Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Gira amics i amigues EH
01 jun 2007
Es presenta la campanya Amics i Amigues d'EH. I la gira que comencen el 4 de juny
gira.rtf
gira.rtf (25,06 KiB)
Amistat solidària amb el País Basc

La campanyes de suport a Euskal Herria segueixen sorgint a nivell internacional. I els Països Catalans no són una excepció. Des de fa setmanes ha començat a caminar una nova iniciativa popular âAmics i Amigues dâEuskal Herriaâ?, i ho fa deixant clar que per aconseguir resoldre el conflcite al País Basc sâha de fer a través dâuna solució democràtica i que reconegui el dret a lâautodeterminació.

Responent a la crida dâAskapena, la campanya demana la solidaritat de la ciutadania amb Euskal Herria i ho fa a través dâuna gira de presentacions alhora que recull signatures de suport al manifest impulsat per lâorganització internacionalista basca.

La iniciativa catalana sâha presentat aquest divendres a Barcelona en una roda de premsa en la qual sâha deixat clar que els âAmics i Amiguesâ? abasten una part important de la societat: des de les principals organitzacions de l'esquerra independentista catalana, fins a grups internacionalistes i altres colâ¢lectius d'esquerra.

Dâaltra banda, la iniciativa catalana ha començat a recollir suports individuals i colâ¢lectius. I de moment ha trobat la solidaritat de persones com els advocats Josep M. Loperena i August Gil Matamala, l'escriptora Isabel-Clara Simó, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras, el filòsof Josep M. Terricabras, l'exsenador Lluís M. Xirinachs o Montserrat Munté, dâAcció dels Cristians per lâAbolició de la Tortura (ACAT)

Convençuts que la superació del conflicte és possible, els signants del manifest fan un cridat a totes les parts implicades perquè es comprometin a dialogar i negociar políticament. Una condició indispensable és que acceptin la decisió que finalment expressi el poble basc. Per arribar a bon port, els membres de la campanya consideren que calen dues taules de negociació, una de política i altra formada per ETA i el Govern espanyol.


Difusió arreu dels Països Catalans
Una de les portaveus de la campanya, Conxita Bosch, ha estat lâencarregada de detallar la gira que comença el dia 4 de juny i que culminarà el dia 9 del mateix mes a Barcelona i València, amb un acte central en què, en el cas de la capital catalana, comptarà amb la presència del dirigent de Batasuna, Joseba Ã?lvarez i el filòsof Josep Maria Terricabras.
Està previst que durant el mes de juny, se segueixin recollint signatures i que en el marc de les jornades internacionalistes convocades per Askapena valorin el treball fet fins al moment, la resposta obtinguda i com continuar endavant amb la reivindicació.
En representació de lâesmentat organisme basc, Aritz Ganboa, ha volgut deixar clar que la solidaritat que arriba des dels Països Catalans i els altres llocs d'Europa és necessària per a fer visible que no estan sols en la seva lluita.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa