Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sexualitats
Les joventuts del PSC no acudiran a la manifestació del Dia per l'alliberament LGTB
29 jun 2007
Les Joventuts del PSC van anunciar avui la seva decisió de no participar en la mobilització convocada a Barcelona per a aquest dijous 28 de juny amb motiu del Dia per l'alliberament LGTB , per no estar d'acord amb el manifest unitari de la Plataforma 28-J que critica la Llei d'Identitat de Gènere aprovada pel govern del PSOE.
El manifest considera que aquesta normativa "deixa en mans dels metges la determinació de gènere" privant a les persones de la llibertat de decidir sobre el seu cos, a l'establir l'obligació de "passar pel psiquiatra" abans de sotmetre's a una operació de canvi de gènere.

A més, la Plataforma 28-J denuncia que és "una llei incompleta perquè també exclou als menors d'edat, als immigrants i als disminuïts psíquics del dret a desenvolupar-se lliurement".
La Joventut Socialista de Catalunya va expressar avui, en un comunicat, el seu "profund desacord" amb aquestes apreciacions del manifest i assenyala que, "per aquest motiu, no acudirem com organització política juvenil a la manifestació del pròxim dia 30 de juny".
"El fet que es necessiti un informe mèdic psiquiatra abans de sotmetre's a una operació de canvi de sexe no denota una discriminació cap a aquest col·lectiu, sinó una manera d'assegurar que la persona ha pres la decisió de manera conscient, fruit d'una profunda reflexió i en plena possessió de les seves facultats mentals", al·leguen.
Les joventuts del PSC reconeixen que "encara queda molt per fer" pels drets civils del col·lectiu gai i transsexual, però remarquen que "no es pot tancar els ulls a l'enorme avanç que va suposar l'aprovació --al març d'aquest any-- de la Llei d'Identitat de Gènere, en el desenvolupament de la vida quotidiana per a les persones transsexuals".
Després d'anunciar la seva absència en la manifestació d'aquest dijous, l'organització política juvenil es compromet a "seguir treballant en pro de les llibertats, la igualtat i la justícia social" d'aquests col·lectius, reivindicant "programes específics per al col·lectiu lèsbic", treballs de "conscienciació contra la discriminació en els sectors que treballen amb la gent major" i una desplegament "dels avanços legislatius" dels "últims anys" per a aconseguir "la plena normalització" dels drets d'aquestes persones.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les joventuts del PSC no acudiran a la manifestació del Dia per l'alliberament LGTB
29 jun 2007
Ni falta que ens fan
hipocrites a sou del poder i del capital
29 jun 2007
"Després d'anunciar la seva absència en la manifestació d'aquest dijous"

que jo recordi les manis del 28 de juny sempre han estat a Barcelona el dissabte de la setmana del 28

Com aquest any

a prendre el pel a una altra

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more