Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
UN tren d'alta velocitat (TAV) pot destruir la Sagrada Família - sossagradafamilia.org
07 jun 2007
El dia 5 de juny 2007 es va presentar la campanya SOS Sagrada Família, amb la inauguració del web www.sossagradafamilia.org i l’enviament d’un comunicat a centenars de mitjans i entitats de tot el món. L’objectiu de a campanya és internacionalitzar les veus en contra de la imminent construcció d’un túnel per a un Tren d’Alta Velocitat (TAV) per sota dels fonaments del Temple Expiatori de la Sagrada Família (Barcelona, Catalunya), l’obra mestra de l’arquitecte català Antoni Gaudí, que posarà en greu perill l’edifici. L’objectiu final és aconseguir que les institucions responsables de la defensa del temple, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, actuïn per tal que el traçat actual del TAV sigui modificat i ja no suposi una amenaça per a la Sagrada Família.

Les consideracions presentades pels experts es basen en quatre punts. Primer, la vulnerabilitat i el pes d'un edifici tan singular com aquest; segon, la naturalesa inestable del sòl sobre el que s'assenta la construcció i els corrents subterranis que el travessen; tercer, les obres del túnel que seran molt agressives i duraran 28 mesos; i quart, no es pot oblidar que el monument rep una mitjana de 7.000 visites diàries, pel que també es poden posar en perill moltes vides.Textos en múltiples idiomes
===========================

Per aconseguir aquest objectiu, el contingut del web de la campanya ha estat traduït en diversos idiomes, i hi ha activa una campanya de recollida de firmes i d’enviament de correus electrònics a l'Estat Espanyol, la Unesco, el Vaticà, el Parlament Europeu, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona. S’hi ofereix molta informació, documents específics i un recull recull de notícies actualitzat.

Finalment es mostren tres de les alternatives plantejades al traçat actual del túnel
http://www.sossagradafamilia.org/catala/02_05_alternatives.htm plantejades per d’altres plataformes ciutadanes o institucions relacionades amb el temple que estan també preocupades pel traçat actual (1. Plataforma Ave pel Litoral avepelitoral.info / 2. Patronat de la Sagrada Familia, responsables de la construcció del temple sagradafamilia.org / 3. Catalunya Acció catalunyaaccio.org / 4. Col·lectiu per un Bon Traçat de l’AVE tgvnocenter.info).Sobre nosaltres
===============

Som un grup de persones preocupades pel traçat de la línia del TAV per sota de la Sagrada Família i de la Pedrera. Encara no estem constituïts ni com a plataforma o associació, ni com a cap altra figura legal. Tampoc depenem de cap institució, associació ni de cap partit polític: som totalment independents.Contacte
========

info ARROBA sossagradafamilia.org
www.sossagradafamilia.org
Mira també:
http://www.sossagradafamilia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: UN tren d'alta velocitat (TAV) pot destruir la Sagrada Família - sossagradafamilia.org
07 jun 2007
La lluita no hauria de ser per un nou traçat de l'AVE, sinó per un no-traçat de l'AVE. Qui vol un tren d'alta velocitat? Qui té tanta pressa sinó els interessos del Capital?
Re: UN tren d'alta velocitat (TAV) pot destruir la Sagrada Família - sossagradafamilia.org
07 jun 2007
Absolutament fariseu. Ara resulta que el principal problema del TAV és la Sagrada Família? Ridícul de veritat, us dona igual l'altra gent que viu i li passa per sota de casa seva, us donaria igual de canviar el carrer i que fotin als veïns mentres no passes sota el temple, us donen igual les esquerdes del Prat i tants pobles, la destrossa territorial que ha suposat i suposarà.

El que no voleu per vosaltres no ho desitgeu pels altres, tant de cristianisme que professeu i tanta mandanga i ni en això sou coherents. Les plataformes com aquesta o les de l'AVE pel litoral parteixen d'una base absolutament errònia i egoista, i és la de voler enviar el marró a la porta dels altres enlloc de plantejar-se el perque d'aquestes infraestructures i la seva necessitat real. Voleu el TAV a Barcelona, defenseu que és necessari i que no esteu en contra de la seva arribada, doncs mengeu-vos-el.
Re: UN tren d'alta velocitat (TAV) pot destruir la Sagrada Família - sossagradafamilia.org
07 jun 2007
Jo prefereixo que s'ensorri el´temple, no vull tav ni ave, però si serveix p fer trontollar els pilars d'aquets rancis encantat amb l'ave.
Re: UN tren d'alta velocitat (TAV) pot destruir la Sagrada Família - sossagradafamilia.org
07 jun 2007
PER FI EL MALEIT GRAN TEMPLE DELS RAMATS BARCELONINS SENSORRARÀ!!! MIRA NO CALDRà KE S'ESCARRASSIN en ENLLESTIR-lo!!
ALGUNA KOSA BONA HAVIA DE PORTAR L'AVE
MENYS FEINA EL DIA QUE TOKI REPRENDRE ANTIGUES TRADICIONS INCENDIARIES!!!!
Re: UN tren d'alta velocitat (TAV) pot destruir la Sagrada Família - sossagradafamilia.org
07 jun 2007
I qui es preocupa per totes les cases que ja ha enderrocat i enderrocarà l'AVE?
Sindicat