Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
18 compromisos dels Sense Terra (Brasil)
20 jun 2007
El Moviment de Sense Terra fa públics els 18 compromisos adquirits durant el seu V Congrés Nacional a Brasília. La defensa de drets del treballador, la fi del "treball esclau", i la violència en el camp, entre les seves prioritats.
El V Congrés Nacional de Movimient de Treballadors Rurals Sense Terra (MST) es va celebrar a Brasília durant els dies 11 i 15 de juny i va reunir més de 17.500 treballadors i treballadores rurals.

18 punts en portuguès: www.mst.org.br/mst/pagina.php?cd=3713
Congrès de l´M.S.T.
www.mst.org.br/mst/especiais.php?ed=43

Els/Les participants, que van arribar des de 24 Estats del Brasil i de més de 30 països, van redactar durant aquesta trobada una carta en la qual es comprometen a crear una agenda de lluita, potenciar la defensa dels drets de la classe treballadora, lluitar contra les transnacionals del negoci agrari i preservar la biodiversitat i l'aigua. Els signants de la carta consideren, a més, que s'ha de reforçar la solidaritat amb altres pobles del món, perquè "és necessari contribuir amb la construcció de tots els mecanismes possibles d'integració popular Llatinoamericanaâ? a través de diferents organitzacions i associacions. La carta acaba per convocar el poble brasiler âperquè s'organitzi i lluiti per una societat justa i igualitàriaâ?. âLes grans transformacionsâ?, conclou, âsón sempre obra del poble organitzat i MST es compromet a lluitar sempreâ?.


Moviment de Treballadors Rurals Sense Terra (MST) ..........> www.mst.org.br/mst

This work is in the public domain
Sindicat