Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : criminalització i repressió
Enfrentamientos en Alemania por cumbre del G-8
02 jun 2007
Lanza un grupo de manifestantes enmascarados piedras y astas de banderas contra la policía
020607protesta1.jpg
020607protesta2a.jpg
020607protesta3.jpg
El Universal

Un grupo de manifestantes enmascarados empañaron el sábado una colorida y multitudinaria protesta en la ciudad alemana de Rostock, con motivo de la venidera cumbre del G-8 en Alemania, al emprender ataques contra la policía, un hotel y varios establecimientos.

El grupo lanzó piedras y astas de banderas contra la policía en una jornada que se tornó caótica. Los agentes, protegidos por chalecos antibala, cascos y escudos, debieron retroceder por algunos instantes ante la lluvia de piedras, mientras que otros policías buscaron dispersar a los manifestantes.

Decenas de miles de personas, provenientes de distintos puntos de Europa, se apoderaron de algunas de las calles de esta ciudad portuaria. Lo que empezó como una marcha pacífica, controlada por unos 13.000 policías, desembocó en ''una situación muy caótica'', dijo una vocera de la policía.

''Hay ataques masivos contra agentes en el puerto de la ciudad'', dijo la vocera Cordula Feichtinger. ''De momento la situación es muy caótica y debemos recuperar el control para poder decir el número de detenidos''.

Feichtinger dijo que un agente policial resultó levemente herido pero siguió con sus tareas.

La policía dijo que había unos 25 mil manifestantes, y los organizadores expresaron que eran 80 mil.

La protesta, que fue autorizada por las autoridades, tuvo lugar a cuatro días del comienzo de la cumbre. El G-8 lo componen Alemania, Canadá, Estados Unidos, Francia, Gran Bretaña, Japón, Italia y Rusia.

La cumbre de tres días se efectuará en la vecina población turística de Heiligendamm, donde la canciller alemana Angela Merkel recibirá a los líderes de los otros países del bloque. Se espera que los líderes consideren allí medidas para combatir el cambio climático, el sida y la pobreza en Africa. Analizarán también la situación de la economía mundial.

La marcha, cuya consigna era ''otro mundo es posible'', comenzó de manera pacífica y la mayor parte de los manifestantes continuó en calma.

Pero algunos manifestantes lanzaron piedras a algunos de los policías alemanes y se colocaron pañuelos y capuchas para cubrir sus rostros y evitar ser identificados.

Un grupo de manifestantes atacó el hotel donde al parecer se alojarán miembros de la delegación estadounidense, mientras que otros destruyeron vehículos policiales con piedras, botellas de vidrio y proyectiles de pintura, dijeron las autoridades.

De poco parecieron servir las peticiones de los organizadores de la marcha, que pidieron una protesta pacífica. Sin embargo, en su página web dejaron claro que ''esto podría ser diferente'' a medida que transcurran las manifestaciones durante la semana.

Docenas de grupos, entre los que había comunistas, anarquistas y medioambientalistas, lanzaron distintos mensajes durante una marcha. Algunos le pedían al G8 (los ocho países más industrializados del mundo) mayor acción en la lucha contra el sida, la pobreza en Africa y el cambio climático, mientras que otros increpaban la existencia del G-8.

''El mundo que ha creado el dominio del G-8 es un mundo de guerras, hambre, divisiones sociales, destrucción ambiental y barreras en contra de los emigrantes y refugiados'', manifestaron los organizadores en folletos que entregaban por las calles. ''Queremos protestar en contra de eso y mostrar las alternativas''.
http://www.eluniversal.com.mx/notas/428860.html


Prohíben manifestación de ultraderecha contra cumbre del G8
http://www.eluniversal.com.mx/notas/428835.html

Realizan multitudinaria marcha en Alemania previo al G-8
http://www.eluniversal.com.mx/notas/428829.html


Més info:
Move Agaist G8: Web del festival
http://www.move-against-g8.de/pages/home.php

G8Xtra: Web especial de l'esquerra antifeixista
http://www.g8-2007.de

Shut Down G8: Cartell d'Antifaschistische Aktion
http://www.obrintpas.com/cartells/Antifa.png

Vídeo contra el G8: Vídeo explicatiu
http://www.youtube.com/watch?v=rsKryWZ69bM

Heiligendamm 2007: Web de l'Aliança contra el G8
http://www.heiligendamm2007.de

Antifa.de: Web de l'Antifaschistische Linke Berlin
http://www.antifa.de

Dissentnetzwerk: Web especial d'Indymedia
http://www.dissentnetzwerk.org

Attac: Web especial d'Attac
http://www.attac.de/heiligendamm07


G-8 Rostock. No provocaremos a la policía, pero responderemos si ataca, dice un activista
http://chiapas.indymedia.org/display.php3?article_id=146327

Comentaris

[G8] Enfrontaments a Alemanya per la cimera del G-8
02 jun 2007
Enfrontaments a Alemanya per la cimera del G-8



L'Universal

Un grup de manifestants emmascarats van entelar el dissabte una colorida i multitudinària protesta en la ciutat alemanya de Rostock, amb motiu de l'esdevenidora cimera del G-8 a Alemanya, a l'emprendre atacs contra la policia, un hotel i diversos establiments.

El grup va llançar pedres i astes de banderes contra la policia en una jornada que es va tornar caòtica. Els agents, protegits per armilles antibala, cascos i escuts, hagueren de retrocedir per alguns instants davant la pluja de pedres, mentre que altres policies van buscar dispersar als manifestants.

Desenes de milers de persones, provinents de diferents punts d'Europa, es van apoderar d'algunes dels carrers d'aquesta ciutat portuària. El que va començar com una marxa pacífica, controlada per uns 13.000 policies, va desembocar en una situació molt caòtica, va dir una portaveu de la policia.

Hi ha atacs massius contra agents en el port de la ciutat, va dir la portaveu Cordula Feichtinger. De moment la situació és molt caòtica i hem de recuperar el control per a poder dir el nombre de detinguts.

Feichtinger va dir que un agent policial va resultar lleument ferit però va seguir amb les seves tasques.

La policia va dir que havia uns 25 mil manifestants, i els organitzadors van expressar que eren 80 mil.

La protesta, que va ser autoritzada per les autoritats, va tenir lloc a quatre dies del començament de la cimera. El G-8 ho componen Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Gran Bretanya, Japó, Itàlia i Rússia.

La cimera de tres dies s'efectuarà en la veïna població turística de Heiligendamm, on la canceller alemanya Angela Merkel rebrà als líders dels altres països del bloc. S'espera que els líders considerin allí amidades per a combatre el canvi climàtic, la sida i la pobresa en Africa. Analitzaran també la situació de l'economia mundial.

La marxa, la consigna de la qual era altre món és possible, va començar de manera pacífica i la major part dels manifestants va continuar en calma.

Però alguns manifestants van llançar pedres a alguns dels policies alemanys i es van col·locar mocadors i caputxes per a cobrir els seus rostres i evitar ser identificats.

Un grup de manifestants va atacar l'hotel on pel que sembla s'allotjaran membres de la delegació nord-americana, mentre que uns altres van destruir vehicles policials amb pedres, ampolles de vidre i projectils de pintura, van dir les autoritats.

De poc van semblar servir les peticions dels organitzadors de la marxa, que van demanar una protesta pacífica. No obstant això, en la seva pàgina web van deixar clar que això podria ser diferent a mesura que transcorrin les manifestacions durant la setmana.

Dotzenes de grups, entre els quals havia comunistes, anarquistes i mediambientalistes, van llançar diferents missatges durant una marxa. Alguns li demanaven al G8 (els vuit països més industrialitzats del món) major acció en la lluita contra la sida, la pobresa en Africa i el canvi climàtic, mentre que uns altres increpaven l'existència del G-8.

El món que ha creat el domini del G-8 és un món de guerres, fam, divisions socials, destrucció ambiental i barreres en contra dels emigrants i refugiats, van manifestar els organitzadors en fullets que lliuraven pels carrers. Volem protestar en contra d'això i mostrar les alternatives.
http://www.eluniversal.com.mx/notas/428860.html

Prohibeixen manifestació d'ultradreta contra la cimera del G8
http://www.eluniversal.com.mx/notas/428835.html

Realitzen multitudinària marxa a Alemanya previ al G-8
http://www.eluniversal.com.mx/notas/428829.html
Re: Enfrentamientos en Alemania por cumbre del G-8
03 jun 2007
xo vuldria demana en nom de tots i totes la disolucio de aquets grup anomenat el G(8),per dictadors, i perque vuit persones no poden dicidi sobre millons de esers humans i perque el unic motio que els mou es el economic osigui la explotacio salvatge del mon en el que vivin tots salud i anarquia i que !visca la lluita!
Re: Enfrentamientos en Alemania por cumbre del G-8
03 jun 2007
Crec que els bons portals per seguir l'esdeveniment del g8 són www.globalproject.info i www.g8-tv.org. En la notícia no s'esmenten.
Sindicato Sindicat