Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Les joventuts del PSC no acudiran a la manifestació del Dia per l'alliberament LGTB
29 jun 2007
Les Joventuts del PSC van anunciar avui la seva decisió de no participar en la mobilització convocada a Barcelona per a aquest dijous 28 de juny amb motiu del Dia per l'alliberament LGTB , per no estar d'acord amb el manifest unitari de la Plataforma 28-J que critica la Llei d'Identitat de Gènere aprovada pel govern del PSOE.
El manifest considera que aquesta normativa "deixa en mans dels metges la determinació de gènere" privant a les persones de la llibertat de decidir sobre el seu cos, a l'establir l'obligació de "passar pel psiquiatra" abans de sotmetre's a una operació de canvi de gènere.

A més, la Plataforma 28-J denuncia que és "una llei incompleta perquè també exclou als menors d'edat, als immigrants i als disminuïts psíquics del dret a desenvolupar-se lliurement".
La Joventut Socialista de Catalunya va expressar avui, en un comunicat, el seu "profund desacord" amb aquestes apreciacions del manifest i assenyala que, "per aquest motiu, no acudirem com organització política juvenil a la manifestació del pròxim dia 30 de juny".
"El fet que es necessiti un informe mèdic psiquiatra abans de sotmetre's a una operació de canvi de sexe no denota una discriminació cap a aquest col·lectiu, sinó una manera d'assegurar que la persona ha pres la decisió de manera conscient, fruit d'una profunda reflexió i en plena possessió de les seves facultats mentals", al·leguen.
Les joventuts del PSC reconeixen que "encara queda molt per fer" pels drets civils del col·lectiu gai i transsexual, però remarquen que "no es pot tancar els ulls a l'enorme avanç que va suposar l'aprovació --al març d'aquest any-- de la Llei d'Identitat de Gènere, en el desenvolupament de la vida quotidiana per a les persones transsexuals".
Després d'anunciar la seva absència en la manifestació d'aquest dijous, l'organització política juvenil es compromet a "seguir treballant en pro de les llibertats, la igualtat i la justícia social" d'aquests col·lectius, reivindicant "programes específics per al col·lectiu lèsbic", treballs de "conscienciació contra la discriminació en els sectors que treballen amb la gent major" i una desplegament "dels avanços legislatius" dels "últims anys" per a aconseguir "la plena normalització" dels drets d'aquestes persones.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les joventuts del PSC no acudiran a la manifestació del Dia per l'alliberament LGTB
29 jun 2007
Ni falta que ens fan
hipocrites a sou del poder i del capital
29 jun 2007
"Després d'anunciar la seva absència en la manifestació d'aquest dijous"

que jo recordi les manis del 28 de juny sempre han estat a Barcelona el dissabte de la setmana del 28

Com aquest any

a prendre el pel a una altra
Sindicat Terrassa