Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
700 persones contra la incineració a St. Feliu Llob.
24 jun 2007
El passat dijous 21, dia del solstici, una manifestació d'unes persones va recórrer els carrers de Sant Feliu de Llobregat per protestar contra els plans de cremar residus (una incineració encoberta) a la cimentera Sanson que es troba dins la vila, ja dins de la serra de Collserola.
La protesta també anava dirigida contra l'administració (suposadament d'esquerres) que no fa res per impedir la situació ja que en el fons la promou.
samson.jpg
P6210034.JPG
P6210037.JPG
P6210028.JPG
xalets.jpg
Nova movilització contra una infraestructura toxica

Sota la convocatória de la Plataforma Aire Net les 700 persones es van juntar a la pça de la Vila i van recórrer carrers de Sant Feliu fins acabar de nou a la plaça. Un munt de gent obserbava desde els balcons la marxa de veïns i gent solidaria arribada d'altres pobles també afectats per plans especulatius o infraestructures nocives, com veïns de Sta. Perpétua o Ripollet que s'oposen a l'Ecoparc com a infraestructura que no soluciona el problema dels residus.
Al final de la marxa, amb l'ajuntament tancat, es va entregar el manifest i les esmenenes que la plataforma ha redactat, i s'instava al ajuntament de St. Feliu a oposar-se al projecte.

Incineració: engrandir el problema "intentant" solucionar-lo

Els plans preveuen cremar residus a la cimentera Sanson -propietat de CEMEX- amb el doble objectiu de treure´s de sobre els residus i utilitzar-los per la fabricació de ciment com a combustible més económic. La crema transforma les deixalles en altres residus -dioxines, forans,...- que encara són més toxics, amenaçant la salut de la població de la zona, la qualitat de l'aire, els conreus i les rieres. Són cancerigens segons diversos organismes internacionals, i s'estan investigant altres posibles malalties. 15 municipis del Baix Llobregat superen els límits de contaminació de la normativa europea, i la Sanson és una de les responsables. La cimentera fa anys que ha devorat un turó de Collserola i ha molestat la població continuament amb el seu soroll; fa poc se li va limitar la posibilitat de continuar explosionant la muntanya i per a continuar amb el negoci del ciment va començar a portar material des de altres canteres cosa que genera un tránsit de 1500 camions diaris que pugen i baixen a la cimentera. Ara es voldria legalitzar la crema deixalles (per exemple llots de depuradora, farines carniques i altres) com a materia primera per a cremar en el que acaba sent una incineració encoberta.



Pasivitat i sotmetiment de l'administració a la industria cimentera

Seria el govern de la Generalitat qui intentaria legalitzar aquesta incineració encoberta. A part de donar suport a la cimentera en el seu negoci a costa del medi ambient i la salut de les persones, Medi Ambient es treuria de sobre part del problema dels residus, ja que la seva nefasta política de deixalles no aposta realment per la recollida selectiva i els volums de residus generats continuen augmentant a gairebé totes les viles. Cal destacar que Medi Ambient és encapçalat per Francesc Baltasar (IC-V, 'ecologistes de debó' i antic alcalde de St. Feliu). La plataforma ja va convocar una concentració silenciosa a la plaça de la vila de Sant Feliu durant l'acte de final de campanya d'IC-V al qual tenia previst asistir el conseller de Medi Ambient Francesc Baltasar. Tot i així la plataforma no centra les crítiques en Iniciativa si no que responsabilitza a tots els partits polítics per no haver fet res per impedir l'inici de les proves pilot de crema de residus.


més info: www.airenet.es

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat