Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Cas Torà: 2 anys de presó, és a dir, no hi hauran d’entrar
27 jun 2007
Avui ha començat i ha acabat el judici contra Jordi Vilaseca i dos joves més de Torà detinguts i empresonats l’abril de 2003. Quatre anys d’angoixes, d’incerteses i de por ventilats en pocs minuts. Al final s’ha arribat a un acord: 2 anys de presó; és a dir, no hi hauran d’entrar. Segons informa Josep Antoni Vilalta en el seu bloc, sota el títol: S'ha acabat el judici. Cas Torà: punt final?

En la seva crònica, Vilalta continua dient que "s’ha acabat la part més angoixant del malson però queden molts caps per lligar, molts dubtes per aclarir, d’alguns dels quals no en traurem mai l’entrellat –Com se n’haurien sortit si tots haguessin anat a una, negant les acusacions i denunciant la tortura?- i queda, sobretot això, l’arxivament del sumari del principal cas de terrorisme patit per un veí de la nostra vila: les tortures que van portar Jordi Vilaseca a l’UCI de l’Hospital de Santa Maria de Lleida i que no haurien de quedar impunes."

Ara bé tal com diu Vilalta, ara no és el moment d'analitzar res, sinó de celebracions: "Avui però no estic per analitzar el qui, el com i el perquè de tot plegat. Bona part de les meves neurones han marxat de viatge a la veïna Espanya. Així que els companys, les companyes i les neurones tornin de l’estranger, abans de la reflexió, el primer que caldrà fer serà celebrar-ho, perquè, malgrat tot, avui s’ha acabat la pitjor part del malson."


Per saber-ne més:
Judici contra Jordi Vilaseca i contra dos joves toranesos més

Acte de suport al jove de Torà a Calaf

Lluís Llach, solidari amb Torà, denuncia la tortura a Tàrrega. Llibertat.cat 18.03.07

Accions arreu del país en contra de l’arxivament de la querella per tortures al jove de Torà. Llibertat.cat 26.02.07

Jornada de lluita per l’arxivament de la querella per tortures al jove de Torà. Llibertat.cat 24.02.07

Tornen a arxivar la querella per tortures. Llibertat.cat 7.02.07
Mira també:
http://www.llibertat.cat
http://blog.sindominio.net/blog/justicia_pel_jove_de_tora

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat