Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de Viviendas
14 jun 2007
Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de Viviendas
Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de ViviendasPor informaciones recibidas del Departament de Treball el Inspector José Vicente Marzal, tras la denuncia presentada por el Sindicato CGT por falta de medidas de Seguridad y riesgo grave contra la salud de los trabajadores y otros, ha levantado Acta de Paralización del derribo del edificio situado en el Passeig Joan de Borbó nº 11 de la Barceloneta, conocido como Miles de Viviendas.

La paralización muestra la irracional actuación de la empresa encargada Francisco Alberich SA de efectuar el derribo, que actuando de forma irresponsable, sin las medidas necesarias de prevención en Seguridad y Salud, puso en peligro a sus trabajadores, a los vecinos y a los Mossos de Escuadra que custodiaban la casa ocupada.

También muestra el carácter injustificado y absurdo de la concesión a Port 2000 (responsable subsidiario del cumplimiento de la Seguridad y Salud de la contrata) del derribo de un edificio, que las diferentes entidades de la Barceloneta e incluso la propia FAVB habían reclamado como equipamiento. Y la falta de sensibilidad del Ayuntamiento de Barcelona y del Regidor del Distrito Carles Martí, que ante las peticiones de diferentes entidades del barrio que solicitaban la paralización del derribo, del primer edificio construido en el barrio, que ha sido derribado sin realizar un estudio del patrimonio y recatalogación en caso necesario, han ignorado las peticiones efectuadas.

Por último lamentar que el Departament de Interior de la Generalitat de Catalunya, haya puesto en peligro innecesariamente a los cuerpos de Seguridad Mossos de Escuadra, haciéndoles que custodiaran la ejecución de un derribo que incumplía con las leyes establecidas en Materia de Seguridad y Salud y que ha representado que los Mossos de Escuadra protegieran el incumplimiento de la ley.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de Viviendas
14 jun 2007
"Por último lamentar que el Departament de Interior de la Generalitat de Catalunya, haya puesto en peligro innecesariamente a los cuerpos de Seguridad Mossos de Escuadra"

Possiblement aquesta és la única cosa que no caldria lamentar, tantdebó els hagués caigut a sobre. Això ho ha dit CGT? o el que ho publica s'ha arrogat aquesta representativitat.
Re: Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de Viviendas
14 jun 2007
tal vez no has captado el tono ácido de la palabra "lamentar" que los responsables de la seguridad proteja a los que la incumplen, con ruesgos para sus vidas

menuda parádoja
Re: Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de Viviendas
14 jun 2007
Es una bona noticia ,un peto per a tota la gent solidaria amb miles que va vindre i a tu que has penjat la noticia;....
Tauria donat llastima,si li agues passat alguna desgracia a aquells que ens han desallotjat,maltractat i umiliat una vegada mes.Tu qui ets,en quin mon vius?
Re: Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de Viviendas
14 jun 2007
SOCIETAT:

Inspecció de Treball paralitza l'enderroc de Miles de Viviendas perquè incompleix les mesures de seguretat
14/06/2007 15:01BARCELONA, 14 de juny (EUROPA PRESS)

Inspecció de Treball va paralitzar ahir l'enderroc de l'edifici situat al número 11 del passeig Joan de Borbó de Barcelona, conegut com a Miles de Viviendas, perquè incompleix les mesures de seguretat i posa en perill els treballadors, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Treball.

L'enderroc va començar dimarts passat, al cap d'una estona que els Mossos d'Esquadra desallotgessin per segona vegada en 15 dies l'edifici, en què el col·lectiu ocupa s'havia instal·lat des de feia uns dos anys i en què tenien la seva seu diverses associacions i l'anomenada Universitat Pirata.

El mateix dia del desallotjament, el delegat de prevenció de la CGT en Parcs i Jardins de Barcelona, Carlos Bernal, va detectar que els treballs d'enderroc es feien sense les mesures de seguretat prescrites per a aquest tipus d'actuacions.

Així, segons Bernal, la grua que aquest dia va fer esvorancs a la façana era massa a prop del cordó de seguretat al costat d'on es congregaven els Mossos d'Esquadra i alguns curiosos i per accedir a l'edifici els operaris van destrossar un plataner pròxim.

De la mateixa manera, Bernal ha assegurat que havia vist als operaris treballar sense casc ni armilla reflectora, que aixecaven fumeres de pols en no tirar aigua sobre la runa i que algunes de les restes metàl·lics que alçaven amb la maquinària van caure molt a prop dels espectadors.

Bernal va presentar el mateix dia una denúncia a la Conselleria de Treball perquè enviessin un inspector, que ahir va decidir paralitzar les obres fins que l'empresa encarregada de l'enderroc, Francisco Alberich SA, solucioni les deficiències de seguretat.

La CGT ha assegurat avui que la paralització de les obres demostra "l'irracional actuació" de l'empresa encarregada de portar a terme l'enderroc, de la qual va afirmar que ha actuat "de manera irresponsable, sense les mesures necessàries de prevenció en Seguretat i Salut" i ha posat "en perill els seus treballadors, els veïns i els Mossos d'Esquadra".
Re: Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de Viviendas
14 jun 2007
molt bona aquesta estrategia per aturrar un enderoc
com a minin s'eprenya una mica als especuladors
la imaginació contra el poder.
Re: Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de Viviendas
14 jun 2007
Vaya con la CGT!
Seguid asi y al final conseguireis que me repiense lo de seguir sin afiliarme...
Re: Inspección de Trabajo paraliza el derribo de Miles de Viviendas
14 jun 2007
A, vine a CGT i a veure si això es generalitza. Us imagineu una lluita social que sigui ecoòmica alhora i la patronal passant apuros? Mare, que bonic seria.
Sindicato Sindicat