Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina : mitjans i manipulació
Invitació a la xerrada-debat Veneçuela més enllà de RCTV, cap al socialisme del s.XXI
20 jun 2007
INVITACIÓ A LA XERRADA-DEBAT:

VENEÇUELA MÉS ENLLÀ DE RCTV
Cap el socialisme del segle XXI

Dilluns, 25 de juny a les 7 del vespre.

Cotxeres de Sants C/Sants núm. 79
<M> Plaça de Sants L1 i L5


INTERVINDRAN :

Laia Altarriba. Periodista membre de la Assemblea Bolivariana de Catalunya.

Belén Rojas. Cònsol general de la República Bolivariana de Venezuela a Barcelona.

Luis Alegre. Filòsof e Investigador de la UCM, (Universidad Complutense de Madrid).
NVITACIÓ A LA XERRADA-DEBAT:

VENEÇUELA MÉS ENLLÀ DE RCTV
Cap el socialisme del segle XXI

Dilluns, 25 de juny a les 7 del vespre.

Cotxeres de Sants C/Sants núm. 79
Plaça de Sants L1 i L5

INTERVINDRAN :

Laia Altarriba. Periodista membre de la Assemblea Bolivariana de Catalunya.

Belén Rojas. Cònsol general de la República Bolivariana de Venezuela a Barcelona.

Luis Alegre. Filòsof e Investigador de la UCM, (Universidad Complutense de Madrid).


Organitza la Assemblea Bolivariana de Catalunya de Solidaritat amb el Poble de Veneçuela.


A Veneçuela en els darrers mesos s'està produint un aprofundiment en el procés de transformació i emancipació social, conegut com a Revolució Bolivariana. S'estan millorant de forma espectacular els índex de desenvolupament humà; s'estan nacionalitzant empreses estratègiques; s'estan enfortint els organismes de poder popular; s'estan expropiant latifundis; s'estan prenent mesures que reforcen la sobirania nacional respecte els interessos del capital transnacional...

Aquests avenços estan creant una forta preocupació entre l'oligarquia local i l'imperialisme, que veuen impotents com totes i cada una de les seves operacions desestabilitzadores contra el procés bolivarià, tan les legals i/o electorals com les "altres", han fracassat en front la forta resistència de l'amplíssim moviment popular veneçolà.

Després de l'anunci de retirada de Veneçuela del Fons Monetari Internacional i del Banc Mundial, les forces de la reacció han iniciat una nova ofensiva desestabilitzadora contra la Revolució Bolivariana. Partint de la decisió del govern veneçolà de no renovar la llicència d'emissió a "Radio Caracas Televisión" (RCTV) -que tal com explica Laia Altarriba en el seu article 'Una reflexió sobre la no renovació de Radio Caracas Televisión des d'una perspectiva catalana' (http://www.nodo50.org/bolivariana/inf31.htm) és una mesura administrativa plenament legal contra un canal de televisió que sistemàticament ha violat l'ordenament legal- Han orquestrat una campanya internacional d'intensa desinformació i manipulació mediàtica, presentant aquesta decisió com un atac a la llibertat d'expressió i com la prova definitiva de que Veneçuela s'encamina cap una dictadura.

Però tal com denuncia l'escrit distribuït pel Consolat de la República Bolivariana de Venezuela a Barcelona, 'Las fuerzas mundiales amantes de la paz y de la solidaridad deben tener máxima alerta ante el desarrollo de un plan golpista fascista en Venezuela' (http://www.congresobolivariano.org/modules.php?name=News&file=article&si), elaborat per membres del cos diplomàtic, el veritable objectiu d'aquesta campanya no és defensar la llibertat d'expressió sinó destruir el procés revolucionari bolivarià i instaurar un govern feixista aliat a l'imperialisme. Es tracta d'un pla molt ben elaborat que contempla una sèrie de mesures en diferents àmbits tant a l'interior com a nivell internacional, en el que l'aspecte mediàtic juga un paper fonamental. La pràctica totalitat de les multinacionals de la comunicació han llançat una ofensiva de mentides i difamacions contra el Procés Bolivarià, que pretén preparar a l'opinió pública mundial pel què ha de venir.

Sortosament, aquesta estratègia no sempre els està sortint bé, tal com vam poder veure en el programa d'Antena 3 "Informe Especial" del passat 30 de maig, amb el títol tan poc imparcial "La muerte de RCTV", els professors de filosofia de la Complutense Luis Alegre i Carlos Fernández, autors del llibre "Comprender Venezuela, pensar la democracia", van donar la volta a tots i cada un dels arguments exposats pels altres convidats: la periodista Nitu Pérez i el professor Jesús Troconis, ambdós actius membres de l'oposició d'extrema dreta veneçolana. [Per veure un fragment del programa cliqueu 'Veure video' (http://www.aporrea.org/medios/n95896.html) ].

Posteriorment el programa va aparèixer en el servidor de vídeos You Tube, i ràpidament es va convertir en el més visitant dels de parla castellana. Com que en els "grans defensors de la llibertat d'expressió" que són Antena 3, no els va agradar el resultat del seu programa i molt menys la difusió que estava tenint, especialment a Amèrica Llatina, van fer que You Tube el retirés al·llegant que s'havia de respectar els drets d'autor, això si, va permetre que la resta de programes seus, que són uns quants centenars, seguissin a You Tube, incloent-hi una entrevista que pocs dies abans havien fet a Marcel Granier, propietari de RCTV.
Mira també:
http://www.nodo50.org/bolivariana

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Invitació a la xerrada-debat Veneçuela més enllà de RCTV, cap al socialisme del s.XXI
20 jun 2007
Conclusión del debate:
Para llegar al socialismo del siglo XXI hay que cerrar los medios contrarrevolucionarios.
Re: Invitació a la xerrada-debat Veneçuela més enllà de RCTV, cap al socialisme del s.XXI
21 jun 2007
INVITACIÓ? podem deixar d'inventar-nos paraules?

es diu CONVIT!
Re: Invitació a la xerrada-debat Veneçuela més enllà de RCTV, cap al socialisme del s.XXI
22 jun 2007
Mitjans contrarrevolucionaris? ja,ja
Millor dir colpistes,antidemocràtics i corruptes.
Redado, tens un lloc a la Cope,que esperes babau?
Colera camping CNT