Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
DIUMENGE 17 DE JUNY, 17.00 hores · Plaça Universitat
La repressió mai ens tallarà les ales


••••Per la llibertat de manifestació i d'expressió!•••


La llibertat d'expressió i de manifestació està amenaçada i és obligació de tots i de totes defensar-la!

Col·lectius distints de l'actiu teixit social i associatiu del país, entitats veïnals, moviments socials i organitzacions polítiques diverses... totes elles han sofert en els darrers mesos pràctiques similars de coacció i vulneració del dret de manifestació practicades pel cos policial dels Mossos d'Esquadra.

La llibertat de manifestació és un dret fonamental i quan aquest perilla, queda afectat un dels pilars bàsics de tota societat, el de la legítima protesta, el de la necessària contestació contra tota mena d'abús d'autoritat, el dret a dissentir, a criticar i a proposar les alternatives i les solucions que les autoritats i administracions neguen i intenten silenciar.

Ser presents al carrer, és una necessitat bàsica, irrenunciable i, sovint també, el darrer recurs per a molts col·lectius que no poden fer-se càrrec de les prohibitives despeses publicitàries exigides pels mitjans de comunicació convencionals, veient-se discriminats per la lògica del mercat que, un cop més, afavoreix les grans corporacions i les administracions. Oposar-se a aquestes, fer sentir la nostra veu, oferir les versions alternatives o simplement, proclamar-nos lliures tot expressant idees sense limitacions de cap mena, manifestar-nos, en definitiva, és un dret al que no podem renunciar mai.

Darrerament hem constatat pràctiques que restringeixen clarament aquest dret elemental. Pràctiques il·legals que pretenen minar de mica en mica la capacitat mobilitzadora dels sectors més actius i compromesos del nostre país: fotografies i gravacions en vídeo il·legals (no autoritzades per cap òrgan administratiu i que són font per a fitxes polítiques policials), presència desmesurada d'agents antidisturbis (estigmatitzant qualsevol marxa transmetent falsos missatge de perillositat i d'alarma social), identificacions i escorcolls corporals indiscriminats i sense justificació (a manifestants i a veïns i veïnes), encerclaments i segrestos de mobilitzacions (transgredint d'arrel el dret de manifestació i d'expressió), insults, amenaces, cops, càrregues policials...

Els col·lectius sotasignants, davant d'aquesta preocupant tendència repressiva proclamem que:

• El dret de mobilització és un dret irrenunciable que cal protegir de qualsevol restricció.

• Entenem la imposició d'aquestes pràctiques com a un clar retrocés social encaminat a retallar els drets i llibertats de la població.

• El conjunt tècniques aquí denunciades només pretenen estendre l'estat policial encobert als nostres carrers imposant la por, el control polític i el control social.

• Observem espaordits com els màxims responsables dels sindicats policials demanen carta blanca i plena impunitat per a que no surtin a la llum pública greus fets delictius comesos contra persones detingudes, evitant desmarcant-se en tot moment dels episodis de maltractaments.

• Observem amb preocupació el paper jugat pels responsables polítics del Departament d'Interior i els exigim una urgent rectificació.

Finalment, com a col·lectius que formem part de la societat catalana, tradicionalment activa, dinàmica i compromesa amb els seu entorn, fem nostra l'obligació de seguir amatents a tota mena d'abús policial que es produeixi d'ara endavant.

És al carrer on es sent la veu del poble i és al carrer on la denúncia de tota mena de repressió política esdevé necessitat i solidaritat.

Pels nostres drets i contra tota mena de retallada de les nostres llibertats de totes i tots, sortim i sortirem al carrer ara, avui i sempre que faci falta.

Perquè la repressió mai ens tallarà les ales!

Alerta Solidària – Assemblea Antirepressiva de Mataró – Assemblea Antirepressiva de Ponent – Grup de suport al Jove de Torà – Coordinadora Antirepressiva de Gràcia – Rescat – Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Assemblea de Suport a Núria Pòrtulas – Assemblea de Suport 4F – Comissió Antirepressiva de Sants

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
Segons el cartell la mani comença més tard de les 18:00h, continuara sent aixi?
Re: La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
1 hora abans, gn. sigues puntual i quedem amb tu a les 16 hores a cantonada Pelai. PLAÇA UNIVERSITAT
Re: La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
Esta manifestacion es necesaria, como tb es necesaria de ke salga como tiene ke salir. El no acceptar el cordon policial demostrara que aun seguimos siendo minimamente algo en barcelona, de lo contrario, como los gossos se salgan con la suya creo ke se abra perdido algo muy importante, como es el derecho a manifestacion.
L'ajuntament d'IC prohibeix el 1r de Maig alternatiu del Baix al Prat de Llobregat
17 jun 2007
Modificat: 07:05:27
29abril2007 024.jpg
29abril2007tarda 034b.jpg
L'AJUNTAMENT D'IC PROHIBEIX L'1 DE MAIG ALTERNATIU DEL BAIX AL PRAT DE LLOBREGAT.

- Lâajuntament del Prat dâIC denega per decret lâautorització de lâ1 de maig alternatiu al Prat de Llobregat organitzat per la Xarxa contra la Precarietat del Baix i altres colâ¢lectius de la comarca.

- El divendres 27 dâabril dos policies municipals van entregar una carta al solâ¢licitant dels permisos denegant la realització dels actes previstos. Aquesta prohibició es va realitzar a dos dies de la celebració dels actes i a la tarda dâun divendres, fent-se impossible qualsevol recurs per part dels organitzadors contra aquesta decisió.

- Els organitzadors vem insistir en fer els actes previstos pel diumenge 29 dâabril al lloc indicat per evitar lâimpresentable censura de lâajuntament autodenominat âdâesquerres de debòâ?. Efectius de la policia local van impedir la celebració dels actes i van despenjar les pancartes que avisaven del canvi forçat dels actes i la nova ubicació buscada, tot i comptar amb permisos per penjar-ne pancartes.


Quan es van presentar les instàncies el passat 16 dâabril la secretaria del regidor de seguretat Antoni Pedrero va trucar telefònicament al solâ¢licitant. Lâexcusa utilitzada era que no es podien realitzar menjars al carrer per lâordenança del civisme local, advertint que lâúnic lloc on la normativa ho permetia era el Parc Nou. Una mentida vergonyant perque la setmana passada mateix es va realitzar la carxofada popular i botifarrada al Fondo dâen Peixo organitzada pel consistori sense cap problema normatiu. Però és que a més estem farts de participar en les sardinades de carnestoltes a la plaça de la Vila, en paelles i botifarrades al Fondo dâen Peixo, a la Plaça Catalunya, Plaça Blanes, a la platja i tants dâaltres llocs. Així com a la mateixa plaça Pau Casals quan es van realitzar els actes contra lâocupació dâIrak i dâaltres amb menjars inclosos. De fet, aquesta darrera setmana l'associació de veïns de Llevant ha pogut realitzar, com és normal i hauria de ser per tothom, menjars al carrer en la celebració de la seva festivitat i el diumenge vinent al Fondo d'en Peixo es realitzarà una nova paella per dinar, a més de sopar dins del programa del Pratifolk.


Tot i lâevident farsa utilitzada es va respondre que aquest no podia ser el problema i que per la nostra part ens comprometiem a realitzar el menjar en qualsevol altra lloc que no fos la plaça per servir-lo al mateix lloc solucionant els âgreus problemesâ? que marcava la normativa i impedint el que tots esperavem que buscaven.


La Plaça Pau Casals tradicionalment ha servit per organitzar jornades i diversos actes durant tots aquests anys en estar al mig de la ciutat i ser un lloc de trànsit constant i visible per innombrables persones. Alguns dels organitzadors hem estat realitzant actes, amb menjars inclosos, sense cap tipus de problemes durant anys i per això vem considerar el lloc més addient perque la jornada tingués el màxim de difusió i participació possibles. El Parc Nou és un parc que queda a les afores de la població i allà pretenien apartar del centre de la població tots els actes, i inclús encavir-hi una manifestació, amb recorregut presentat per diferents carrers del Prat, que es convertiria en concentració dins del parc pel decret presentat. Per fer el cas més surrealista cal remarcar que el mateix diumenge 29 dâabril al Parc Nou, es realitzen durant tot el dia els actes dâagermanament amb el poble de Garrovillas organitzats pel consistori, a les dues hi havia previst un dinar amb la participació i parlaments dels dos alcaldes, impedint-se per tant la realització de dos actes alhora per motius evidents.


Un cop les excuses utilitzades quedaven desmuntades en la conversa telefònica i posteriors, la resposta consistorial va arribar en forma de decret el divendres 27 d'abril, denegant els permisos per realitzar LA TOTALITAT DELS ACTES, i no només el menjar com es discutia en un principi, emparant-se en nombrosos articles i lleis orgàniques com la âREGULADORA DEL DRET DE REUNIÃâ? i dâaltres normatives locals i de seguretat. A més, afegint que la nostra solâ¢licitut sâhavia de presentar âa lâautoritat governativa competent amb antelació de 10 dies naturalsâ?, quan sâha presentat amb 13 dies dâantelació seguint els procediments habituals davant el consistori pratenc, i quan mai sâha demanat com es demana el permís de la subdelegació del govern.


Les jornades comarcals es van realitzar per primera vegada lâany passat a Cornellà. Aquesta segona edició sota el lema âRecuperem la consciència: Aturem els sindicats traïdorsâ? s'havien de realitzar a la plaça Pau Casals del Prat de Llobregat el passat diumenge 29 dâabril però lâactuació policial ho va impedir. Els actes previstos haurien d'haver començat a les onze del dematí amb el muntatge de diferents paradetes de temàtica social i laboral, a les dotze estava prevista una taula rodona amb la participació de diferents treballadors dâempreses en lluita. Després dâun dinar popular a les sis de la tarda preteniem començar una manifestació recorrerent els principals carrers del Prat per acabar amb el passi de la pelâ¢lícula âEl efecto Iguazuâ? al KOP-Alta Tensió.


Volem denunciar la clara censura utilitzada pel consistori pratenc darrera de normatives absurdes i que ells mateixos no compleixen, la veritable intencionalitat dâamagar i prohibir un acte comarcal crític amb el sindicalisme oficial i la utilització de lleis com els drets de reunió pròpies del franquisme. Si no seâns deixa exercir el dret a fer actes públics ens reservem el dret a no deixar-los als mateixos que ens els prohibeixen, i més ara quan ve una campanya electoral i tots voldran explicar-nos com són de demòcrates. Que no parlin dâesquerres i que no parlin de llibertats els mateixos que es dediquen a censurar actes a colâ¢lectius.
PER LA LLIBERTAT DâEXPRESSIÃ !!!
CONTRA LA CENSURA SECTÃRIA DâIC-PRAT !!!
AQUESTA ÃS LA SEVA DEMOCRÃCIA !!!

Comissió organitzadora del 1r de maig alternatiu al Baix Llobregat

Documents:

Cartell de les jornades:
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/2/large/1_1maigBaixR.jpg

Document de Denegació (pàgina 1)
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/9/large/denegacioR1.jpg

Document de denegació (pàgina 2)
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/13/large/dengacioR2.jpg

Actes previstos pel 29 d'abril al Parc Nou o­n s'obligava a fer l'1 de maig comarcal

http://www.aj-elprat.es/archivos/4-5050-Document_annex/Garrovillas.pdf

Imatges de la carxofada i botifarrada que van realitzar la setmana passada al Fondo d'en Peixo del Prat, contravenint la normativa que ara ens exigeixen. A la mateixa portada o­n diu Prat Imatges.

http://www.aj-elprat.es/

Actes del proper Pratifolk amb paella i sopar al Fondo d'en Peixo
http://www.aj-elprat.es/archivos/116-702-document/PratifolkPancarta.pdf
Re: La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
No coincideix en dia i casi hora amb la mani antitaurina que anirà a xiular als de la monumental?

Aniria a les dues, però ja m'he compromès amb els antitaurins!
Re: La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
Antitaurina: 16:00h Drassanes
Antirepressiva: 18:00h Plç Universitat (a aqesta hora possaven q farien la presentació de l'anuari, comunicat dels okupes, lectura, etc...) potser comenci mitja hora desprès... Hi ha temps d'anar a les dues, no?
Re: La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
L'antitaurina comença a las 16.00h però anirà fins la Monumental. És important arribar a la plaça per a protestara allí, es una corrida molt important i estaran intel·lectuals, ministres i el rei. No crec que tinguem temps per anar a les dues manifestacions.
És una llàstima que la convocatória de la mani antirepressió s'hagi get sense pensar en la antitaurina, que fa dos mesos que es va convocar. A veure si en altres ocasions s'organitzen millor les coses i no passa això.
Bé, que vagin bé les dues manis.
Re: La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
I els que han quedat a Pelai a les 16??? Aquí es proposa a les 17... i ara resulta que fins les 18 i pico no comença...

Aniré a les 17 (punt intermig, je je) així arribo a mig començar o a mig acabar
Re: La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
Menuda estupidez. No defendemos los derechos, los atacamos! Cualquier derecho, deber, texto o ley que se desprenda de la judicatura es una amenaza para nosotrxs. Vosotros, los que defendeis la Constitucion del 78 (ya sea en la forma como en el fondo) y su modelo jurisdiccional base de todo el estado de derecho, vosotros sois los verdaderos enemigos.
Defendemos la toma de calle en detrimento del orden público, algo que nunca podrá ser asumido por el sistema y que es el límite de ese derecho por el que decís peleear.
Ya no sabeis que hacer ni que decir. Hablais de derechos y no sabeis ni como funcinan. Pero eso sí, cuando nos atacan, por favor, vamos a pedir ayuda a alguno de los poderes del Estado para que nos saque del marron.
Atoorganización al margen de la ley.
Fuego a las calles.
Re: La repressió no ens tallarà les ales: MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat (BCN)
17 jun 2007
Vaya, por fin un comentario coherente
Sindicat Terrassa