Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sexualitats
Actes contra la psiquiatrització dels i les trans - 29 juny
31 mai 2007
Assemblea trans oberta (29 de juny): estratègies de lluita contra la psiquiatrització dels i les trans. De 9.30 h a 16.30 h al Pati Llimona.

Concentració contra la psiquiatrització dels trans: dia 29 de juny, 17 h. Davant del Departament de Psiquiatría de l'Hospital Clínic de Barcelona (C. Rosselló, 140).

www.assembleatransbarcelona.tk
accio.jpg
Donat que els activistes contra la transfòbia i la psiquiatrització estem molt dispersos en el territori, i que la normativitat trans ens ofega, des de la Guerrilla Travolaka hem organitzat un espai de debat per retrobar-nos i posar en comú les nostres lluites. Aquesta trobada tindrà lloc el proper 29 de juny a l’Assemblea Trans de Barcelona (de 9.30 a 16.30 h) al Pati Llimona, (Carrer Regomir, 3).

El punt de partida per al debat que proposem en aquesta assemblea és la lluita contra la transfòbia i els processos de psiquiatrització dels i les trans. Entenem la trànsfobia com una pressió de gènere i discriminació de les identitats de gènere no-normatives i, per tant, pensem que per lluitar contra aquesta no cal pertànyer a cap identitat concreta. És a dir, que l’assemblea és oberta a tothom, trans i no trans.

Ens interessa construir una xarxa d’activistes sòlida amb la que poder comptar des dels nostres respectius territoris. Una xarxa amb capacitat de mobilitzar-se i amb intenció de visibilitzar-se, una plataforma inter-territorial que faciliti el diàleg entre activistes.

A la Guerrilla Travolaka ens sembla important trobar-nos entre nosaltres, entre activistes i grups, i donar a conèixer les nostres militàncies, participar dels nostres projectes. Pensem que en aquest moment és molt important que denunciem els processos de psiquiatrització, els certificats de "disfòria de gènere" i la HeteroTransNormativitat mèdica des d’una perspectiva inter-estatal. Per això cal que sapiguem qui som i des de quines posicions lluitem.

Hem pensat que és important trobar-nos en aquest moment perquè:

- El Parlament Espanyol va aprovar a principis del 2007 la Llei per la Identitat de Gènere. Aquesta exigeix el certificat de "Disfòria de Gènere" (que també és necessari per poder-se hormonar dins l'Estat Espanyol) i dos anys de tractament hormonal per aconseguir un canvi de nom i sexe al Document Nacional d’Identitat.
Així doncs, l’Estat ha avalat la implicació de la medicina i la psiquiatria en els processos de transició.

- Aquest any el Dia per l’Alliberament Gai, Lèsbic, Transsexual i Bisexual de Barcelona està dedicat a la lluita contra la transfòbia. Cal dir que la celebració del 28 de Juny a Barcelona és una de les poques manifestacions europees que estan organitzades per les mateixes associacions d’arreu de Catalunya, i no des de cap institució. No és un dia de celebració, sinó de reivindicació, de visibilitat al carrer i d’acció.
Per això, la manifestació i els actes de la setmana d'aquest any (del 25 al 30 de juny) estan centrats en el gènere i la transfòbia. El lema és: Genera’t, construeix-te sense transfòbia.

Presentem com a objectius de l'Assemblea Trans:
- La creació d'una eficient xarxa d'activistes i d'aliances estratègiques
- Definir la transfòbia als diferents territoris
- Idear junts estratègies d’acció contra la psiquiatrització/medicalització dels trans.
- Noves Assemblees i noves dates. Tot i ser la primera vegada que se celebra aquesta assemblea, el nostre projecte no vol ser una iniciativa aïllada, sinó que vol establir una dinàmica de treball en la que els activistes ens retrobem periòdicament.

CONCENTRACIÓ davant l'Hospital Clínic de Barcelona (Departament de Psiquiatria: C. Rosselló, 140):
Aprofitant la trobada de l’Assemblea, i com a acció contra la transfòbia psiquiàtrica a Barcelona, hem convocat una Concentració davant un dels hospitals de referència del que ells anomenen "tractament de la disfòria de gènere". Ens visibilitzarem amb pancartes, i repartint flyers.

Us hi esperem a tots!!
Mira també:
http://www.guerrilla-travolaka.blogspot.com
http://www.assembleatransbarcelona.tk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat