Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
[esplugues llobregat] Més judicis al moviment popular
22 jun 2007
El dimarts 19 va tenir lloc el judici a un jove d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) per una falta de desobediència a l'autoritat. El proper 3 de juliol 2 persones seran jutjades: una per faltar el respecte a l'autoritat acusada de llençar aigua amb una pistola de joguina a un policia local_: l'altra per "arrencar" algun cartell electoral.
SURREAL? NO, THIS IS ESPLUGUES TOWN
w_judici desobediencia 19juny07.jpg
Fotografia del bloqueig dels mossos a l'entrada dels jutjats d'esplugues. JORDI SOLET

[NOTICIA APAREGUDA AL SETMANARI DIRECTA]

Directa Baix Llobregat
baixllobregat ARROBA setmanaridirecta.info

Aquesta denúncia presentada per agents dels Mossos d'Esquadra té relació amb la campanya Les majories fan mal, el consens és salut promoguda abans de les eleccions municipals per a incidir en la campanya electoral. Segons afirma el veí acusat, el dia de la presentació al carrer d'aquesta campanya, uns policies el volien identificar com a responsable d'aquell acte tot dient que â?totes les reunions de més de 20 persones han d'estar autoritzadesâ?. Diverses persones van mostrar el seu document d'identitat, però poc després a aquesta primera persona li arriba una citació a judici perquè els Mossos, en les diligències prèvies, consideren que âva tenir una actitud irrespectuosa, provocadora i burlesca envers els agents actuantsâ?.

Una concentració de suport ha aplegat una vintena de persones que han vist com els Mossos d'Esquadra prenien els voltants dels jutjats d'Esplugues. Una furgoneta amb els antiavalots corresponents, dos cotxes patrulla i un vehicle tot terreny han controlat el transcurs del matí i l'accés a l'edifici. Tot plegat per a que el ministeri fiscal assumís plenament la versió policial i demanés una pena multa al jove jutjat de 12 dies a tres euros.

Just el garrot
Segons explica Laura L., membre de la Plataforma Popular contra el projecte urbanístic conegut com a pla Caufec: âEn el darrer mandat en solitari del PSOE s'ha intensificat el control i la penalització a l'oposició popular a la gestió municipal i així els casos repressius a Esplugues han augmentat els darrers anysâ?. Aquest col·lectiu també ha denunciat âmanca de diàleg del governâ? que ha transformat les paraules en identificacions policials i els debats polítics s'han substituït per denúncies i compareixences judicials. Així i només mirant els casos més recents, les accions contra el pla Caufec emmarcades en la setmana en defensa del territori 'Està Tot Fatal' han acabat amb la imputació dels Mossos d'Esquadra de 14 delictes i una falta de danys a cinc persones: sis acusacions de desordre, quatre de resistència, tres de desobediència i una d'atemptat a l'autoritat. A l'octubre comencen a declarar els primers encausats.

Les maneres per conscienciar a la població de les repercussions d'omplir de ciment la muntanya d'Esplugues han estat diverses en els darrers 16 anys de lluita contra el pla Caufec. Des de les més clàssiques (pancartes, manifestacions, xerrades, etc.) fins a allò més imaginatiu (accions directes noviolentes visuals i simbòliques, encadenaments a l'ajuntament i a la seu de la promotora immobiliària Sacresa, actes al carrer, etc.). La majoria d'elles exigien la paralització del projecte fins que no es resolguessin els processos judicials en contra, però com explica Laura L., âveiem amb preocupació que de les identificacions policials preceptives, l'estratègia actual tendeix a imputar penalment als participants de les accionsâ?.
Mira també:
http://www.entrebastidors.info
http://www.setmanaridirecta.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [esplugues llobregat] Més judicis al moviment popular
22 jun 2007
esplugues town is diferent
esplugues people is better!
Sindicat Terrassa