Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : mitjans i manipulació
Manipulacio informativa de la mani segrestada de diumenge
22 jun 2007
les seguents noticies es poden veure al dossier de premsa que fa la secretaria d'anxoves

(que telo juro, que vam baixar per les Rambles, ho vau somiar tot)
notis.jpg.jpg
.
Mira també:
http://www20.gencat.cat/docs/Joventut/Documents/Arxiu/Recull_premsa/
http://www.genca.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manipulacio informativa de la mani segrestada de diumenge
23 jun 2007
Els únics que van donar bé la notícia va ser El Periódico.

Està tot fatal!
Re: Manipulacio informativa de la mani segrestada de diumenge
23 jun 2007
No només és remarcable el tema de la suposada baixada per les Rambles que em sembla el cas menor, veig també manipulació intencionada en el calificatiu d'okupes per generalitzar i estigmatitzar a tota una sèrie de col·lectius, en el calificatiu d'ilegal i principalment en la detenció d'un company i la utilització de la mateixa per descontextualitzar la pròpia detenció i la mani.

Tres paraules remarcades en un titular per fer pensar implicitament en la relació "okupa-detencions-ilegals" i inclús sarcàsticament en el de l'avui utilitza "una manifestació acaba" quan hauria de ser en tot cas "una manifestació comença", la causa de la detenció per tant queda dins d'una resposta a posteriori pel suposat mal comportament dels manifestants i a la que sembla que els mossos es veuen abocats sense remissió, quan tots els que erem presents vem veure que aquesta detenció prèvia va ser un seriòs intent de rebentar la mani abans de que comencés i feta de forma venjativa i arbitrària com ha explicat el propi detingut, el deliri arriba quan a d'altres mitjans llegeixes que a un mosso li han trencat una dent i a d'altres dos dits. Només falta afegir-hi la paraula "presó" per tancar el cicle del que han de pensar i exigir els lectors d'aquests mitjans.

Els mitjans de comunicació són la corretja del sistema per manipular i mentir, sort dels mitjans "contrainformatius", hauriem d'extendre'ls encara molt més per trencar el discurs del poder entre la població i les seves mentides enverinades.
Re: Manipulacio informativa de la mani segrestada de diumenge
23 jun 2007
La manipulación informativa de los mass media. El caso de la manifestación del 17 de junio en Barcelona

Para acabar con este tipo de periodismo y al sistema al que sirve hay que luchar en muchos frentes y uno es en el de la defensa nuestros medios alternativos.
Kaos en la Red) [23.06.2007 14:04]

www.kaosenlared.net
Re: Manipulacio informativa de la mani segrestada de diumenge
23 jun 2007
La batalla mediàtica, és una batalla més.

Sortir al carrer a enfrontar-se amb un munt de goriles que van armats fins a les dents també a priori sembla una batalla impossible de guanyar, ...

La premsa és el mateix, ells han fet les normes, ells tenen la baralla, i si perden la trenquen, pero de vegades, se'ls hi passa alguna que cola.

Es lluita en tots els fronts alhora
Re: Manipulacio informativa de la mani segrestada de diumenge
24 jun 2007
Visca els Mossos d´Esquadra!
Mossos al poder!
Re: Manipulacio informativa de la mani segrestada de diumenge
24 jun 2007
Veure: Difusió, silenci informatiu i/o distorció de la informació Des de Llibertat.cat i com hem vist posteriorment des d'altres mitjans digitals on es rebien SMS dels companys i companyes retingudes al centre de Barcelona és va fer una campanya de difusió a la xarxa i es van enviar comunicats a diversos mitjans de comunicació convencionals i no convencionals. A la mitja part del partit Nàstic-Barça (21:55) va saltar la notícia a Catalunya Ràdio, tot dient que diversos centenars de manifestants havien ocupat el carrer Pelai i realitzaven una sentada. La notícia la deien, ja que molts barcelonistes començaven arribar a Canaletes. Després ja no es va dir res més. Catalunya Informació cap a les 22:30, només feia esment de la concentració a la plaça de la Universitat i la posteriorment manifestació amb el tall de veu d'un portaveu dels convocants. A la xarxa, Vilaweb, Indymedia i Llibertat.cat difonen la informació. Així com també La Haine - Barcelona que va fer un seguiment exhaustiu dels fets ocurreguts diumenge i que han estat traduïts per jOAkO al fòrum del Racò Català. Desconeixem si altres mitjans digitals ho van fer, però de moment no tenim cap constància. Per a TV3 només va existir la manifestació antitaurina, com a El Singular i directe.cat. L'AVUI i La Vanguardia publiquen una informació quasi idèntica, agafada d'agència i s'equivoquen, ja que indiquen que la manifestació va baixar per les Rambles quan no és ba bellugar del carrer Pelai al trobar-se encerclada pels Mossos. Per la seva banda, El Punt tampoc no varia gaire, però com a mínim no diu que la manifestació va baixar per les Rambles, tot i així, els tres mitjans coincidideixen que la protesta només era d'okupes, quan en la realitat no era aquesta. Era una protesta molt àmplia de moviments socials contra le'actuació dels Mossos. La Vanguardia: Manifestació okupa a Barcelona en protesta por les darreres actuacions policials AVUI:Una manifestació de 300 okupes acaba amb un detingut El Punt: Un detingut en una protesta d'esquàters contra l'actuació policial Altres mitjans digitals Sant Andreu Informa't: Segresten els i les manifestants que demanaven llibertat d'expressió Barrisants: Els Mossos segresten el dret a manifestació en ple centre de Barcelona Racó Català: Els mossos van encerclar ahir els més de tres-cents manifestants de la convocatòria 'La repressió mai no ens tallarà les ales' http://www.llibertat.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=962&Itemid=29
Re: Manipulacio informativa de la mani segrestada de diumenge
25 jun 2007
al CNN català sortia tb alguna cosa.

No es pot fer servir dret de replica en cassos aixi de premsa escombraria?
Sindicato Sindicat