Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Crònica de la lluita contra la cimera del G8 a Rostock
12 jun 2007
Text de membres d'Antifascistische Linke de Berlín sobre la cimera (traducció: www.endavant.org)
527548045_86f9136f85_b.jpg
534912286_948919748a_o.jpg
535015709_046404ebdf_o.jpg
IMG_9230.jpg
IMG_9239.jpg
IMG_9243.jpg
IMG_9312.jpg
IMG_9337.jpg
IMG_9461.jpg
"Des d'Antifaschistische Linke (Esquerra Antifeixista) de Berlín volem mostrar la nostra satisfacció amb les protestes contra la cimera del G8 2007 a Rostock (Alemanya). En aquests dies de resistència milers de persones han participat en accions, manifestacions, xerrades o bloquejos. Volem donar el nostre agraïments a tota la gent que ha vingut des d'altres països com Itàlia, Galiza, França, Euskal Herria, Suècia, Dinamarca, Grècia o els Paisos Catalans.

Les accions mes importants van ser la manifestació internacional del dia 2 de juny a Rostock i els bloquejos massius del 6 i 7 de juny al voltant del cim en la localitat de Heiligendamm.

En la manifestació unitària de Rostock del dia 2 de juny vam organitzar un bloc anticapitalista sota el lema "make capitalism history". Superant tots el nostres pronòstics, el nostre bloc va congregar unes 10.000 persones com a "bloc negre" amb multitud de gent encaputxada. Va destacar una gran presència de militants anarquistes i comunistes, gent de tots els països des de posicions anticapitalistes i revolucionàries.

Des del bloc anticapitalista es van combatre als carrers els forts dispositius antidisturbis, bancs, un hotel on s'allotjaven part dels delegats del G8 i diverses impreses multinacionals. En la manifestació conjunta hi van participar unes 80.000 persones. Al final de la marxa es va organitzar un gran concert, "Move-Against-G8", mentre als voltants grups de manifestants mantenien enfrontaments durant hores amb la policia.

En els dies següents es realitzaren nombroses accions per a donar a conèixer les problemàtiques de migració, agricultura, transgènics, l'aigua, guerra, ocupació a l'Iraq, Sida o militarisme, entre altres. En la manifestació antiracista del 4 de juny a Rostock van participar prop de 15.000 persones.

El dia 6 de juny, dimecres, van començar els bloquejos massius. La idea de la campanya "Block G8" venia de diversos moviments socials que tenen diferents experiències de lluita amb aquest tipus de bloquejos. Sobretot el moviment antinuclear alemany amb la seva lluita contra els trens nuclears "Castor" i el moviment antifeixista amb les seues manifestacions i accions directes contra marxes neonazis. La campanya "Block G8" va fer centenars xerrades i Aktionstraining (entrenaments d'acció) en l'últim mig any a tota Alemanya. El nostre pla va ser tallar la comunicació de la cimera amb la seua infraestructura amb bloquejos massius en les tres carreteres que van a Heiligendamm.

Al matí dels primers bloquejos milers de persones van sortir de les tres acampades a Rostock, Reddlich i Wichmannsdorf. En total vam ser 15.000 persones i cadascuna de les tres columnes tenia infraestructura pròpia i un pla de bloquejar una carretera d'accés. Malgrat el fet de fer públic en tot moment el nostre objectiu de tancar i tallar les carreteres, va funcionar! Al principi ni pensàvem arribar a veure o tocar la tanca, però al final la gran resposta de la gent va aconseguir fins i tot saltar i enderrocar parts de tanca!

El moviment Antifa vam sortir des de Rostock amb unes 4.000 persones d'una concentració a 10 km de distància de la tanca de Heiligendamm. La policia va tancar totes les carreteres en direcció a Heiligendamm. Però la gent, organitzada en quatre grans grups, va sortir del poble pels camps i el bosc. La policia no podia maniobrar en les zones rurals amb les seves furgonetes, mentre els manifestants teníem gran mobilitat i agilitat. Creuarem diversos camps i rius, ... i marxarem gairebé 6 kilometres. També travessarem diverses cadenes policíaques i vam arribar al "nostre" bloqueig. Allí hi havia gent que portava fins a 48 hores en la lluita als carrers: amb sacs de dormir, flassades i menjar. Els bloquejos, sense ser accions completament pacífiques, tampoc eren ofensives, mes aviat accions de "desobediència civil".

Valoració molt positiva

Després de valorar els esdeveniments vam pensar que el mes important de les protestes va ser la diversitat de les accions. Convidarem a tothom i tots van venir: pacifistes i violents, ecologistes i el 'bloc negre', greenpeace i anarquistes. En les accions grans - la manifestació i els bloquejos - vam ser-hi tots units. No vam deixar que ens dividissin!

El missatge que enviem al G8, que enviem tots nosaltres des de Heiligendamm és que els les cimeres del G8 estan arribant a la fi. Són vuit representants polítics amb la seva administració, policia i periodistes que es tanquen en una fortalesa i només en poden sortir amb helicòpter.

També valorem la importància d'estar en una plataforma unitària amb molta mes gent, més col·lectius i moviments. Gent molt diversa i amb diferències. Només tots units podem aturar el capitalisme, les seves trobades i els seus espectacles. Partim de Heiligendamm i tornem a les nostres lluites locals a Berlín, Hamburg, Bilbao, Kopenhagen, Palerm o Barcelona.

Balanç repressiu

En total vam tenir durant la setmana 1.200 detinguts, però tots han estat ja posats en llibertat. Alguna gent de l'estat espanyol va ser expulsada i unes dotze persones es van enfrontar inicialment a un "judici ràpid" però van ser posats en llibertat fins al judici ordinari.

Tornem agrair altra vegada a tota la gent que va venir!

Antifaschistische Linke Berlin - www.antifa.de - Esquerra Antifeixista de Berlín"

(més fotos a www.endavant.org)
Mira també:
http://www.endavant.org
http://www.antifa.de

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la lluita contra la cimera del G8 a Rostock
12 jun 2007
Organiesier dich und kampf!!
Re: Crònica de la lluita contra la cimera del G8 a Rostock
13 jun 2007
Impresionant las fotos amb tots els tios completament de negre... ojala aixo pases aqui...
Sindicato Sindicat