Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
¡Al juny, la falç al puny!
06 jun 2007
L'assetjament mediàtic contra Esquerra Republicana de Catalunya (E.R.C) ja s'ha posat en marxa amb la virulència de sempre. Opinadors, gurús, articulistes d'estar per casa, sociòlegs de trona i la resta ja han començat la fabricació d'una tesi interessada i corrosiva: Esquerra és la gran perdedora de les eleccions i d'això en té la culpa la seva presència al govern de la Generalitat.Aquesta tesi s'abona amb el pas de Portabella a l'oposició com si tot el país fos Barcelona, com si el que passa a Barcelona fos una resultant del que està passant a tot el país.

Si mirem els números de veritat veurem que la gran beneficiada d'aquestes eleccions és l'abstenció, que segueix creixent de forma imparable i que puja més de 8 punts en relació a l'any 2003. Però si una cosa és clara és que l'abstenció està plena de votants d'Esquerra, segurament, però també està plena de votants socialistes, convergents, del PP i d'Iniciativa. Perquè si tota l'abstenció fos d'Esquerra, voldria dir que, en algun moment d'aquest país, Esquerra hauria tingut victòries a la búlgara. I això no ha estat mai. Pel que fa als grans números d'aquestes municipals, Esquerra baixa 1 punt en relació a les municipals de 2003, encara perd més Iniciativa, prop d'un punt i mig, i encara més els socialistes, que perden 2 punts. D'entrada podríem dir, doncs, que Esquerra no és la força que hi perd més en el govern tripartit. Però si mirem amb més profunditat veurem que els que estan a l'oposició del Govern també hi perden (el PP perd prop de 2 punts) L'únic que hi guanya és CiU, d'acord. Però què guanya? Només un punt, i es queda amb un percentatge del 25% dels vots, ben lluny del que hauria volgut una Convergència que va afrontar aquestes eleccions com una segona volta de les catalanes de novembre passat. Per tant, totes aquestes xifres serveixen per desmuntar una mentida que s'està construint des dels media i que no persegueix res més que desestabilitzar Esquerra.

Els independentistes han de començar a reflexionar, sí, però per motu propi i no pas pel que s'escriu i es diu d'Esquerra Republicana de Catalunya per part de gent que mai ens ha volgut cap bé. Tot al contrari. És el moment de pensar per nosaltres mateixos i en el nostre benefici, i no pas seguint els dictats dels qui, senzillament, volen veure fora del mapa polític a l'únic projecte que va més enllà de la monarquia hispànica. Som incómodes, fem nosa i per tant faran tot el possible per anul.lar-nos. Hi posaran les mentides, manipulacions i esforços que convingui, però no se'n sortiran.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ¡Al juny, la falç al puny!
07 jun 2007
kerlis foteu el camp d'indymedia
Re: ¡Al juny, la falç al puny!
07 jun 2007
pobrets aquests d'erc eh... Hi ha una barricada i dos costats. El vostre: mossos, gal, montilla, patronal...
Re: ¡Al juny, la falç al puny!
07 jun 2007
és que no enteneu que no us podeu adjudicar el nom d'esquerra independentista així tan a la lleugera?
No teniu excusa de cap tipus, voleu captar més vots amb aquest projecte creant confussió o què?
L'Esquerra independentista no sou vosaltres, això ho sabieu de sobres, l'EI són un conjunt d'organitzacions que lluiten dia a dia per la llibertat dels Països Catalans, vosaltres no se ben bé que feu a part d'aprofitar-se de la feina dels altres.
Re: ¡Al juny, la falç al puny!
07 jun 2007
Si la verdad empiezan a dar pena los niños de papa Carod
Re: ¡Al juny, la falç al puny!
07 jun 2007
a mi no em fan cap pena, continuen fent-me fastic.
Re: ¡Al juny, la falç al puny!
07 jun 2007
penedesenca, pots lluitar el que et plagui, si no hi ha una majoria independentista, no hi ha independència. el debat sectari sobre qui és esquerra independentista i qui no, és dogmàtic, per tant inútil. Esquerra Republicana és esquerra republicana de catalunya, els altres adjectius i ismes són descriptius. Apart, ell Moviment independentista ha aconseguit al voltant de 1100 regidors als Ajuntaments, una trentena tirant a llarg correspon a CUP, la resta als independentistes d´Esquerra.
Re: ¡Al juny, la falç al puny!
07 jun 2007
Haviam si ho entens peter... la gent d'Esquerra Republicana pertany als partits que formen el gran mecanisme democràtic hereu de la fotuda transició espanyola, els quals es disputen les quotes de poder que permet tenir aquest sistema. Els hi és igual si renuncien a principis, ja siguin socials, culturals, nacionals o el que sigui, ells l'únic que anhelen es mantenir-se en la posició privilegiada en la que estan.
Re: ¡Al juny, la falç al puny!
07 jun 2007
Les meues simpaties són per la CUP però no entenc q hi hagi gent de l'EI q vegi com a enemic a batre a ERC.

Potser és un problema de noms? doncs la CUP es queda amb la marca EI i ERC amb la de Republicans independentistes o el que sigui i ja està. Remarquem bé les fronteres i que cadascú faci allò que bonament pugui.
erc-jerc=trolls
08 jun 2007
no contesteu als trolls de merda.

que no són de l'EI ja ho sap tothom. aquest any s'enduràn l'escridassada més forta de la seva història al fossar. aneu-vos preparant imbécils prepotents, sempre amb l'argument del seu poder: porcs!
Al juny, la falç i el martell, i el cop de puny! i el juliol la barricada!
09 jun 2007
les eines són pels qui saben fer-les anar -no t'embrutis amb la pols quan es sega ni et facis mal amb el volant, noi mudadet-, per qui amb elles treballen, que ni capataç ni encarregat ni amo ni els prohoms pijos de cada poble enganyem més als segadors
Sindicat