Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Davant del desallotjament d'aquest matí
27 jun 2007
Comunicat davant del desallotjament
banderolas.png
Dimecres 27 de juny de 2007

Comunicat de denúncia davant del desallotjament de La Breva i Les Cases Velles de Miquel Àngel

Davant del desallotjament de 7 habitatges okupats, un Centre Social i un Hort Comunitari, volem manifestar el nostre rebuig per aquest nou episodi de violència immobiliària.

El projecte de les Cases Velles de Miquel Àngel albergava diferents activitats permanents i esporàdiques: 3 grups d’autodefensa feminista, un rocòdrom popular, assemblees de col.lectius, un campionat d’escalada, jornades, passi de documentals de diferents temàtiques a part d’un Hort Comunitari que s’havia convertit en un punt de trobada veïnal i intergeneracional. A més de donar resposta als problemes d’habitatge l’espai generat durant aquests mesos era un dels espais fonamentals en un barri on cada cop hi ha menys possibilitats per dur a terme activitats de forma autogestionada.

Amb l’enderrocament de les cases velles de Miquel Àngel i de la Breva, es destrueix un dels projectes polítics que donaven una resposta directa a l’expansionisme immobiliari que assetja el nostre barri. Al seu lloc es construiran 11 habitatges de luxe, valorats en 900000 euros cadascuna, que òbviament no estaran destinades a resoldre els problemes d’habitatge que afecten a la població de la Barcelona aparador. Així s’inaugura una nova legislatura de violència urbanística on el conflicte social se soluciona a cop de repressió i desallotjament.

Fa cinc mesos van ser expulsades de les seves cases 11 persones al carrer Miquel Àngel, un mes després es desallotjava a cinc persones al carrer Vallespir, el desnonament per sorpresa dels veïns del triangle i avui hem vist amb impotència com es feien fora de les seves cases a 22 persones. Però ja fa temps que patim agressions i imposicions d’un model urbanístic depredador. El despropòsit de les obres del Tren d’Alta Velocitat que amenaça al Centre Social Can Vies o el Pla de l’Estació són projectes que deixen de banda les necessitats reals dels veïns i veïnes, prioritzant els interessos empresarials i comercials.

Les persones que formem part d’aquesta aposta per l’autogestió seguim considerant la okupació com una opció de lluita contra les pràctiques de la màfia immobiliària sostinguda per una política urbanística antisocial i asfixiant.

Mira també:
http://miquelangel.pimienta.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Davant del desallotjament d'aquest matí
27 jun 2007
ah, i estigueu atents a les convocatòries!
Re: Davant del desallotjament d'aquest matí
27 jun 2007
Qui sembra l'odi recull la rabia... Rabia de els/les que veiem com destrueixen, trapitjen, tiren a terra els projectes autogestionats i autogestionaris creats des de i per a la disidencia! ... i seguiran recullint rabia, molta rabia acumulada...

Anims i abraçades solidaries a les veïnes de Miquel Angel!
Sindicat Terrassa