Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
A Xàtiva i a tot arreu, cap agressió sense resposta!
28 jun 2007
El proper dissabte 30 de juny, el jovent tornem a Xàtiva per activar la memòria històrica i denunciar una de les moltes agressions que les viles i ciutats del nostre territori han hagut de patir durant la seua història.
Fa 300 anys, Xàtiva va convertir-se en estendard de la resistència maulet contra l’ocupació borbònica castellana. Van ser tres setmanes de dures confrontacions que van acabar amb la imposició dels ocupants. Encara que ens n’hagin fet oblidar els lligams, avui Xàtiva encara viu el càstig imposat per Felip V, que aleshores es va traduir en l’incendi de la vila, la destrucció de tot símbol maulet i la repressió sobre la població.

300 anys després, el jovent català continuem la lluita que van encetar els milers de maulets que van resistir amb dignitat a Xàtiva i a d’altres ciutats copejades pels ocupants. A l’abolició dels Furs i la implantació del Decret de Nova Planta, li han seguit tants i tants altres decrets, lleis, estatuts, constitucions, prohibicions i coaccions que només han perseguit un únic objectiu: l’adhesió dels Països Catalans als estats espanyol i francès.

Per aquest motiu, no podem restar impassibles davant les contínues i ferotges agressions dels estats espanyol i francès envers el nostre país i sobre el conjunt de treballadors i treballadores catalanes. Des de la CAJEI, animem a tothom a participar activament en la jornada reivindicativa que se celebrarà la vesprada del 30 de juny a Xàtiva. És també una nova oportunitat perquè l’independentisme combatiu torne a eixir junt al carrer en un acte encabit dins la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència�.

300 anys després, el jovent no oblidem les agressions!
A Xàtiva i a tot arreu, cap agressió sense resposta!

CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista)

www.cajei.net
Mira també:
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A Xàtiva i a tot arreu, cap agressió sense resposta!
28 jun 2007
mala herba mai no mor!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more