Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifest de la mobilització antirepressiva de diumenge
13 jun 2007
Adjuntem el manifest unitari que es llegirà diumenge, en la mobilització "LA REPRESSIÓ MAI ENS TALLARÀ LES ALES".
Recorda, diumenge 17, a les 17h. plantada d'exposicions de diferents casos repressius

18h. Presentació de l'anuari 2006 de la Coordinardora per la Prevenció de la Tortura + Parlaments de casos repressius: Núria Pòrtulas i Torà + Lectura del comunicat unitari + Comuicat de l'Assemblea d'Okupes de Barcelona i a continuació... MANIFESTACIÓ


Manifest:

La repressió mai ens tallarà les ales!
per la llibertat de manifestació i d’expressió!

La llibertat d’expressió i de manifestació està amenaçada i és obligació de tots i de totes defensar-la!

Col·lectius distints de l’actiu teixit social i associatiu del país, entitats veïnals, moviments socials i organitzacions polítiques diverses... totes elles han sofert en els darrers mesos pràctiques similars de coacció i vulneració del dret de manifestació practicades pel cos policial dels Mossos d’Esquadra.

La llibertat de manifestació és un dret fonamental i quan aquest perilla, queda afectat un dels pilars bàsics de tota societat, el de la legítima protesta, el de la necessària contestació contra tota mena d’abús d’autoritat, el dret a dissentir, a criticar i a proposar les alternatives i les solucions que les autoritats i administracions neguen i intenten silenciar.

Ser presents al carrer, és una necessitat bàsica, irrenunciable i, sovint també, el darrer recurs per a molts col·lectius que no poden fer-se càrrec de les prohibitives despeses publicitàries exigides pels mitjans de comunicació convencionals, veient-se discriminats per la lògica del mercat que, un cop més, afavoreix les grans corporacions i les administracions. Oposar-se a aquestes, fer sentir la nostra veu, oferir les versions alternatives o simplement, proclamar-nos lliures tot expressant idees sense limitacions de cap mena, manifestar-nos, en definitiva, és un dret al que no podem renunciar mai.

Darrerament hem constatat pràctiques que restringeixen clarament aquest dret elemental. Pràctiques il·legals que pretenen minar de mica en mica la capacitat mobilitzadora dels sectors més actius i compromesos del nostre país: fotografies i gravacions en vídeo il·legals (no autoritzades per cap òrgan administratiu i que són font per a fitxes polítiques policials), presència desmesurada d’agents antidisturbis (estigmatitzant qualsevol marxa transmetent falsos missatge de perillositat i d’alarma social), identificacions i escorcolls corporals indiscriminats i sense justificació (a manifestants i a veïns i veïnes), encerclaments i segrestos de mobilitzacions (transgredint d’arrel el dret de manifestació i d’expressió), insults, amenaces, cops, càrregues policials...

Els col·lectius sotasignants, davant d’aquesta preocupant tendència repressiva proclamem que:

- El dret de mobilització és un dret irrenunciable que cal protegir de qualsevol restricció.

- Entenem la imposició d’aquestes pràctiques com a un clar retrocés social encaminat a retallar els drets i llibertats de la població.

- El conjunt tècniques aquí denunciades només pretenen estendre l’estat policial encobert als nostres carrers imposant la por, el control polític i el control social.

- Observem espaordits com els màxims responsables dels sindicats policials demanen carta blanca i plena impunitat per a que no surtin a la llum pública greus fets delictius comesos contra persones detingudes, evitant desmarcant-se en tot moment dels episodis de maltractaments.

- Observem amb preocupació el paper jugat pels responsables polítics del Departament d’Interior i els exigim una urgent rectificació.

Finalment, com a col·lectius que formem part de la societat catalana, tradicionalment activa, dinàmica i compromesa amb els seu entorn, fem nostra l’obligació de seguir amatents a tota mena d’abús policial que es produeixi d’ara endavant.

És al carrer on es sent la veu del poble i és al carrer on la denúncia de tota mena de repressió política esdevé necessitat i solidaritat.

Pels nostres drets i contra tota mena de retallada de les nostres llibertats de totes i tots, sortim i sortirem al carrer ara, avui i sempre que faci falta.

Perquè la repressió mai ens tallarà les ales!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest de la mobilització antirepressiva de diumenge
13 jun 2007
Nomes afegir que com de costum tindra inici a la Plaça Universitat.
Fins diumenge
Re: Manifest de la mobilització antirepressiva de diumenge
14 jun 2007
segons una font ben informada, els mossos estan desconcertats amb les últimes manifestacions. Preparaven un dispositiu de l´hòstia en previsió de que anés molta gent o fossin manis canyeres, però...

Ara, segons m´han filtrat, el dispositiu per a la mani del diumenge 17 en previsió a la quantitad/intensitat de la mani serà:

- 2 agents contra l´incivisme. Aquells que es dediquen a etiquetar les bosses de basura que estan mal deixades, serviran per a controlar la mani.

- 2 educadors socials per a treballar amb els joves amb problemes mentals, que tenen per costum pegar a coloms. S´ha d´evitar que aquests psicòpates-lumpen siguin futurs maltractadors de gènere.

- Es portaran uns quants cartrons reciclats i retoladors ecològics per a poder fer les pancartes allà mateix, com va passar a les manis anti-g8 de barna.

- 1 persona de la BcNeta! equipada amb un carretó manual per a netejar els 4 papers que quedaran després de la mani.

- No es tallarà el trànsit. La mani, anirà per la vorera.

Vinga, ja esteu avisats!!!

Guanyarem!!!

Mossos assassins!!!
Re: Manifest de la mobilització antirepressiva de diumenge
14 jun 2007
.
Re: Manifest de la mobilització antirepressiva de diumenge
14 jun 2007
jajajajaja, molt bo. Potser té mala llet aquest text irònic, escrit per "x", però tal i com estan les coses és bo riure-se´n d´un mateix. Perquè els mossos ja s´enriuen prou de les manis que montem.

Més reflexió i menys manis.
Re: Manifest de la mobilització antirepressiva de diumenge
14 jun 2007
RESPECTO A TODOS VOSOTROS SOIS UNOS GILIPOLLAS, NO TENEIS NI PUTA IDEA DE LO QUE ES REPRESION, SI LA MALLORIA NO TENEIS NI 25 AÑOS, SI HUBIERAIS VIVIDO EN OTRA EPOCA DESGRACIADOS, DEJARNOS A LOS CIUDADANOS QUE PAGAMOS IMPUESTOS TRANQUILOS.QUE VUELVA LA POLICIA NACIONAL, QUE ESTOS OS PEGABAN MAS Y SIN NINGUN PROBLEMA...
Re: Manifest de la mobilització antirepressiva de diumenge
14 jun 2007
Tú si que no tienes ni idea, ni educación, ni moral...
Desgraciao
Re: Manifest de la mobilització antirepressiva de diumenge
14 jun 2007
"DEJARNOS A LOS CIUDADANOS QUE PAGAMOS IMPUESTOS TRANQUILOS"

juas, juas, juas...memorable.

paga ruc paga, això si, tranquilament
Sindicat Terrassa