Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Estrena Documental "Silenci aquí es tortura"
13 jun 2007
Denunciar la tortura: recuperar la dignitat

El documental denuncia que la tortura és una maquinària perfecte amb uns protagonistes molt ben definits

âSilenci: aquí es torturaâ?
32 minuts
13 de juny 20h Terra Dolça, Sant Cugat
14 de juny 20h Brindem Brindola, Barcelona
CARTELL_DOCUMENTAL_TORTURES.jpg
La tortura és una realitat vigent a lâestat espanyol i 30 anys de suposada democràcia no lâhan fet desaparèixer. El motiu? Lâexistència dâun engranatge perfecte que lâempara format per jutges, fiscals, forenses, policies, polítics i la pròpia societat. Aquesta contundent denúncia és la que posa de manifest âSilenci: aquí es torturaâ? el documental que la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura va presentar la setmana passada juntament amb lâinforme del 2006.
El document assenyala, amb lâajuda de testimonis i experts en la matèria âdes de la recentment desapareguda Eva Forest, fins al psiquiatra Jorge Barudy o el jutge Santiago Vidal-, tots i cadascun dels protagonistes de lâengranatge en qüestió. Alhora, posa de manifest la poca voluntat dâacabar amb la tortura per part de lâestat espanyol tot i tenir signats i ratificats dos protocols internacionals de drets humans que prohibeixen lâús dâaquesta pràctica.
Coincidint amb la presentació de lâinforme de la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura, la celebració del Dia Internacional contra aquesta pràctica el 26 de juny i lâentrada en vigor del Protocol Facultatiu de la Convenció de Nacions Unides contra la Tortura el dia 22 del mateix mes, âSilenci: aquí es torturaâ? comença a caminar amb presentacions i passis a diferents indrets dels Països Catalans, Euskal Herria, Galiza i lâestat espanyol.
La primera oportunitat per veureâl serà el 13 de juny al Terra Dolça de Sant Cugat del Vallès i lâendemà, es farà un nou passi al Brindem Brindola de Barcelona on les autores del documental explicaran els motius pels quals van fer aquesta arriscada aposta.
Lâobjectiu de les tres reporteres catalanes és que âSilenci: aquí es torturaâ? recorri el màxim dâespais possible, perquè fora dels moviments socials es prengui consciència que al 2007, a lâestat espanyol, encara es tortura. I a més, sâintenta silenciar.
Aquest primer treball sâha centrat en persones detingudes per qüestions polítiques o pertanyents als moviments socials i a les agressions que han sofert a comissaria. Però les autores del documental tenen la intenció de fer una segona part centrada en presos socials i presons, i una tercera dedicada als immigrants i els centres dâinternament.
Mira també:
http://www.prevenciontortura.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estrena Documental "Silenci aquí es tortura"
13 jun 2007
ei, on puc trobar una còpia del documental? salut
todos sabemos que aquí no se tortura
13 jun 2007
serás denunciado por calumniador.
Article repetit
14 jun 2007
Aquest article ja estava publicat:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/308589/index.php
Sindicat Terrassa