Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Jornades sobre Amèrica Llatina al Sageta de Foc de Tarragona
03 jun 2007
Juny: Cicle Amèrica Llatina: Realitats socials i organitzacionals
Al Casal Popular Sageta de Foc
Carrer del Trinquet Vell, 15
Tarragona
Dissabte 9 de juny, 19h: Xerrada amb projeccions de curts documentals: Brigades dâacompanyament a organitzacions camperoles a Colòmbia. A càrrec de membres de IPO (Observatori Internacional de Pau) Catalunya.
Lâobjectiu dâIPO és acompanyar a comunitats camperoles colombianes que desenvolupen propostes de resistència no violenta al conflicte armat. Lâacompanyament que IPO proporciona a les comunitats aspira a oferir protecció a través de la presència dâacompanyaments al terreny, el que genera mecanismes de dissuasió de la violència paramilitar. IPO dóna suport a lâenfortiment del procés organitzatiu de les comunitats, sempre respectant els principis dâautonomia i autodeterminació.

Dimarts 19 de juny, 19h: Xerrada: âProcés de consciència: el treball dâorganitzacions juvenils revolucionàries al Paraguaiâ?. A càrrec dâEugenia Isurralde; membre de âGerminal: Centro de Estudios y Educación Popularâ? i Armando Monzón; Director de la ràdio comunitària âRadio Rebeldeâ? del Paraguai.
Paraguai és un dels països més desconeguts i oblidats dâAmèrica Llatina; âuna illa sense marâ?, amb una realitat social marcada per importants peculiaritats: una falsa transició després dâuna dictadura de més de 40 anys, on la primera regidora socialista de la història paraguaia acaba dâassumir càrrec a Asunción. El paper dâalgunes organitzacions juvenils en les lluites populars explica part dâaquest procés en un país on els joves sumen el 70% de la població del país.

Dijous 21 de juny, 19h: Xerrada: âAmèrica Llatina: preguns per entendre una nova realitatâ?. A càrrec de Robinson Silva Hidalgo (doctor en Història dâAmèrica a la Universitat de Barcelona)
Una panoràmica sobre els problemes actuals de lâAmèrica Llatina, els quals han canviat de sentit: la pobresa i la violència continuen existint, però lâànim social ha canviat, una nova camada de liders i moviments es troben davant dâuna sèrie de preguntes i desafiaments que tenen a tot el continent pensant en que succeirà. Per què ha surgit lâesquerra a tot el continent? Quins són els procesos culturals i socials que cobren major importancia? Com es desenvoluparà aquest procès davant dâimperis com Estats Units, Xina o Europa?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornades sobre Amèrica Llatina al Sageta de Foc de Tarragona
04 jun 2007
Seria interessant que no parlessiu d'Amèrica Llatina ja que tot i que es va imposar idiomes llatins a aquesta zona del planeta encara queden moltes persones que mantenen les seves llengües precolombines i per a ells anomena aquell tros de terra així és un insult. Ja que sou indepes, seria (com a exemple no preten ser una provocació) com si algú fes una xerrada de la Catalunya espanyola perquè un tros dels Països Catalans formen part de l'estat espanyol.
Sindicat