Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Dimecres 27 de juny, judici al Jove de Torà a l'Audiència Nacional.
25 jun 2007
Aquest dimecres 27 de juny el jove de Torà serà jutjat per la secció segona de lo penal de l’Audiència Nacional de Madrid.

Segons Europa press, el fiscal Pedro Rubira demana 5 anys de presó per diversos delictes de danys i per tinença de material per dur a terme les "seves accions".

Per la seva banda, el Grup de Suport al Jove de Torà vol manifestar que:
- Des del mateix moment de la seva detenció, han vingut denunciant tant la desproporció del desplegament de mitjans policials, com de la utilització de tota la construcció legal antiterrorista en aquest cas. Ens reiterem en denunciar, doncs, que els delictes que sâimputen en sumari a en Jordi Vilaseca haurien dâhaver estat jutjats per la justícia ordinària, evitant així la intromissió de "magistrats estrella" que utilitzen el preàmbul de "terrorisme" com a salveconducte per actuar en diferents casos en tot el territori de lâEstat espanyol.

Ja en el moment de la seva detenció, els col·legis dâadvocats de les províncies de Lleida i Barcelona feren públics comunicats en què es denunciava precisament la intromisió de lâAudiència Nacional en un cas que podia -i hauria- de ser jutjat mitjançant les instàncies de la justícia ordinària com a simples delictes -en cas de ser provats- de danys.


- En segon lloc, es vol denunciar una vegada més lâaberració jurídica que representa lâexistència i aplicació, avui dia, de la legislació antiterrorista a lâEstat espanyol.

El Grup de Suport es vol afegir a les múltiples crítiques i denúncies públiques que tal llei ha vingut rebent des de la seva creació, en tant que vulneradora de les garanties processals de defensa dels detinguts. En aquest sentit, es reitera una vegada més que la incomunicació en dependències policials sense trucades, assistència legal ni visita de cap metge de confiança, no respon més que a una estratègia dâocultisme de la realitat del procés judicial al seu pas per comissaria.

Ãs per això, i perquè en el cas dâen Jordi Vilaseca així sâha comprovat, que es pot sentenciar clarament que la incomunicació en dependències policials no respon a cap altra lògica que a la dâestablir un espai-temps dâopacitat dâinformació i dâimpunitat dâacció policial que permeten que avui dia les tortures físiques i psicològiques en les comissaries de lâEstat espanyol siguin una realitat âsi bé no sistemàtica, molt més habitual del què cabria esperarâ?, en paraules del mateix Relator contra la Tortura de la ONU, Theo Van Boven, pronunciades el febrer del 2006. Ãbviament, ell no es referia exclusivament als processos antiterroristes. Sí que ho han fet dâaltres organismes internacionals de salvaguarda dels Drets Humans com Amnistia Internacional, la Comissió per la Prevenció de la Tortura de la Unió Europea o la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura que han instat al govern espanyol en repetides ocasions a derogar aquesta legislació en tant que vulneradora dels Drets Humans.


- En tercer lloc, i pel què fa a les tortures patides concretament per en Jordi Vilaseca, es vol expressar la profunda indignació vers la justícia ordinària catalana per haver mostrat la seva incapacitat -o manca de voluntat- per aclarir els fets ocorreguts a la comissaria dels Mossos dâEsquadra de Lleida durant el període dâincomunicació a principis dâabril del 2003.

Dâentre els diferents maltractament o pressions a que fou sotmès en Jordi, en destaca un fet per la seva rellevància i per la possibilitat de ser provat: el subministrament dâamfetamines al detingut durant el període dâincomunicació. Aquest fet, denunciat als jutjats de Lleida una setmana després de la seva detenció, es troba actualment en via morta després dâhaver superat un primer arxivament en la seva fase dâinstrucció, però havent estat desestimat un recurs a lâAudiència Provincial de Lleida després dâun segon arxivament en la mateixa fase dâinstrucció.

Indignació, sent el Grup de Suport, al veure com un fet que és ratificat amb una analítica mèdica durant el període dâincomunicació -criteri prou neutral i objectiu- no cobra cap importància davant la "gravetat" que pot suposar per un jutge instructor el fet dâhaver dâimputar un grup de Mossos i el cap de la Brigada dâInformació de la Policia Nacional -sí, (lâextinta?) Brigada Político Social- en un judici per tortures.

La lògica matemàtica és prou clara: lâanalítica li fou realitzada 96 hores després de la detenció. El criteri mèdic estableix que lâamfetamina en orina té una permanència dâentre 48 i 72 hores. Llavors... com se les podia haver pres? I per què? El Grup de Suport té una resposta, però no té el segell de lâEstat. I lâEstat -o la Generalitat- han decidit arxivar perquè sembla que no hi ha res a investigar, i perquè les proves mèdiques sempre tenen un marge dâerror. Des del Grup de Suport, ens queda el dubte de saber si aquest marge és el mateix per condemnar a uns que per absoldre als altres.

Fins a 33 municipis catalans han aprovat al llarg dâaquest 4 anys mocions als plens dels seus ajuntaments demanant que la justícia aclarís aquests fets. Des del Grup de Suport sâhan fet múltiples actes demanant el mateix, i han estat moltíssimes les mostres de solidaritat amb el cas rebudes des dâarreu del territori. Destacar en aquest sentit el suport rebut per Acció dels Cristians per lâAbolició de la Tortura (ACAT) i també de lâassociació Memòria Contra la Tortura, entitat aquesta última que sâhavia personat com a acusació popular en la querella. La querella per tortures queda definitivament arxivada. Ara queda esperar veure lâevolució del recurs dâempara al Tribunal Constitucional.PER TOT LâEXPOSAT, CONCLOEM QUE:


- Com a Grup de Suport al Jove de Torà denuncien que el judici del cas de Torà a lâAudiència Nacional no és res més que un acte de repressió política als moviments socials dels que en Jordi forma part.

Sobren motius per fonamentar la naturalesa política de tal estament judicial, començant pels seus orígens com a continuació de lâextint Tribunal de Orden Público del règim Franquista, fins als nombrosos atacs cap a qualsevol moviment social o polític que intenti vertebrar alternatives i dissidències a lâactual status-quo en aquest Estat capitalista espanyol.


- Ni els càrrecs, ni els procediments emprats, ni la impunitat que sâha atorgat als funcionaris que custodiaren la incomunicació dâen Jordi representen res de nou en la manera habitual dâactuar dâaquesta institució.

Al contrari, el sobredimensionat sumari, el desproporcionat desplegament policial en la seva detenció, i la prepotència amb que són doblegats els drets elementals de defensa dels detinguts són una constant en les diligències practicades en lâanomenada âpolítica antiterroristaâ.


- Consideració a part mereix el tracte judicial ordinari que sâha donat a la querella per tortures presentada arran el tracte rebut durant la incomunicació en dependències policials.

Quatre anys dâespera per acabar veient arxivada la querella per tortures de manera barroera, sense fonamentació i ignorant el pes de les proves, minvant així de manera substancial un dels principals arguments amb que es comptava de cara a la defensa davant el judici per terrorisme a lâAudiència Nacional.


- Sabem doncs que tot allò derivat dâaquest judici no podrà ser qualificat dâaltra manera que de âfarsaâ, dâuna pantomima político-judicial que dictaminarà el que estava escrit des de bon principi: que a lâEstat espanyol es persegueixen les idees, les intencions, les voluntats i les rebel·lies més que no pas tal o qual actuació delictiva.

I ho sabem amb antel·lació perquè no serà aquesta la primera vegada que âlâalt Tribunalâ? i tota la seva âmagistratura estrellaâ? esgrimeixen els seus esforços per colpejar i intentar així minvar les forces vives que encara a dia dâavui, en un marc de desmobilització social generalitzat, lluiten des de la quotidianitat i amb el rostre ben alt per aconseguir que algun dia paraules com respecte, llibertat i dignitat signifiquin quelcom més gran que un simple eslògan en campanya electoral.PROU CRIMINALITZACIÃ ALS MOVIMENTS SOCIALS


DEROGACIÃ DE LA LEGISLACIÃ ANTITERRORISTA


ABOLICIÃ DE LâAUDIÃNCIA NACIONAL


STOP TORTURES


NO AL JUDICI A MADRID


ABSOLUCIÃ PEL JORDI DE TORÃGrup de Suport al Jove de Torà | 24 de Juny del 2007
Mira també:
http://www.justiciatora.org
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dimecres 27 de juny, judici al Jove de Torà a l'Audiència Nacional.
25 jun 2007
Tot el suport des de les Illes...
Re: Dimecres 27 de juny, judici al Jove de Torà a l'Audiència Nacional.
25 jun 2007
LLIBERTAT PER A TOTS I TOTES!!!!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more