Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
De judici en judici... fins a la victòria final
15 jun 2007
dimarts 19 de juny, jutjat d'instrucció núm.2
9:30h: concentració als jutjats d'Esplugues
10:10h: judici de faltes per desobediència a l'autoritat
c/Tomas Breton, 32 (barri el Gall)
3153232_psoe1.jpg
El passat 12 d'abril va tenir lloc la presentació al carrer de la campanya LES MAJORIES FAN MAL, EL CONSENS ÃS SALUT promoguda col·lectivament amb l'objectiu de fer perdre al PSOE la majoria absolutista que continuarem patint 4 anys més a Esplugues de Llobregat si algun dels escàndols urbanístics no provoca la caiguda judicial del govern local.

Aquell dia, els Mossos d'Esquadra volien identificar un veí present a l'acte per responsabilitzar-lo d'aquell acte: âTotes les reunions de més de 20 persones han d'estar autoritzadesâ?, va dir un dels agents. El sentit comú de les persones allà presents deia que allò no era lògic i diverses persones van mostrar el seu document d'identitat amb indignació i sorpresa.

Una setmana després, el 18 d'abril, un caporal dels Mossos que va protagonitzar els fets instrueix diligències per âfalta de respecte i consideració a agents de l'autoritatâ? al veí en qüestió i el denuncia per convocar una concentració a la via pública sense comunicar-ho a l'autoritat competent. Segons el mateix caporal, âva tenir una actitud irrespectuosa, provocadora i burlesca envers els agents actuantsâ?.

L'atestat policial és un exemple de com pot arribar a actuar aquest cos armat quan no entén el context associatiu d'un poble com Esplugues. Diuen que es van apropar a parlar amb âun jove que era el que aparentment dirigia la reunióâ? per preguntar-li qui havia convocat l'acte. Els policies van voler identificar aquesta persona, fet que va provocar que d'altres s'aixequessin per demanar explicacions. Els agents posen en boca del jove una sèrie de frases totalment inventades. També arriben a afirmar que se l'hauria pogut detenir però no ho van considerar oportú âja que probablement s'haurien produït aldarulls amb els altres assistentsâ?.

El resultat de tot això és que els Mossos van provocar la finalització de l'acte, el cabreig general i que la jutgessa citi a una persona a un judici per âdesobediència a l'autoritatâ? que pot comportar una multa.


PD: âDesprés diran que la bomba atòmica és la màxima expressió de la intel·ligència humanaâ?
(A. Faruk)

més informació relacionada:
www.entrebastidors.info
revista ARROBA entrebastidors.info

Antecedents repressius a Esplugues denunciats per la Plataforma Popular contra el pla Caufec:
Just el garrot, maig 2007: http://www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress/?p=252
Mira també:
http://www.entrebastidors.info
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa