Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
El CULTURAVIVA 2007 arrenca avui amb un espectacular concert del grup Al Tall
15 jun 2007
El municipi de Sant Feliu de Llobregat acollirà a partir de divendres i fins diumenge el Culturaviva 2007, el festival itinerant organitzat per la Coordinadora d’ Associacions per la Llengua catalana (CAL) que cada any omple els carrers d’una ciutat de la millor mostra de la cultura popular d’arreu dels Països Catalans. El grup valencià Al Tall obrirà les jornades amb un espectacular concert per commemorar els 300 anys de la batalla d'Almansa.
El tret de sortida d’aquesta setena edició el donarà l’humorista Toni Albà, que farà el pregó de presentació parodiant a Sa Majestat el Rei a la Plaça de la Vila. Tot seguit, l’historiador Oriol Junqueras parlarà sobre la batalla d’Almansa i les conseqüencies que va tenir tant per al País Valencià com per Catalunya posteriorment.
Serà el preludi del gran concert comemmoratiu dels 300 anys de la batalla d’Almansa que realitzarà el prestigiós grup valencià Al Tall. Per aquesta actuació inèdita, la històrica formació es farà acompanyar de la coral Crescendo de Sant Feliu. El concert, que ha despertat una gran expectació, tindrà lloc a la Plaça de la Vila a partir de dos quarts d’onze de la nit. Després del concert, el portaveu nacional de la CAL, David Vila, farà un parlament que tancarà una primera jornada marcada per la reivindicació i el compromís.
El dissabte hi haurà mostra d’entitats a la Plaça de la Vila durant tot el dia i un munt d’activitats per al públic infantil, com ara teatre i tallers de castellers. La cultura popular tindrà un gran pes en la programació de dissabte amb la cercavila de gegants, esbarts i grallers i un correfoc amb diferents colles que passarà pel centre de la ciutat, com a grans reclams. El concert de Marcel Caselles i la Principal de la Nit i Aramateix clourà la jornada. El 39è Concurs Nacional de Sardanes serà un dels plats forts del darrer dia del Culturaviva, com també la demostració d’estelladors de Torrelles de Llobregat, que no s’ha vist mai a Sant Feliu. La mostra de construccions humanes amb els Castellers de Sant Feliu i els Falcons de Barcelona o el concert de Cesk Freixas són algunes de les propostes més destacades.
Mira també:
http://www.cal.cat/Campanyes/Culturaviva/Programa/tabid/121/Default.aspx

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat