Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
[CAJEI] Dia de l’alliberament gai: amb la igualtat com a objectiu
27 jun 2007
Manifest 28 de juny
Dia de l’alliberament gai, lèsbic, bisexual, transsexual i intersexual

Amb la diferència com a realitat
i amb la igualtat com a objectiu...

AVENÇOS ESCASSOS
Malgrat els aparents avenços que es duen a terme en favor de la normalització de les diferents opcions sexuals, la situació que vivim als Països Catalans encara és molt preocupant. Un any més cal tornar a sortir al carrer per denunciar la situació de marginació que pateixen gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Els canvis de legislació que ha dut a terme el PSOE aquests últims anys -l’acceptació del matrimoni civil entre persones del mateix sexe i l’adopció- han aconseguit minvar algunes de les conseqüències de la marginació social que patim tots aquells i aquelles que no ens adaptem als estereotips heterosexuals, però en cap cas s’ha atacat l’arrel del problema. El model sexista de domini heterosexual segueix sent hegemònic, condemnant les resta d’orientacions i/o opcions sexuals a l’estigma i a la marginació.
AGRESSIONS
L’homofòbia i la transfòbia encara són molt presents en gairebé tots els àmbits de la nostra vida. Fins al punt que són moltes i molt sovint les agressions sexistes que es produeixen als nostres carrers i que tenen l’origen en l’odi cap a la diferència.

EDUCACIÓ
És urgent un canvi de plantejament en l’educació. Un dels fronts a treballar és el dels centres educatius, des d’on s’ha de treballar per la normalització social de les diferents orientacions sexuals, incidint en tos els àmbits, des del replantejament de la nostra pròpia sexualitat fins al vocabulari que utilitzem en el nostre dia a dia.

OCI
A tal punt hem arribat que fins i tot la majoria de joves es divideix en el seu temps d’oci entre diferents espais diferenciats per cada opció sexual. No és absolutament insultant que en ple S.XXI segueixi sent legal l’existència d’espais vetats per a segons quines opcions mentre la majoria de gais, lesbianes i transexuals no podem actuar en llibertat a molts altres llocs?

FUTUR
Des de la Coordinadora de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) apostem per una societat lliure de gèneres, en la qual totes i tots puguem viure la nostra sexualitat sense patir discriminacions. Caldrà fer molta feina de socialització per combatre els rols que el patriarcat imposa i assolir la igualtat dins de les nostres diferències. Però a més, això serà impossible si no fem esclatar les bases que avui acullen aquesta cultura patriarcal. Serà impossible acabar amb les discriminacions que ens afecten si no acabem abans amb la (des)ordenació capitalista de la nostra societat. Mentre l’ambició del capital i la cerca del màxim benefici domini les nostres vides no podrem assolir una vertadera societat igualitària i que respongui als desigs i necessitats de tots els col·lectius que la componen.

Amb la diferència com a realitat i amb la igualtat com a objectiu...

Països Catalans, Independència i Socialisme

CAJEI, 28 de juny del 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI] Dia de l’alliberament gai: amb la igualtat com a objectiu
01 jul 2007
Pastissos Catalans, Incoherència i Xovinisme
Re: [CAJEI] Dia de l’alliberament gai: amb la igualtat com a objectiu
01 jul 2007
no són opcions, són orientacions sexuals. és un petit error de vocabulàri que comunicat rere comunicat totes les organizacions i coordiadores hi cauen...
només queda esperar que de cara l'any vinent no es produeixi! ;)
endavant amb la feina! i no fer cas de la purria contrarevolucionaria i reaccionaria que es passeja per indymedia.
Sindicato Sindicat