Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Zapatero torna a trair a milions de progresistes, el govern s´ho dona tot a la dreta extrema
12 jun 2007
Tot a la dreta! L´hegemonia mediàtica que ha assolit el PP i que exerceix amb mà de ferro perquè no s´escapi res que faci cap escletxa en el seu discurs monocorde -«som els millors, som al centre del món, abertzales són el dimoni»-, és un factor unificador que permet relligar amb èxit -relligar de religió: es tracta de fe- el ramat fidel i impedir la circulació rellevant de qualsevol discurs crític. La xarxa de televisions sota el seu domini, les concessions de TDT, les ràdios i diaris de suport a discreció, han generat un clima mediàtic que exalça el patriotisme espanyol, censura, nega o anul·la els discursos crítics.


COMUNICAT INTEGRE DE MARIANO RAJOY A LA SORTIDA DE LA MONCLOA

Fa sis mesos, després de l'atemptat criminal d'ETA en l'aeroport de Barajas, li vaig dir a Rodríguez Zapatero, en el ple del Congrés dels Diputats, que quan això acabés, quan arribés l'hora de la veritat i les coses es posessin lletges, jo estaria al seu costat per a ajudar-li a combatre el terrorisme i derrotar a ETA. Aquesta hora ha arribat i he vingut a confirmar la meva paraula. No hi ha cap canvi per la meva part. Estic on he estat sempre: oferint tot el meu suport per a derrotar al terrorisme i per a res més que derrotar al terrorisme.

I ni tan sols els antecedents de reunions com aquesta han impedit la meva presència de nou avui a Moncloa per a recordar que el PP recolzarà sempre la derrota del terrorisme. No esperin de mi que afegeixi una paraula al que he repetit sobradament al llarg dels últims mesos.

No és hora de retrets ni de parlar de la credibilitat del president del Govern. Temps hi haurà en el seu dia per a demanar responsabilitats a cadascú per les conductes d'aquests últims anys.

El que importa avui és que els espanyols hem estat amenaçats i ara toca actuar, perquè per sobre de tot està la nostra seguretat i el nostre dret a viure lliures d'amenaces i de coaccions. La prioritat és la derrota d'ETA. L'únic objectiu és la derrota d'ETA, i tot ha de fer-se per a derrotar a ETA sense més límit que la llei.

Això és el que li he dit a Rodríguez Zapatero. Estem davant un desafiament que concerneix a tots. Jo vull dir als espanyols en aquests moments que la batalla contra ETA l'anem a guanyar. Poden tenir la seguretat absoluta que anem a derrotar als terroristes. Sabem com fer-ho, tenim els instruments per a fer-ho i estic completament decidit a fer-ho.

ETA ha de recordar, per si ho ha oblidat i se sent més forta, que governi qui governi a Espanya ningú obtindrà mai cap concessió política per matar o deixar de matar. És la meva posició. Ha de perdre qualsevol esperança d'aconseguir els seus objectius polítics. Ha de saber que no combat a un Govern, sinó a 40 milions d'espanyols, i que entre aquests 40 milions no trobarà fisures perquè actuarem units amb una sola voluntat.

Si ETA pensa que anem a claudicar, també s'equivoca. Ni tan sols anem a permetre que ens robi l'esperança del triomf. ETA no pot guanyar aquesta batalla contra la llibertat i contra la vida. I ho sap. I si ho ha oblidat, convé recordar-li que tota la seva barbàrie criminal serà inútil. Podrà intentar tornar a sembrar dolor, sofriment i ràbia, però no podrà doblegar-nos. No sé fins a on arribarà el seu ensanyament, però ni claudicarem ni li donarem treva. ETA ha de saber-ho. Que no conti amb la nostra resignació. Mai renunciarem a la raó, a la justícia, i a la dignitat. Mai ens veurà de genolls, i l'exemple de les víctimes serà sempre un referent per a nosaltres.

Per això, derrotarem a ETA i acabarem amb aquest malson. Vull transmetre als espanyols un missatge d'esperança. Espanya és una gran nació. Una de les més antigues d'Europa i també una de les més avançades. La nostra democràcia és forta i sòlida. Les nostres lleis estan preparades per a lluitar de manera eficaç contra el terrorisme. I la nostra Constitució és una garantia de llibertat i de convivència.


Amen!

Aquest senyor recordem de tan grans paraules és el mateix que davant el desastre ecològic del prestige, que va inundar de petroli les costes gallegues i del nord peninsular, simplement va dir que eran "hilillos de plastilina". El mateix Rajoy que va participar en el Govern que va portar l´Estat espanyol a la guerra d´Irak i patir-ne les conseqüències a Madrid en un dels atemptats contra població civil més sagnants de la història europea. Aquests són els nous amics de Zapatero i els seus aliats per combatre vietnamites bascos. Aquesta és la nova Espanya plural que ens va prometre el Psoe fa tres anys quans els ciutadans vam descavalcar del poder al PP i vam atorgar-li majoria relativa a ZP?


Mentrestant Arnaldo Otegi, el lider independentista empressonat la setmana passada, ha fet una crida a la tranquil·litat, el diàleg i l'acord. La marca electoral de l´esquerra abertzale ANV (Acció Nacionalista Basca), per la seva banda, ha convocat una manifestació el pròxim dia 23, dissabte, sota el lema «Per un procés democràtic», en una compareixença en la qual ha ratificat el seu compromís amb la solució democràtica del conflicte. Referent a això, ANV enumera que «són greus les il·legalitzacions, empresonar a l'interlocutor, tancar les portes a la solució i pretendre substituir la democràcia pel totalitarisme i la intransigència». En opinió d´ANV «no han après en tots aquests anys que els empressonaments i la repressió no poden tancar el camí que milers i milers de ciutadans estan obrint, estem obrint, en aquest país». «No volen aprendre que democràcia i pau són les dues cares de la mateixa moneda, que solució i justícia van agafades de la mà, i que Euskal Herria i autodeterminació són el nom i el cognom de la solució». Els independentistes bascos van denunciar que els mandataris de l'Estat espanyol «prefereixen, mancant arguments democràtics, utilitzar la raó de la força, tal com ho han fet il·legalitzant les nostres llistes en les eleccions», criticant també que «prefereixen obrir les portes a la repressió per a tancar les de la solució; prefereixen seguir fent el que han fet durant 30 anys, a pesar que el camí recorregut està esgotat».
«Si, el camí d'aquests 30 anys està esgotat i ho saben PSOE i PNB; saben que aquest poble ha donat un sí rotund a la solució democràtica, que vol i anhela aquesta solució, a ser possible avui, sense deixar-ho per a demà, i perquè això sigui possible ens demana als agents que fem tot el que estigui en les nostres mans». Perquè «aquest poble necessita la solució», ANV destaca que l'esquerra abertzale «se suma a aquesta prioritat amb totes les seves forces, en les eleccions, i ara quan la situació també és de màxima gravetat, quan la necessitat de la solució està encara més present en la nostra societat».

En una entrevista concedida a Info-7 Irratia, la advocada d´Arnaldo Otegi, que ha pogut departir amb el portaveu i interlocutor de l'esquerra abertzale, pres polític des del divendres passat, va explicar que Otegi, dirigent de Batasuna a la clandestinitat, va voler traslladar a la societat basca que aquest «és el moment de tenir tranquil·litat i fer les coses, no com les ha fet el PSOE, a curt termini i amb una idea de venjança, sinó amb visió del que volem que sigui Euskal Herria en un futur». Va valorar també que «cal seguir apostant pel treball diari, pel diàleg, per l'acord i per que al final puguem decidir lliurement el nostre futur i es respecti el que decidim».

Si la situació política a l´Estat espanyol ve marcada pel pacte entre els partits majoritaris del règim establert i el nou cicle que s´entreveu amb la dretanització del PSOE, la situació a l´Estat francés gira entorn de la victòria exultant de Sarkozy a les eleccions a l´Assemblea parlamentària de Paris.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Zapatero torna a trair a milions de progresistes, el govern s´ho dona tot a la dreta extrema
12 jun 2007
T'HAURÀ TRAIT A TÚ QUE EN CONFIAVES
Re: Zapatero torna a trair a milions de progresistes, el govern s´ho dona tot a la dreta extrema
12 jun 2007
Zapatero i Rajoy son ETA! Es retroalimentan i ajudan a existir mutuament.
Re: Zapatero torna a trair a milions de progresistes, el govern s´ho dona tot a la dreta extrema
12 jun 2007
SI SI SI SI!! TODOS SON ETA YA LO DICE GARZON!!
WWW.KAOSENLARED.NET
VAYA TELA!!
Re: Zapatero torna a trair a milions de progresistes, el govern s´ho dona tot a la dreta extrema
12 jun 2007
PSOE... PP... on veus la diferencia?
Re: Zapatero torna a trair a milions de progresistes, el govern s´ho dona tot a la dreta extrema
13 jun 2007
PP, PSOE; ETA... on veus la diferencia?
Re: Zapatero torna a trair a milions de progresistes, el govern s´ho dona tot a la dreta extrema
13 jun 2007
abstencionista i votant del PP, on està la diferència?
Re: Zapatero torna a trair a milions de progresistes, el govern s´ho dona tot a la dreta extrema
13 jun 2007
Que sabran els islandesos...
Sindicat