Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : educació i societat
[AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
15 jun 2007
QUÈ FEM ELS I LES ESTUDIANTS A LA UNIVERSITAT?

L'AEP DÓNA LA BENVINGUDA A LES I ELS ESTUDIANTS DE SELECTIVITAT.


Tradicionalment, les i els estudiants hem estat un grup reivindicatiu i progressista, motor de moltes lluites populars. Hem estat i som part dels moviments socials que treballem per canviar la realitat que ens envolta i construir, dia rere dia, un món millor. Som gent preparada, dinàmica i combativa: moltes de les revoltes populars que han passat a la història tenen el seu origen en el moviment estudiantil.

Som l’espurna que encén la flama!
interior_selectivitat.jpg
Des de l’AEP (Associació d’Estudiants Progressistes) fa més de 15 anys que treballem dins la Universitat i cap a la Societat, amb voluntat aglutinadora, perquè creiem que la Universitat és una de les millors eines de transformació social: és la llar del coneixement, de l’esperit crític i del progrés. El lloc on tothom pot anar a formar-se, aprendre, crear, investigar, ensenyar i créixer. O si més no, així hauria de ser...

Actualment la Universitat pública es veu greument amenaçada per la mercantilització de l’ensenyament que es promouen des dels interessos econòmics dels governants i això fa que perdi el caire social i universal que li dóna sentit. La LOU (Ley Orgánica de Universidades) i l’EEES (Espai Europeu d’Educació Superior) no són més que atacs directes a la pública que volen convertir-la en una fàbrica de treballadors, i la suposada reforma pedagògica que comporten no és més que un fals embolcall per vendre millor el producte. Les i els estudiants no podem tolerar la pèrdua de continguts i la professionalització dels títols universitaris, l’elitització de l’educació superior (degut al filtre econòmic que suposa l’augment de les taxes) o les ingerències empresarials que faran que la Universitat perdi la seva independència i esperit crític. L’ensenyament és un dret, no una mercaderia!

Per tot això cal que ens organitzem, que revifem les Assemblees d’Estudiants i que fem sentir la nostra veu, clara i forta. El paper dels nous estudiants és essencial: els cicles del moviment estudiantil són curts perquè els estudiants estem a la Universitat uns 5 anys i per tant cal una renovació constant, una organització ben fonamentada. Junts reclamem un sistema de beques que permeti superar l’escull econòmic, unes normatives d’avaluació i permanència que no suposin un greuge per a cap estudiant, una profunda revisió dels òrgans de govern de les universitats i dels mecanismes de participació de l’estudiantat, així com unes polítiques clares per preservar i fomentar la llengua i la cultura catalanes, per protegir el planeta i acabar amb la societat patriarcal.


La situació actual de la Universitat és preocupant i nosaltres, estudiants, tenim el dret i el deure de dir-ho i d’aportar solucions. Hem de tornar a encendre l’espurna del canvi per frenar aquest món en que tot té preu i tot és en venda, fins i tot l’educació.

PER UNA UNVERSITAT PÚBLICA I DE QUALITAT,
CATALANA I MULTICULTURAL,
ECOLOGISTA I NO-SEXISTA,
PARTICIPATIVA I DEMOCRÀTICA,
PROGRESSISTA, LAICA I TRANSFORMADORA,


ESTUDIANT ORGANITZA’T!
PARTICIPA A LES ASSEMBLEES D'ESTUDIANTS I A L'AEP!


TOTS I TOTES PER LA PÚBLICA!



AEP - Associació d'Estudiants Progressistes
www.aep.cat



---------------------------

Pots descarregar-te el Díptic en PDF d'aquí:
http://www.aep.cat/IMG/pdf/Diptic_selectivitat.pdf
Portada.jpg
Cartell_petit.jpg
Mira també:
http://www.aep.cat
http://www.aep.cat/IMG/pdf/Diptic_selectivitat.pdf

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
16 jun 2007
a però, encara existiu? perquè com a mínim a la meva facultat ja no en quedeu. Feu pena.
Re: [AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
17 jun 2007
I per quan un boicot a la Selectivitat? no n'hi ha prou amb les qualificacions tretes al batxillerat? Poc a poc ens ho anem empassant tot.
Re: [AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
17 jun 2007
endavant amb l'AEP!
Re: [AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
17 jun 2007
"no es pot acceptar tot", abans de suprimir la selectivitat, caldria suprimir les empreses d'ensenyament secundari, és a dir, l'ensenyament secundari privat i concertat.Sense aquesta condició, l'eliminació de la sele no seria cap pas positiu.

A vegades és pitjor el remei que l'enfermetat...
Re: [AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
17 jun 2007
Molt bé, molt bé. Continueu així, demostrant cada dia què és la vertebració del moviment estudiantil.

Felicitats a l'AEP!
Re: [AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
17 jun 2007
prou de contaminació de sindicats grocs a indy!
Re: [AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
17 jun 2007
de quin sindicat groc parles, idiota? no tens ni idea del que dius.

prou contaminació de trolls a Indymedia!


endavant el moviment estudiantil, sigui AEP, SEPC o la PMDUP!
Re: [AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
18 jun 2007
El valor del movimiento es relativo a su sentido; no tiene valor en sí. Las ayudas y subvenciones a los estudiantes nunca han sido más vorazmente recortadas (y redefinidas restrictivamente las que quedan) como en este periodo de gobierno del PSOE y del tripartit en Cataluña.
Si una estructura sirve para encuadrar las energías de los estudiantes hacia lo inofensivo, mejor liberarse de esas estructuras: los sindicatos no hacen el movimiento, y éste necesita desencuadrarse de los actuales sindicatos si quiere tomar una forma que lleve a algo más que a generar una nube ilusoria de "lucha". Por lo demás, plantear "luchas estudiantiles" es en sí un error (o un acierto de los partidos progresistas manipuladores), porque lo primero es comprender qué contexto económico determina la necesidad de daros cada vez más miseria estudiantil desde el aparato legislativo y financiero del Estado.
Re: [AEP] Després de la Selectivitat... tots i totes per la pública!
19 jun 2007
Y que se supone que harías tú?
Esta bien estar en contra de todo, pero si no mueves un dedo y solo te dedicas a criticar las cosas no van cambiar.
En el momento que empieces a actuar veras la necesidad del colectivo para alcanzar unas determinadas metas.
La función de los sindicatos es dar más continuidad a un trabajo que se esta desarrollando en la universidad y que las asambleas, por su propio carácter asambleario y en muchas ocasiones no permanente o continuo a lo largo del tiempo, no es capaz de realizar.
En una sociedad modélica donde las asambleas funcionaran correctamente y los estudiantes estuvieran informados debidamente, no haría falta el trabajo de ningún sindicato, pero hasta que eso llegue, no hay más remedio que luchar de algún modo por conseguirlo.
Sindicato Sindicat