Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[CAJEI] Anàlisi de la CAJEI de les eleccions municipals 2007
10 jun 2007
PAÃ?SOS CATALANS

De nou, l’abstenció ha copsat les urnes dels Països Catalans en els eleccions municipals a tot l’Estat espanyol i autonòmiques al País Valencià i a les Illes. Tanmateix, es presenten alguns elements nous que cal analitzar amb més deteniment.

L’auge de les CUP és, sens dubte, el més esperançador dels resultats electorals. La conformació de molts ajuntaments amb regidors i regidores de les CUP podria fer tornar la veu dels moviments socials i de l’Esquerra Independentista a les institucions del nostre país. Des de les Assemblees de Joves no podem amagar la nostra satisfacció per uns resultats que reafirmen el treball fet al carrer i el potencial transformador del nostre país.
Tanmateix, el buit polític representat per l’abstenció al Principat, l’hegemonia del PP al País Valencià o la incertesa del futur del territori a les Illes també ens mostren quina és la realitat que ens envolta.

Però si alguna cosa s’ha demostrat en aquestes eleccions és que si mai deixem de treballar, mai deixarem d’avançar. Conscients que el tímid accés als mecanismes institucionals de l’Estat no són ni l’objectiu ni la millor arma de la mobilització popular, si que poden servir-nos com a indicadors pel que fa la visualització pública del treball fet a les viles i ciutats.

I, així mateix, poder enfrontar les veus dissidents a una classe política cada dia més servil i popularment desprestigiada.
ILLES

El PP ha perdut l’hegemonia de què encara disposava a bona part de les illes. Els partits polítics que podrien haver desbancat a la dreta espanyola del poder no han estat validats per l’electorat.

Tot està en mans de la dreta local: UM pot donar el poder del Govern al PP de Matas o al PSIB d’Antich que, d’entrada, ja compta amb el recolzament incondicional del Bloc.

La destrucció del territori a gran escala, l’obscura corrupció des de les institucions i la dependència del capital estranger han tingut les seves conseqüències sobre la consciència col·lectiva. Però la manca d’alternatives creïbles que defensin la construcció de Formentera, Eivisssa, Menorca i Mallorca des de la voluntat popular s’ha evidenciat amb el rebuig dels 4 territoris a aquestes eleccions.


PRINCIPAT DE CATALUNYA

El circ electoral ha arribat a tal punt que ni els mateixos polítics professionals es fan crèdit de la baixíssima participació ciutadana. Les dues forces majoritàries al Principat han pogut mantenir més o menys el seu electorat. Tanmateix, ERC i IC-V són els partits que han sortit més escaldats de les expectatives que s’havien fet.

La PlataformaXCatalunya ha estat la sorpresa amb uns preocupants resultats a algunes localitats. Però el fracàs de Ciutadans i l’enèsima derrota del PP a Catalunya donen fe de l’estat en que es troben la dreta i l’espanyolisme al Principat.

I a l’extrem oposat del mapa polític, han ressorgit les CUP. No són un partit i el seu programa està elaborat des de la base social que les sustenta. Han triplicat el nombre de vots i el seu arrelament social, i militant, és inqüestionable. Moviments ecologistes, feministes i veïnals s’agrupen al voltant d’una proposta a la qual encara li queda molt camí per davant.


PA�S VALENCIÀ

Les eleccions municipals han estat marcades pels resultats històrics del PP. Una nova majoria absoluta eixampla la presència del PP tant a la Generalitat, com a les tres diputacions, com als ajuntaments de les ciutats de València, Alacant i Castelló. No només això. Les viles i els pobles de les comarques han sigut testimonis d’un augment considerable de vots cap a la formació més conservadora.

Tothom coneix què signifiquen quatre anys més de PP. Corrupció, manipulació, nul·la transparència en la gestió, repressió als moviments socials, espanyolització en tots els àmbits, especulació immobiliària, destrucció del territori...
Són temps difícils al País Valencià, ningú ho dubta.

Tanmateix, l’abstenció i els bacs electorals de PSPV-PSOE i de Compromís pel País Valencià demostren la incapacitat per aturar l’auge del PP. A l’esquerra del País Valencià hi ha un gran buit polític.

CAJEI
Països Catalans, juny de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI] Anàlisi de la CAJEI de les eleccions municipals 2007
10 jun 2007
Això no és una valoració, és una lectura de les eleccions, un mer resum dels resultats. Valorar implica opinió, causes, etc.
Un nen de primària ho faria igual. A cada comunicat que feu sembla menys elaborat que l'anterior. No s'entén que feu una valoració sense analitzar en profunditat els resultats, només reproduint el que ha succeit.
Decepcionant
Re: [CAJEI] Anàlisi de la CAJEI de les eleccions municipals 2007
10 jun 2007
Parlem en el cas de les Cup de 22 regidors a tot el país. És un bon resultat, però no oblidem les perdues de regidors a Torà, Sallent entre d'altres respecte a 2003. Aquest fet ens ha de fer no volar coloms i tenir clar on som i a on volem anar. Cal consolidar els resultats de 2007, aquest el repte de les Cup i demostrar que es pot fer millor que d'altres.
Re: [CAJEI] Anàlisi de la CAJEI de les eleccions municipals 2007
10 jun 2007
Sr. "llibertari", que segurament deus ser més "lliberal", on veus que les de la CAJEI parlin de fer una "valoració"??. Ai que se't veu el plumero....

Fan una, com t'ho dius, lectura. Diga-li anàlisis. Diga-li com vulguis. Que sigui el que sigui em sembla ser una pèl tikis-mikis.
Re: [CAJEI] Anàlisi de la CAJEI de les eleccions municipals 2007
11 jun 2007
Aquesta divisió per territoris... bé, sembla que renuncieu a la Franja, no?
Sindicat Terrassa