Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Herrero de Miñón, Transició i PCE (30 anys després)
17 jun 2007
Herrero de Miñón, un dels pares de la Transició, confirma, 30 anys després de les primeres eleccions, que un dels objectius de la Llei Electoral (dissenyada en un 90% per ell) era desactivar el Partit Comunista. Més informació a:

www.rebelion.org/noticia.php?id=52342

www.rebelion.org/noticia.php?id=52199

This work is in the public domain

Comentaris

Jo vinc d'un silenci antic i molt llarg....(Raimon)
17 jun 2007
Un dels pitjors crims perpetrats durant els anys de la reforma del règim feixista fins a una democràcia vigilada, van ser els acords en virtut dels quals sâassoli un Pacte de Silenci.

Lâoposició antifeixista tangible al carrer; representada bàsicament pels militants del PCE, del PSUC, i també CCOO; es van moure en aquell context, condicionats sota lâamenaça a quedar âfora del jocâ? en la futura legalitat democràtica que sâestava cuinant en aquells moments; si precisament aquest partit no acatava les regles marcades pels vencedors i els poders econòmics.

Lâalternativa era o empassar-se els principis, o patir la il·legalitat en una democràcia policial al estil de la R.F. Alemanya.

A la ja citada amnèsia històrica; si va sumar lâacatament explícit de la monarquia; o altres mesures com les renuncies programàtiques en els seus estatuts a esmentar el âleninismeâ?, âlâinternacionalisme proletariâ?, o la âlluita pel derrocament del regim dels capitalistes i els terratinentsâ?, etc. Acords que es van traduir en els âPactes de la Moncloaâ? a nivell sindical.

Entre els anys 36 i 39. Més enllà del combat -democràcia vs. Feixisme-, també seân va produir un altre amb una naturalesa ben diferent, un conflicte que enfrontava classes socials diferents i que enfrontava bàsicament tres concepcions de la societat i de la vida força oposades, i fins i tot antagòniques.

Democràcia? Si! Però quina? Una de delegada, representativa i liberal o un altre de directa, participativa i autogestiónaria.

El poble treballador català prenia a les seves mans; bona part de les fabriques, tallers i camps, per gestionar-les ells mateixos, horitzontalment, i sense patrons o amos. Creant unes milícies populars pròpies que van substituir amb poc temps al dissolt exercit republicà espanyol.

Aquest fet sense precedents, no es cap cosa que és pugui oblidar a la lleugera.

Som els nets i netes dels obrers que van perdre la guerra civil !!
AHIR COM AVUI, SEGUIM AMB EL PUNY ALÃAT!
Re: Herrero de Miñón, Transició i PCE (30 anys després)
17 jun 2007
que puta espanya, que volem la INDEPENDÈNCIA. I PUNT PUTA ESPANYA
Sindicat Terrassa