Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: mitjans i manipulació
Comunicat de la Comissió de Festes Populars de Gràcia davant el debat sobre la nostra ubicació d’enguany
27 jun 2007
Davant les informacions aparegudes al periòdic l’Independent i al diari El Periodico referents a la ubicació de les Festes Populars de Gràcia del proper agost, des de la Comissió de Festes Populars de la Vila de Gràcia (CFP) volem fer les següents consideracions:
-     Considerem legítim i irrenunciable el nostre dret a seguir organitzant les Festes Populars a la Plaça del Diamant. Durant més d’una desena d’anys hem participat activament dins la Festa Major des d’aquest espai, complint sempre les normes acordades prèviament i donant un caràcter popular, festiu i reivindicatiu a la plaça. Des d’aquestes línies ens veiem obligats a denunciar l’actitud de l’ajuntament de la Vila, que mitjançant unes maneres de fer fora de l’esperit de la Festa Major de Gràcia està intentant ocupar la plaça amb actes pagats i fets per gent de fora de la Vila mercantilitzant encara més el seu model de Festa.

-     Denunciem que aquestes mesures estan únicament encaminades a fer fora les Festes Populars del centre de la Vila i desplaçar aquells que pensem diferent a les rodalies de Gràcia i respon a una estratègia d’aïllament de bona part del teixit associatiu del que tant orgullosos estem a Gràcia.

-     Sobre l’espai que ens ha ofert l’ajuntament per realitzar la nostra festa, el Carrer Còrsega amb Jardinets de Gràcia des de la CFP assegurem rotundament que no és aquest l’espai que volem per desenvolupar la nostra festa d’enguany. Són diverses les raons que ens porten a adoptar aquesta postura: la forta presència policial que cada any ha caracteritzat els voltants de Jardinets, la llunyania de l’espai de qualsevol dels nostres locals i magatzems de material, la impossibilitat de poder elaborar un decorat en condicions a un carrer de l’Eixample i com ja em dit i tornem a reiterar, l’allunyament del nucli de la Festa Major

-     Per tant, amb aquest comunicat volem desmentir tota la informació que ha sortit darrerament a diversos mitjans. Cap dels portaveus de la CFP ha parlat amb cap mitjà ni ha afirmat que el Carrer Còrsega serà el nostre lloc de festa. Demanem a tots aquests mitjans que rectifiquin aquestes informacions i que a partir d’ara utilitzin com a interlocutors els portaveus oficials de la CFP. Això evitarà confusions i donarà credibilitat a qualsevol informació que aparegui sobre les Festes Populars d’enguany.

-     Per últim, exigim a l’ajuntament i al nou equip de govern entrant a la regidora del districte que ens torni al nostre lloc original i acabi amb els problemes amb els que ens hem trobat els últims dos anys alhora de trobar una ubicació. Trobem totalment inviable que cada any haguem de buscar un lloc on desenvolupar la nostra festa quan des de sempre havíem gaudit del nostre espai. Per tant, exigim que aquest any sigui l’últim on hem de patir aquests problemes i puguem establir-nos de nou a un mateix espai cada any.


Comissió de Festes Populars de la Vila de Gràcia
20 de Juny de l’any 2007
Vila de Gràcia, Països Catalans
Mira també:
http://www.graciaviva.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de la Comissió de Festes Populars de Gràcia davant el debat sobre la nostra ubicació d’enguany
27 jun 2007
Les festes de gràcia cada vegada es semblen més a les festes de la mercè que a les festes d'un barri, crec que hi ha masses concerts i s'ha perdut el caire popular que tenien abans.

Masses concerts i massa festa comparat amb el treball que es fa. (això no va per vosaltres, es un reflexió que faig a nivell global)

Festa si, i lluita de tant en tant...
Re: Comunicat de la Comissió de Festes Populars de Gràcia davant el debat sobre la nostra ubicació d’enguany
29 jun 2007
l'ajuntament fa tot el possible per eliminar qualsevol espai d'autoorganització de les entitats que no entren en el seu joc de subvencionetes, normes i acriticisme total.

per això cal reivindicar les festes populars, no deixem que ens les prenguin
Re: Comunicat de la Comissió de Festes Populars de Gràcia davant el debat sobre la nostra ubicació d’enguany
29 jun 2007
Per l ajuntament es un malson tindre unes festes alternatives al mig de gracia, que a sobre gaudeixen dun exit increible.


Salut

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more