Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
13 jun 2007
Declaració de CGT davant el 30 aniversari de les primeres eleccions polítiques després de la dictadura:
â30 anys després i el deshonor continuaâ?

Aquest 14 de juny, enfront del Palau de les Corts, tindrà lloc l'acte central amb el qual el Parlament espanyol commemorarà el trentè aniversari de les primeres eleccions polítiques després de la dictadura, celebrades el 15 de juny de 1977. L'acte contarà amb la presència dels representants de l'Estat, Rei, President del Govern, representants institucionals, representants polítics, a més dels polítics que van protagonitzar la Transició.
A pesar d'aquestes farses i del reaccionari revisionisme de la història de la Guerra Civil, divulgat i promogut per la dreta i el PP, cada dia és més evident que la âTransicióâ? no va ser tan modèlica com pretenen (va ser en si mateixa una estafa). La prova: la rehabilitació moral i jurídica de les víctimes de la repressió franquista segueix sent encara l'assignatura pendent de la Democràcia instaurada per la Constitució de 1978.

Aquesta escandalosa vergonya no només és el resultat de l'acceptació de la Llei d'Amnistia de 1977, que âperdonavaâ? als que havien lluitat per la democràcia i garantia la impunitat als responsables dels crims franquistes, sinó també la conseqüència de l'indigne comportament dels Governs successius de la Democràcia que no s'han atrevit a trencar el lligam institucional amb el règim feixista de Franco (âtot queda lligat i ben lligatâ?) i que, a més, han permès a la Judicatura la seva utilització com doctrina per a impedir el qüestionament de la justícia repressiva del franquisme.

Per aquest motiu no han pogut prosperar, en aquests 30 anys de Democràcia, els Recursos de revisió presentats per les famílies de les víctimes de la repressió franquista: des del cas Julián Grimau, en 1990, fins als de Granado i Delgado, Joan Peiró, Salvador Puig Antich, etc. No obstant això, ha estat gràcies a aquestes iniciatives i a l'esforç i a la labor dels grups pro revisió i a les associacions per a la recuperació de la memòria històrica que els partits progressistes han presentat iniciatives parlamentàries reivindicant l'honor de quants van sofrir repressió per defensar les llibertats que el règim franquista havien conculcat.

Així, després del triomf electoral socialista de 2004, el Govern va haver de constituir una Comissió Interministerial per a presentar una Llei de rehabilitació i reparació de les víctimes de la repressió franquista. Lamentablement, després de molts ajornaments i contràriament al promès, el Govern socialista va presentar a mitjan 2006 un avantprojecte de Llei que no només no contemplava la rehabilitació jurídica (anul·lació de sentències) de les víctimes de la repressió franquista sinó que, amb el pretext de âreconciliacióâ? i âconcòrdiaâ?, equiparava a víctimes i botxins; a defensors de la legalitat republicana i dels avanços populars amb els colpistes. No és doncs d'estranyar que aquest projecte fos rebutjat per tots els partits, excepte el PSOE, i per tots els grups i associacions que havien propiciat tal iniciativa. I que hagi estat igualment rebutjat per col·lectius i associacions l'acord consensuat, fa més d'un mes, entre els Grup parlamentaris del PSOE i d'IU per considerar-lo encara insuficient.

Ãs per això que des de CGT fem una Crida a totes les forces progressistes a aprovar, abans que acabi l'actual Legislatura, una resolució institucional declarant inacceptables les sentències pronunciades pels tribunals repressius de la dictadura franquista, doncs només així serà efectiva la rehabilitació moral i jurídica de les víctimes del franquisme i es trencarà definitivament amb el passat que lliga encara a la Democràcia amb la Dictadura.

No a les mentides d'una democràcia que dóna continuïtat al franquisme.

Comitè Confederal CGT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
13 jun 2007
Molt be. Ultimament estic flipant amb la claredat de idees que es veu a la CGT.
Y per cert: Ole, per la vostra actitut quan l'accio de la pancarta a la mani dels mossos.
No com la dels venuts de UGT i CCOO.
M'estic replantejant el que penssava de la CGT.
salut.
Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
13 jun 2007
Doncs si vens encara podem canviar moltes més coses. Ara mateix la CGT és l'organització més gran de l'anticapitalisme però durant anys "algunes i algunes", buscant caçar bruixes l'han volgut convertit en una secta. Si la fem coincidir amb els moviments ens podem retroalimentar i esdevenir, l'anticapitalisme en general, determinant.
Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
13 jun 2007
Salut i força
Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
13 jun 2007
Ui, ui, ui, que los hortodoxos y limitadores de la negritud van a volver a temblar y a buscar trotskistas infiltrados. Suñé, vete inventando alguna maldad fácil de explicar a la parroquia para convencerlos de que los okupas no son buenos y además amigos de Rejón.
La gran CGT
14 jun 2007
La CGT deu ser la més gran en diners, però no en militància.
Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
14 jun 2007
En diners? Si t'expliqués la misèria econòmica d'aquesta organització cauries de cul. El munt de diners que m'he gastat jo per anar de centre en centre de treball... Si no fos per la militància, aquí no es podria fer res. No fotem. EL que passa és que som anarcosindicalistes i, com tu, lluitem per alguna ca més, cadascú des de les seves idees i des de la seva pròpia barricada.
Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
14 jun 2007
CGT no és gran per diners sinó per militància. Però, a banda, pot esdevenir el referent anticapitalista i no autoritari als Països Catalans si no fos per algunes personetes que hi ha que ho volen tenir tot "atado y bien atado". Que no s'aturi la metxa.
Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
14 jun 2007
democraque?
Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
15 jun 2007
Dons si CGT rebutga aquesta pseudo-democràcia hereva del franquisme, el que tenia que haver fet és, per coherencia, no acceptar la participació en la seva plasmació en el món laboral; es a dir, la participació en les eleccions sindicals i els comites d'empresa.

Coherencia anarcosindical ja!
Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
15 jun 2007
I convertir-nos en un força no decisiva i abslutament minoritària en l'àmbit laboral? No pas. Aquesta experiència ja l'ha fet la CNT i mira com li ha anat. La participació als comitès tal com ha fet CGT ha estat molt positiva. No siguem tan dogmàtics i mirem més la realitat
Re: Comunicat de CGT davant els 30 anys de "democracia"
15 jun 2007
¿Què va ser primer? ¿L'ou o la gallina?
Sindicat Terrassa