Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Querella popular per segrest policial
22 jun 2007
Avui al migdia s’ha donat a conèixer la intenció del conjunt de col•lectius antirepressius que van organitzar la manifestació de diumenge passat de presentar una querella en contra del cos dels Mossos d’Esquadra per vulneració de drets fonamentals.
Diverses persones, a títol individual però en representació del conjunt d’assistents a la manifestació segrestada el dia 17, interposaran a Barcelona una querella per “evitar que es repeteixi aquest claríssim abús policial, perquè mai més cap altre cos gosi coaccionar ni restringir la llibertat de manifestació del nostre poble�.

Sense concretar exactament el contingut de la querella, aquesta farà referència a drets constitucionals com els de la llibertat i manifestació, posant en evidència que en cap cas es pot considerar legal la situació viscuda per 300 persones el passat diumenge, que veient coaccionada la mobilització en la que participaven no van podien sortir del cercle policial sota l’amenaça de ser colpejat. Aquesta situació, amb la manifestació ja aturada i fins que els policies van enretirar els cordons que la mantenien segrestada, va durar des de les 8 del vespre fins a dos quarts d’onze.

En un termini d’una setmana, els promotors d’aquesta querella, asseguren que ja la tindran redactada. Mentrestant, han iniciat una roda de contactes per presentar la iniciativa i sol•licitar el màxim suport social a la mateixa. En aquest sentit han rellançat el manifest elaborat per a la manifestació per tal que més col•lectius s’hi adhereixin.

En opinió d’un dels portaveus d’aquesta iniciativa: “el que defensàvem diumenge, sortint al carrer, era precisament la llibertat de manifestació i ja veus, un cop més varem sofrir l’abús dels qui ens volen en silenci, sense capacitat de mobilització. Ara anem més enllà, hem entès que no podem aturar-nos aquí, el dia 17 varem aguantar segrestades sense caure en les seves provocacions i varem guanyar, es van haver de retirar... ara es tracta que aquest precedent es consolidi i només amb el màxim suport social podrem aturar la dinàmica imperant de retallar constantment llibertats de la població�.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Querella popular per segrest policial
22 jun 2007
lo important es no quedar-se mai parats.
Re: Querella popular per segrest policial
22 jun 2007
la mani era legal?. Tenia l´autorització pertinent?.
Re: Querella popular per segrest policial
22 jun 2007
Pregunta improcedent. No importa si és legal o il.legal, manifestar-se és un dret, i punt.
Re: Querella popular per segrest policial
22 jun 2007
Tot i així la mani no pot ser il·legal, en tot cas seria al·legal, no hi ha res que pugui prohibir o ilegalitzar un dret fonamental.
Re: Querella popular per segrest policial
22 jun 2007
Efectivament, rectifico les meves paraules: no és "il.legal", seria en tot cas "alegal".
Re: Querella popular per segrest policial
22 jun 2007
La mani és legitima i això ja ens val, la seva legalitat que se la fotin per on vulguin, ser il·legal en aquesta "democràcia" és un orgull.
Re: Querella popular per segrest policial
22 jun 2007
La mani era legal, això és el que informava el que va fer les presentacions de les lectures de manifestos, el noi de les rastes, i el noi informava a tots els de fora de la mani que ens donaven suport que la mani era totalment legal i que tot i així mira com la van reprimir els mossos, van quedar com el que són: la lacra de Barcelona. Llibertat d'expressió, policia no! Per cert que a indymedia no s'ha dit, els Gossos de Saura van carregar a la Rambla, a la altura de Pl. Catalunya, contra tots aquells i aquelles que l'únic que feien era solidaritzar-se amb nosaltres llençant-nos menjar, beguda i tabac per aguantar el segrest, gràcies a tots i totes per la vostra solidaritat, la solidartitat és la nostra força! També dir que a part de la querella es segueixi sortint al carrer pacíficament i ridiculitzant l'actuació dels Mossos aprofitant que la gent comença a donar suport al moviment antirrepressiu, només pacíficament ens guanyarem el suport popular! Fins a la victoria sempre! Aquesta lluita és nostra! Els Mossos d'Esquadra torturen i assassinen!
Re: Querella popular per segrest policial
23 jun 2007
La manipulación informativa de los mass media. El caso de la manifestación del 17 de junio en Barcelona

Para acabar con este tipo de periodismo y al sistema al que sirve hay que luchar en muchos frentes y uno es en el de la defensa nuestros medios alternativos.
Kaos en la Red) [23.06.2007 14:04]

www.kaosenlared.net
Sindicato Sindicat