Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Alerta felicita als que van aguantar i guanyar!
18 jun 2007
Tret de la web d'Alerta Solidària:

Varem estar segrestades, 300 persones, durant 150 minuts al centre de Barcelona

Al carrer Pelai, cantonada amb la Rambla de Canaletes, els Mossos d’Esquadra van tenir retingudes les persones que assistíem a la manifestació antirepressiva que clamava per la llibertat de manifestació i d’expressió.

Des d’Alerta Solidària volem, primer de tot, agrair a totes les manifestants la seva fermesa i determinació en no deixar-se vèncer per les continues provocacions dels agents policials. L’actitud de les persones assistents a la marxa va generar una onada de solidaritat per part de moltes altres persones, alienes a la convocatòria que, en veient el lamentable espectacle, no dubtaren en corejar crits a favor de la llibertat.
Agraïm especialment a totes aquestes persones la seva valentia, imposant-se a la intimidació de les empentes dels Mossos. Agraïm cada cop que ens aplaudien, que ens feien arribar aigua, tabac, pomes, bosses de patates, panets... o una simple mirada de complicitat que podíem captar entremig de lâescletxa que dibuixaven els cascs, les botes, les porres... dels violents que no deixaven entrar ni sortir a ningú de la manifestació segrestada.

Trenta anys després, i aquí no ha canviat res!

Quinze persones van haver dâorinar enmig del carrer. Diversos contusionats pels cops de porra dels agents. Insultats i vexats durant 150 minuts etern. Els turistes no entenien res. Els dâaquí, senzillament, alâ¢lucinaven.

A les 22â05 el primer senyal de victòria. Els Mossos es van enretirar uns quants metres dâun costat, desplaçant la barrera que formaven a lâentrada de Plaça Catalunya unes quantes passes cap endins. Es preparaven per escombrar-nos violentament, empenyent-nos des del darrera de la manifestació, des del carrer Pelai. Però la gent, malgrat les dues hores que dúiem segrestades, es va asseure, i es va reiterar per megafonia que el nostre objectiu seguia sent baixar per les Rambles. Els crits de suport des de fora es multiplicaven i els Mossos, que no van gosar posar-se més en ridícul, van optar per, 20 minuts més tard, dissoldre el calaix policial que ens tenia segrestades. Amb pas militar, en fila índia, els Mossos van començar a obrir lâespai que ens havia mantingut tancades durant dues hores i mitja. Els crits de âresistència, resistènciaâ? van deixar pas a lâalegria i als crits de âvictòria!â?. Cinc minuts més tard, es desconvocava la manifestació i mica en mica marxàvem cap a casa, això sí, després dâabraçar a gent desconeguda que ens havia donat suport des de fora i amb el cap, la moral i la dignitat ben altes!

No tenim cap mena de dubte. La resistència pacífica practicada, durant dues hores i mitja, sense renunciar al recorregut fixat, que consistia en baixar per les Rambles fins al carrer Ferran per acabar a la plaça Sant Jaume, com sâha fet milers de vegades sense cap problema, va tenir el seu premi: varem vèncer la dinàmica repressiva dels Mossos que dâençà dâuns quants mesos apliquen per sistema lâencapsulament, lâembolcallat, lâasfixia, el segrest literal de manifestacions senceres imposant recorreguts alhora que colpegen i provoquen als que queden retingus a dins del cordó i, alhora, difonen un missatge de falsa perillositat cap a la gent que passeja per fora. Em trencat la seva dinàmica i hem creat un precedent de dignitat i llibertat.

Felicitats a tots i a totes les que vareu participar en la marxa de diumenge! Felicitats també a les que, des de fora estant, no us vareu deixar intimidar per la por i vareu trencar el silenci, generant solidaritat i seguretat a les que estàvem a dins.

Només el Poble salva al Poble!

La repressió mai ens tallarà les ales!

Alerta Solidària
Barcelona, 18 de juny de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Alerta felicita als que van aguantar i guanyar!
18 jun 2007
només el Poble salva al Poble!
Re: Alerta felicita als que van aguantar i guanyar!
18 jun 2007
La Unitat ens portara a la Victoria.
Tota l'Esquerra Independentista cal que sortim al carrer a dir prou, aixo a de canviar
Re: Alerta felicita als que van aguantar i guanyar!
18 jun 2007
la unitat de només l´esquerra independentista?
madureu ja!
Re: Alerta felicita als que van aguantar i guanyar!
18 jun 2007
Pep, t'has perdut...
Re: Alerta felicita als que van aguantar i guanyar!
18 jun 2007
per mi que no hi erets a la manifestació senyor Pep
la repressió mai ens tallarà les ales: roda de premsa a Terrassa
18 jun 2007
Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa s'ha convocat una roda de premsa per denunciar el segrest policial de les ultimes manifestacions de Barcerlona , i concretament, de la d'aquest diumenge passat(17 de juny) i la vulneració de drets tan elementals com la llibertat d'expressió i de manifestació.
Abans de tot agraïr a la gent de Terrassa que va assistir a la manifestació i que amb la seva fermesa i la de la resta de manifestants va aconseguir trencar el cordó policial amb els seus crits contra la violència de les seves porres.
També volem donar anims i recordar que no estan soles la noia de terrassa agredia i el jove del Prat detingut.
I abans de convocar la roda de premsa, volem agraïr la participació de totes les persones que van fer possible la realització de l'acte antirepressiu i la manifestació: als colectius antirepressius, als grups de suport de persones represaliades, als grups de suport als i les preses,a les persones que van participar a la manifestació i a les persones que estaven fora de la manifestació i que van mostrar la seva solidaritat amb els i les manifestants segrestades.
A totes elles cal dir que no ens van aconseguir segrestar la veu, que vam perdre en no arribar a la plaça de Sant Jaume però que vam guanyar en fer marxar el cordó policial i trencar el segrest al qual ens sotmetien.I vam tornar a guanyar en mostrar a la ciutat de barcelona i a la resta de catalunya quina és la autèntica postura del govern davant les injustícies socials. Va quedar demostrat que amb la repressió mai ens tallaràn les ales i mai ens faran creure!

La roda de premsa es farà aquest dimecres a les 12:30 del migdia a la plaça de la Torre del Palau al centre de Terrassa.

S'informarà de la retenció i identificació d'un grup de joves de Terrassa abans d'arribar a la manifestació.

S'informarà de la denuncia per portar objectes contundents d'un noi que anava amb aquest grup.

S'informarà de la detenció d'un jove del Prat de Llobregat abans de començar la manifestació.

S'informarà de les agressions físiques per part dels mossos a diverses persones.Concretament a una noia de Terrassa a la qual li van trencar un dit de la mà.

I finalment es denunciarà l'assetjament que pateixen les darreres manifestacions per part dels mossos d'esquadra comandats per la conselleria d'Interior, que fa que quedin vulnerats drets tan elementals com el dret a la llibertat d'expressió i de manifestació.
Re: Alerta felicita als que van aguantar i guanyar!
19 jun 2007
Com a segrestada diumenge, mai a la vida havia vist cosa similar: mossos agredint a gent del carrer per tirar-nos aigua, agredint a dones embarassades, a gent amb criatures... I d'altra banda a tots els vianants dels voltants de la manifestació aplaudint la nostra actitud de resistència resignada(més que no pas pacífica). Només per veure aquest espectacle, juntament amb la cara de ràbia dels mossos en veure el que estava passant, mereix la pena d'haver assistit a una manifestació que, malgrat ser contra la repressió, es va saldar amb un represaliat i nombrosos ferits.
Unitat de l'EI?No només!Unitat, un cop més, de tots els col·lectius que convocaven, ja que això va ser també, el millor de la mani: veure un ventall tant ampli de col·lectius fent front a un enemic comó.
Sindicat