Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
[Culte Reigbord] Refundació d'un projecte de Paganisme català
19 jun 2007
Idea de refundació d'un espai pagà català
[Culte Reigbord] Refundació d'un projecte de Paganisme català
-----------------------------------------------------------------

Al 1999 es va formar un col·lectiu de diferents tradicions paganes (Wicca, Neodruidisme, �satrú-FornSed...) que investigàvem les creences paganes dels Països Catalans. Aquest petit col·lectiu treballàvem de forma assambleària, autogestionada,horitzontal, sense cap gurú ni estructures sectàries.

Naltros vèiem que a països com Irlanda,la Bretanya Francesa, Dinamarca, Suècia,etc estaven reconstruint el paganisme autòcton. Havíem seguit les seves tradicions, però vam veure que aquí teníem unes tradicions tan interessants com les d'ells, i que no existia un espai semblant aquí de la tradició local. Vam intentar de construir un espai pagà català. Aquest projecte va morir per algunes diferències i es va quedar mig oblidat.

Farà un any, uns amics pagans d'Euskal Herria, van reaprofitar aquesta idea, per fer-lo al seu país. Va neixar el projecte Sorginkoba - http://www.sorginkoba.org (Ara mateix, la pàgina està de remodelació, i fins 1-7-2007 no s'obre de nou). Ells ens estan demanan que recuperem el Projecte "Culte Reigbord". Llavors, una amiga i jo hem decidit de mirar de Refundar el col·lectiu, i si té èxit, es pot plantejar de fer el mateix que ells, fer una associació Pagana Català.

Encara no tenim pensat molt bé còm començar (tenim experiència en altres projectes pagans i a més podem tenir ajuda de Sorginkoba). La idea seria de formar una primera assamblea per parlar-ne i començar a organitzar-se. El projecte no està definit i tots podeu participar en la seva elaboració.

La idea que estem parlant es de construir un espai obert a la gent interessada en les tradicions paganes catalanes, "apolític" (A veure, podria haver totes els signes identitaris catalans, però no definir-lo dintre d'un moviment polític concret, que cadascú pensi com pensi (Exclosos fatxes, tampoc crec que les interesi gaire). Es a dir, pots ser indepe,catalanista, llibertari, autònom, Okupa o apolític. Sorgikoba té aquesta filosofia, i gaire bé son tots abertzales). L'espai estaria obert a pagans (Wicca, Neodruidisme, �satrú, Hel·lenisme...), gent espiritualista, budistes, taoistes o simplement gent que l'interesis per una questió cultural.

La proposta va ser sempre moguda per dintre d'àmbits pagans, però hi he pensat que podria interesar-li a gent dels moviments socials.

Però, abans d'enviar la proposta d'inici (Encara estem parlant de còm començar), m'agradaria saber quanta gent està interessada. Els que l'interesi el projecte pot enviar un correu a aquesta bústia: cultereigbord ARROBA gmail.com i ells que ho facin, si volen poden participar en els previs abans de la proposta sèria ^^

Ja ho he dit, tot està obert i per contruir

Diego (Culte Reigbord)
Mira també:
http://www.sorginkoba.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Culte Reigbord] Refundació d'un projecte de Paganisme català
20 jun 2007
Tot el que no sigui interesarse desde un punt de vista antropologic em sembla anar cap enrera. Neo-druidisme? Vinga home! Aixo son supersticions.
Re: [Culte Reigbord] Refundació d'un projecte de Paganisme català
20 jun 2007
Es una opinió. Ja esperava una resposta d'aquest tipu. Respecte que fem el que volem, igual que si un gay li agrada a un del seu mateix genere, naltros preferim autoenganyar-nos i fer-nos aquest tipo de pallas mentals. Solament demano respecte, els la nostre opció.

L'unic que m'agradaria es que sapiguesiu que existim i que molts estem en els moviments social. I que no acustumem a explicar-ho per això mateix. Igual que un gay i una lesbiana no acostuma a explicar-ho a tothom, perque sempre surt el intolerant. Llàstima que costi tant esser un mateix, inclos dintre de l'esquerra
Re: [Culte Reigbord] Refundació d'un projecte de Paganisme català
20 jun 2007
He estat preparant un fòrum per participar-hi sobre aquest tema. Estic ficant part de la recopilació de dades que vam fer en el primer temps del Col·lectiu. Textos de Joan Amades, Gomis i Mestre, i Aracil, i alguna cosa mès.

http://z7.invisionfree.com/Reigbord
Re: [Culte Reigbord] Refundació d'un projecte de Paganisme català
20 jun 2007
Doncs jo ho trobo molt bé, tot el que sigui aprofondir en la cultura autòctona em sembla perfecte!!!

Endavant i ànims!
Sindicato Sindicat