Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
L'entesa pel decreixement davant la visita d'Al Gore.
22 jun 2007
http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&s
Al Gore, flamant premi Princep d’Astúries, arriba a Barcelona per donar una de les seves famoses conferències sobre el canvi climàtic.
La Conferència serà en el marc de la 1a Trobada internacional d'amics dels arbres; que organitza la “Fundación más arboles�, a la qual volem agrair el seu esforç organitzatiu i la seva bona voluntat a l'hora de proposar plantar tants milions d'arbres a la península ibérica.



Tornant a la conferència d'Al Gore, l’efecte hivernacle és real, les estadístiques que presenta al seu film són convincents, i la necessitat de prendre mesures és efectivament urgent. Però, quines mesures?

Des de l'entesa pel decreixement, trobem que les petites mesures d'eficiència i estalvi energètic a nivell domèstic que proposa Al Gore en les seves conferencies són totalment insuficients, davant de la greu situació d'insostenibilitat a la qual ha arribat la civilització occidental en el seu conjunt.

El terme desenvolupament sostenible es va popularitzar a la Cimera de Rio l'any 1992.
En aquests 15 anys, la petjada ecológica de la humanitat sobre el planeta no ha deixat d'augmentar i mentrestant el concepte de desenvolupament sostenible ha servit sobretot com a cortina de fum.
Les propostes d'Al Gore corren el perill de seguir el mateix camí.

No es pot parlar de petites mesures domèstiques de reducció de Co2 a l'hora que es permet que el primer pressupost econòmic sobre el planeta sigui el militar; militarisme que està centrat actualment en apropiar-se dels principals combustibles fòssils del planeta.
Tampoc es pot tancar els ulls davant del fet que el segon pressupost mundial sigui el dedicat a la publicitat per promoure el consumisme i que un dels sectors econòmic amb més creixement en els països occidentals sigui el dels crèdits al consum.
La obsolència programada de bèns i les deslocalitzacions de la producció a països amb ma d'obra barata, és un altre element que ens facilita tot tipus de compres a baix cost econòmic però amb un gravíssim impacte ambiental.

A més a més, volem recordar a Al Gore, i a tots els polítics que li segueixen l'estela, que el sistema actual, el capitalisme, està basat en el creixement econòmic i aquest, està basat en el creixement energètic, i que aquest creixement de consum energètic, és el que fa crèixer les emissions de CO2 any rera any.

Una equació tan simple, com tant obviada per les conferències políticament correctes, veritat?

Per això diem que és hora d' anar de veritat a l'arrel de problema i canviar de model. És l'hora del decreixement.

Com va dir A. Einstein: Un problema no es resol amb les mateixes maneres de pensar que l'han creat.


Entesa pel decreixement, 22 de juny del 2007
www.decreixement.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'entesa pel decreixement davant la visita d'Al Gore.
23 jun 2007
T'has deixat la frase de Einstein mes bona , la que explica , el per que continuem intentant solucionar els problemes , seguin les normes que els van crear.

"Nomes ni han dos coses infinites , l'univers i la estúpides humana , encara que no estic segur de lo primer"
Re: L'entesa pel decreixement davant la visita d'Al Gore.
23 jun 2007
A part de tot això, cal dir que la única aportació real d'Al Gore al decreixement ha estat la seva responsabilitat, com a vicepresident dels Estats Units durant el bloqueig a Irak, en la mort de centears de milers de persones, potser milions; moltes més que durant la guerra.
He vist nens a Irak que estàven a punt de morir per una malaltia que es cura amb un antibiòtic que no es deixava entrar al pais amb l'excusa de què la capsa tenia no sé quin component amb el que es podien fabricar armes. O amb una injecció que no es podia fer perquè no s'hi deixaven entrar les agulles (que amb no sé quantes tones, pots fer una arma).
Re: L'entesa pel decreixement davant la visita d'Al Gore.
23 jun 2007
M'agradaria aclarir que algunes línees d'aquest escrit han estat preses del meu article "Al Gore el tafur i les trampes de Kyoto" http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/309594/index.php

que espero serà publicat en el proper número de l'Infograma de Santa Coloma de Gramenet.
Normalment no deixo el meu correu electrònic als posts d'indymedia que escric, però aquest cop sí ho vaig fer. No hagués estat malament que se m'haguès enviat un email per avisar-me...

Per altra banda, estic obert a la seva publicació a qualsevol altre mitjà. Sisplau aviseu-me.
Gràcies.
Sindicato Sindicat