Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
L'Estatut de les quatre estacions, de Víctor Alexandre.
19 jun 2007
Els polítics botiflers i els espanyols se'ns pixen a sobre i la premsa i els "intel·lectuals" a sou diuen que plou.
Espanya encara tremola davant l'advertiment que ha fet José Montilla al Tribunal Constitucional en cas que l'Estatut experimenti una nova retallada. Montilla ha dit que "Catalunya, amb el seu president i el seu govern al capdavant, no acceptarà una menysvaloració política de l'Estatut". Fins i tot ha afegit que no admetrà "dilacions injustificades del govern d'Espanya en aquest procés". Realment és per posar-se a tremolar, peró no de por sinó de riure. Qui pot tenir por d'un poble que s'ha deixat enredar com un babau per Rodríguez Zapatero, que ha subordinat la voluntat del seu Parlament a la voluntat d'un altre Parlament i que s'ha lliurat mansívol a la riota d'un nacionalista espanyol com Alfonso Guerra?

L'advertiment de Montilla no és més que això: un acudit. És un acudit que el delegat del PSOE a Catalunya digui que s'enfrontarà amb ell mateix i és un acudit, també, que el PSC insinuï que es rebel·larà contra la retallada de l'Estatut, quan va ser precisament aquest partit qui no va trigar ni deu minuts a presentar esmenes al text aprovat el 30 de setembre de 2005 i qui posteriorment, des de Madrid, va laminar-ne el galdós articulat. L'estratègia tenia quatre estacions i el PSC les ha seguides totes: una, acceptar l'exigència d'ERC de redactar un nou Estatut; dues, rebaixar a Madrid les propostes d'autogovern aprovades a Catalunya; tres, deixar que el ribot de Guerra li fes la feina bruta; i quatre, esperar que el Tribunal Constitucional assumís la responsabilitat final de la retallada. Així, quan arribi el moment, serà el Partit Popular, no pas el Partit Socialista, el culpable que l'Estatut de Catalunya -un Estatut que, repetim-ho, el PSC no hauria promogut mai si hagués pogut governar sense ERC- es converteixi en un calc de l'Estatut de la Comunitat murciana i en un text profundament ofensiu per a la intel·ligència i la dignitat dels catalans.

Dintre d'uns mesos, per tant, és molt probable que el Tribunal Constitucional, amb el seu dictamen, culmini aquest frau històric al poble de Catalunya; però l'engany de tan immens treball de prestidigitació no s'haurà produït, com ens faran creure, en aquesta estació final, sinó en totes aquelles en què l'Estatut s'ha vist obligat a aturar-se abans d'arribar-hi.

El Singular Digital , 17/4/2007

Víctor Alexandre és periodista i escriptor; 17-04-07, El Singular Digital.

http://www.victoralexandre.cat/
Mira també:
http://succedani.ppcc.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Estatut de les quatre estacions, de Víctor Alexandre.
20 jun 2007
La teva capacitat d'anàlisi polític és de l'alçada d'un nen de 14 anyets. Llàstima que el món no sigui un camp de lluita entre nacions (amb quin dret parles en nom de tot Catalunya, pallasso?), sinó d'interessos econòmics i de classe. Aquí entendràs per què tenim l'Estatut que tenim, i per què ara mateix la correlació de forces no en podia fer possible cap altra.

Però això ja és pensar massa. Molt millor parlar agosaradament en nom de 7 milions de persones, fins i tot afirmant que totes elles han estat ofeses i ultratjades; molt millor acusar sense vergonya que 30 milions d'habitants de l'Estat són uns malparits pel simple fet de ser espanyols.

Un nen de 12 anys pot acceptar aquesta lògica; una persona mínimament formada s'ensuma de lluny el tuf de demagògia xovinista.


Escampa la teva merda al teu blog i deixa de molestar-nos, collons de convergent.
Sindicat