 jul 2007
a veure llestos anticatalans, en primer lloc, qui els haempresonat és lajustícia espanyola, l'única que hi ha en aquest estat (que sembla que alguns estimeumés que els hipotètics estats ara inexistents dels pobles sense estat)
en segonlloc,aquesta expressió l'ha feta servir la mateixa gent d'asturies de lacampanya de suport i de la Corrent Sindical d'Esquerres

de tota manera, al marge dels fanatismes espanyolistes com el vost, aquí l'important és la solidaritat internacionalista amb els companys asturians front a l'estat espanyol que empresona sindicalistes

podrieu deixar al marge la vostra obsessió anticatalana per un moment iposar abans la lluita obrera que le vostre nacionalisme espanyol mal dissimulat

LLIBERTAT SINDICALISTES ASTURIANS EMPRESONATS PEL PsoE
solidaritat astúries i catalunya
03 jul 2007
per cert, 'onanista' en aquest cas els mossos no hi pinten res, però de tota manera no són cap 'policia catalanista', són una policia subalterna i al servei de l'estat espanyol, amb caps que acaten i fan complir les lleis espanyoles, que protegeixen els feixistes espanyols (com l'inestrillas l'altre dia) i reprimeixen els independentistes catalans, igual aque a tots els moviments socials d'esquerres no domesticats

tu tens un problema, mentre la gent es mou en solidaritat amb els obrersasturians empresonats per l'estat epanyol, segueixes amb al teva tonteria lerrouxista, que és l'únic que t'interessa, criticant els qui lluiten,com sempre
Re: Comunicat d’Endavant // Llibertat Cándido i Morala!
03 jul 2007
a veure llestos anticatalans, en primer lloc, qui els haempresonat és lajustícia espanyola, l'única que hi ha en aquest estat (que sembla que alguns estimeumés que els hipotètics estats ara inexistents dels pobles sense estat)
en segonlloc,aquesta expressió l'ha feta servir la mateixa gent d'asturies de lacampanya de suport i de la Corrent Sindical d'Esquerres

de tota manera, al marge dels fanatismes espanyolistes com el vost, aquí l'important és la solidaritat internacionalista amb els companys asturians front a l'estat espanyol que empresona sindicalistes

podrieu deixar al marge la vostra obsessió anticatalana per un moment iposar abans la lluita obrera que le vostre nacionalisme espanyol mal dissimulat

LLIBERTAT SINDICALISTES ASTURIANS EMPRESONATS PEL PsoE
Sindicato Sindicat