Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sanitat
El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible
01 jun 2007
> El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible

AGÈNCIES. Barcelona

El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible als països desenvolupats per darrere del tabaquisme i l'alcoholisme i és per això que la Societat Catalana de Pneumologia (Socap) va demanar ahir, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac, una especial atenció per als nens i treballadors dels locals de restauració, que estan exposats al fum dels cigarrets. Segons va recordar Neus Altet, responsable de la Unitat de Tabaquisme del CAP Drassanes de Barcelona, va recordar que un informe pediàtric mostra que la meitat dels infants de 0 a 14 anys són fumadors passius a les seves pròpies cases.

D'altra banda, la consellera de Salut, Marina Geli, va reiterar ahir que el govern estudia la possibilitat de prohibir el tabac als bars i restaurants de menys de 100 metres quadrats a través d'un decret. Geli va insistir, però, que aquesta modificació només es farà «sempre que les parts implicades» –el sector de la restauració, el de l'oci nocturn i els ciutadans– hi estiguin d'acord. La consellera també va explicar que si el consens arribés abans de final d'any es podria aprovar una «llei pròpia de Catalunya».

EL PUNT.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible
01 jun 2007
No haurien de caldre lleis per això...

els fumadors haurien de saber que fumar no només els perjudica a ells sinó tots els que els envolten. Ells mateixos haurien de veure que no han de fumar en llocs publics ni al voltant de persones no fumadores.

Espero que no surti cap fumador exigint la llibertat de fumar a on es vulgui, perquè d'això no se'n diu llibertat, se'n diu falta de respecte.
Re: El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible
01 jun 2007
És increible però els menys respectuosos amb les persones son els i les (que acostumen a ser més) fumadores de col·lectius, centres socials, organitzacions d'esquerres...
És lementable però no se'n adonen (bé passen perquè informació en tenen i saben que les persones que no fumem tenen els mateixos drets a decidir que ells sobre les seves vides) i tenen unes actituds individualistes i egoistes que deslegitimen el seu discurs (de boqueta).
Re: El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible
01 jun 2007
Totalment d'acord amb el que dieu, i afegeixo que l'us del cotxe, moto, camió... a la ciutat s'hauria de restringir, ja que les persones que ens movem a peu o amb bicicleta ens em d'empassar tota la merda que expulsen aquests troços de ferro pel tub d'escapament.

Salut
Re: El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible
02 jun 2007
¿la tercera causa de muerte después del tabaquismo y el alcoholismo? La verdad creo que esas tres quedan muy por detras de los 1000 tipos de contaminación que nos rodean(de la generacion de electricidad,a la ganaderia pasando porel papel,los ordenadores y los peines...),las toneladas de medicinas que estos "denunciantes" hacen ingerir a una poblacion sumisa ante ellos, o el atroz desgaste de años y años de "jornadas laborales". Me parece ría un chiste de mal gusto si no fuera porque veo que estas burdas desinformaciones y relavados cerebrales cuajan hasta entre nosotros.Se mean en una copa,nos dicen que es champán y nosotros a recomendarlo como loritos!!!
Re: El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible
02 jun 2007
El que està clar és que respectar a les persones no fumadores, i així evitar augmentar el seu risc de mort, enfermats dolorosses, que passin un mal moment o que simplement estiguin supeditades a l'addicció de les persones que van decidir fer-se adictes a la nicotina lliurament (amb la informació que hi ha no hi ha excusa) no és demanar massa i és molt insultants que aquestes persones fumadores que no respecten les persones no adictes siguin les mateixes que vinga a críticar el BM, la contaminació de les fabriques, els drets dels animals... i practiquin aquest egoisme.
Re: El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible
02 jun 2007
EFE.. Madrid.

El tabaquisme passiu va causar 6.300 morts a l'Estat durant l'any passat, de les quals un 86,7% es van derivar de l'exposició al fum del tabac a les llars, segons va afirmar ahir el Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme (CNPT). L'entitat, que representa 44 associacions científiques, considera que el tabaquisme passiu causa ictus cerebral, infart de miocardi, càncer de pulmó, bronquitis crònica i emfisema, malalties que poden conduir a la mort. El CNPT afirma, basant-se en un estudi de la societat estatal de pneumologia, que l'exposició ambiental al fum es va reduir «notablement» en centres laborals i educatius coincidint amb l'entrada en vigor de la llei del tabac. A les llars, la disminució ha estat inferior i s'ha situat en un 7,75%, mentre que als locals d'oci i hostaleria pràcticament no s'ha notat. L'entitat va qualificar de «deplorable» la decisió del Parlament Europeu d'habilitar sales per als eurodiputats que fumin.
Re: El tabaquisme passiu és la tercera causa de mortalitat previsible
03 jun 2007
lo siento pero no me lo creo.
resulta q el humo del tabaco contamina mas q las industrias qimicas y los contaminantes en la alimentacion.
pero no, esta en la encuesta y me lo creo.
sobretodo por una fuente tan creible como efe...

por favor...

y si, respeto por los fumadores, pero, antes d exigir, cumples?
q tal el respeto d no consumir plastico, d no contaminar?
vas en coche?
usas electricidad q contamina? (incluso usando una placa solar lo haces pues se gasta petroleo en su creacion).

ya vale d ver en el ojo ajeno la paja y no la viga en el propio.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more