Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Espanya t´amenaça: les Forces Armades van triomfar davant de 100.000 persones
03 jun 2007
(A).- 1.750 militars, 45 aeronaus i 60 vehicles de tot tipus han participat aquest diumenge en la celebració del Dia de les Forces Armades. L'acte va estar presidit per Sus Majestades i el Príncepe Felipe. A la cita van acudir més de 100.000 persones, segons fonts de la Policia.

La desfilada va començar a les 12,00 hores, i va concloure sobre les 13:15, i ha començat amb un acte d'homenatge als màrtirs, en el qual han participat la Banda i Música del Regiment d'Infanteria 'Immemorial del Rey' número 1, la Bandera del Regiment d'Infanteria Lleugera Aerotransportable 'Príncipe' número 3, una secció en representació de cada un dels tres Exèrcits i Guàrdia Civil i una Bateria de Salves del Comandament d'Artilleria de Campanya.

A més, com és tradicional, la Patrulla 'Aguila' ha sobrevolat la zona en direcció est-oest en la primera ocasió de les dues en que ho va fer sobre l'Avinguda Pelegrinos. La glossa de l'homenatge als caiguts per Espanya ha estat llegida per primera vegada per una dona, en aquesta ocasió la periodista Esther Peñalba.

La desfilada també va comptar amb 45 aeronaus dels tres Exèrcits, caçabombarders F-18, Eurofigther, F-1 i F-5 de l'Exèrcit de l'Aire, 'Harrier' de l'Armada, avions de transport i els tres helicòpters d'atac 'Tigre' de l'Exèrcit de Terra, que avui van aparèixer en públic per vegada primera, així com helicòpters de pràctiques, transport i guerra antisubmarina de l'Armada.


GRUP MIXT CUIRASSAT

Segons La Hora Leones, també han intervingut una grup mixt cuirassat i motoritzat format per una secció de carros de combat 'leopardo' del Regiment d'Infanteria Cuirassada 'Alcazar de Toledo' número 61; una secció de vehicles de cavalleria 'Centauro' del Regiment de Cavalleria 'Numancia' número 9, i una secció de vehicles de combat 'Pizarro' del Regiment d'Infanteria Mecanitzada 'Astúrias' número|nombre 31.

Posteriorment, han desfilat unitats dependents del Comandament d'Artilleria de Campanya que té la seva Caserna General en San Andrés de Rabanedo. En concret peces autopropulsades, canons de 155/52 mil·límetres, llançacoets i vehicles aeris no tripulats (UAV), pertanyents, als Regiment d'Artilleria de Campanya número 63 i al Regiment d'Artilleria Llançacoets de Campanya número 62.

A continuació, van passar una companyia de suport logístic composta per una secció de transport de l'Agrupació de Suport Logístic número 61 (AALOG 41) i una altra secció de la Brigada de Sanitat (BRISAN). El pas de les unitats motoritzades va finalitzar amb la participació d'un element de primera intervenció en l'extinció d'incendis forestals de la Unitat Militar d'Emergències (UME). Les unitats de a peu van estar formades, en primer lloc, per un Batalló Mixt de l'Exèrcit de Terra amb una bateria del Regiment d'Artilleria de Campanya 63; una companyia del Regiment d'Infanteria Aerotransportable 'Príncipe' número 3; una bateria del Regiment d'Artilleria de Llançacoets de Campanya 62, i una companyia de l'Agrupació de Suport Logístic 61.



EXÈRCIT DE L'AIRE

El Batalló de l'Armada l'han format una companyia de l'Escola Naval Militar, una altra de l'Escola d'Especialitats 'Antonio de Escaño' i una companyia del Tercio Norte de Infantería de Marina. L'Exèrcit de l'Aire intervindrà en la desfilada a peu mitjançant un Esquadró format per una Esquadrilla de l'Acadèmia Bàsica de l'Aire, l'Esquadrilla d'Honors de l'Exèrcit de l'Aire i una Esquadrilla de l'Esquadró de Suport al Desplegament Aeri.

La Guàrdia Civil ha participat amb una companyia del Col·legi de Guàrdies Joves 'Duque de Ahumada' i una altra de l'Acadèmia de la Guàrdia Civil de Baeza. Les unitats amb pas específic seran una companyia de la Brigada de la Legió i una companyia del Grup de Regulars 52. La desfilada terrestre ha finalitzat amb l'Esquadró de Cavalleria de la Guàrdia Civil.


GRAN NOMBRE D'AUTORITATS

A la tribuna principal, els Reis van estar acompanyats, a més de pel ministro de Defensa, els presidents de la Junta i de les Cortes i el delegat a Castillaleón , per la secretària d'Estat de Defensa, Solitud López; la sotssecretària, María Victoria San José; així com pel director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Alberto Saiz, i el director General de la Guàrdia Civil. Les tribunes pròximes van donar cabuda a autoritats militars, civils i socials, entre elles, a la secretària d'Estat, Empara Valcarce; el conseller de Fomento en funcions, Antonio Silván; el subdelegat, Francisco �lvarez; el delegat territorial de la Junta, Eduardo Fernández; el president de la Diputación en funcions, Javier García Prieto; el procurador del Común, Javier Amoedo, a més de procuradors, diputats i senadors per la província.

Entre les autoritats militars, va assistir el cap d'estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Félix Sanz Roldán, i els caps d'estat Major de l'Exèrcit (JEME), el general Carlos Villar; de l'Armada (AJEMA), l'almirall general Sebastián Zaragoza, i de l'Exèrcit de l'Aire (JEMA), el general Francisco José García de la Vega. També, van estar presents representants del món econòmic i social com el president de Caja España.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Espanya t´amenaça: les Forces Armades van triomfar davant de 100.000 persones
04 jun 2007
en carallot rovira, no hi era?
Re: Espanya t´amenaça: les Forces Armades van triomfar davant de 100.000 persones
04 jun 2007
quina és la novetat de la "crònica"? Si és el mateix que llegirem als diaris, i suposo que extensa i profusament, per què penjar-ho a Indymedia?
Sindicato Sindicat