Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals del 2007 (II)
29 mai 2007
Des del Moviment Popular de Sabadell, considerem imprescindible desdoblar el debat entorn les eleccions municipals del passat 27 de maig, posant sobre la taula per una banda, la fallida del model representatiu com a model de participació, i per lâaltra la necessitat i oportunitat que presenten les alternatives transformadores de caràcter popular.

En aquest sentit hem volgut posar èmfasi en un primer element de caràcter estructural i que considerem una flagrant demostració del grau de deslegitimació i desacreditació de la societat entorn les institucions que han dâorganitzar el poder polític al nostre país, que venen reflectides per lâelevadíssima abstenció. Una dada que no tan sols, esdevé un element de deslegitimació, sinó que alhora esdevé un indicador de la manca dâinterès per part de la població del seu propi esdevenir col·lectiu. Desinterès que sâobserva sobretot per la manca de correspondència entre un elevat abstencionisme i els nivells dâautoorganització i participació social en la defensa dels interessos col·lectius.


Un desinterès però que reclama la contraposició amb dos esdeveniments que des del Moviment Popular de Sabadell, creiem que podem analitzar com a elements dâesperança i canvi. Lâun al conjunt del principat i la comarca amb lâaparició i consolidació dâeines dâintervenció electoral de caràcter transformador. I un segon a la nostra ciutat, amb la capacitat dâincidència i organització de la societat civil.Dâacord amb aquest plantejament, no seria legítim i seria poc responsable, esmentar tan sols lâabstenció com a factor dâincidència en lâactual distribució del poder local, i no tenir en consideració la rellevància i el paper que ha tingut la societat civil organitzada en el desgast al Govern del PSOE a la nostra ciutat. Cal tenir en compte lâassumpció de responsabilitats per part de la societat civil sabadellenca, que en diferents moments ha aconseguint articular, des de diferents sectors (sindicals, veïnals, rupturistes, juvenils,...) una oposició política que ha posat en âjackâ? al PSOE, amb un nivell important dâincidència. Una resposta popular provocada en gran part per un enfortiment de les xarxes i projectes socials, i en gran part també per la inexistent oposició política per part dels partits tradicionals al social-liberalisme del govern local dels últims 8 anys, encapçalat per Manuel Bustos. Respostes que tan sols han trobat ressò institucional, i en molts casos molt menys de lâesperat, a través de lâEntesa per Sabadell.

Per altra banda, des del Moviment Popular, i amb la vista posada a la comarca i al Principat de Catalunya, volem ressaltar el creixement en alguns casos i la consolidació en dâaltres, dâeines dâintervenció institucional, que seâns dubte responen a dinàmiques de transformació i ruptura política. Organitzacions amb una relació directa amb les entitats i col·lectius que des dâaltres espais de participació social porten anys treballant. Eines com les Candidatures Alternatives del Vallès, amb lâespectacular creixement de lâAEB a Badia, la consolidació de propostes com el COP de Ripollet, o lâespectacular irrupció en lâescenari institucional de lâAltraveu a Castellar del Vallès. O per altra banda, el creixement de les Candidatures dâUnitat Popular, i la seva presència ferma en distintes capitals de comarca, com Vic, Manresa, Mataró, Berga, i Vilanova.

En definitiva, volem aplaudir lâexistència i la construcció per part de la societat organitzada, de noves eines dâintervenció, igual de vàlides que la resta, que canalitzen propostes dels moviments socials a nivell local, que nodreixen dâinformació a la crítica, i que esdevenen plataformes de ressò. I, el més important, demostren que un heterogeni però decidit moviment de transformació, va consolidant cada cop més propostes en totes i cadascuna de les sectorials, així com va esdevenint referència per molts sectors del nostre país.Secretaria de portaveus

Moviment Popular de Sabadell

29 de maig de 2007
Mira també:
http://infosabadell.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals del 2007 (II)
29 mai 2007
leña al mono que es de goma
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals del 2007 (II)
30 mai 2007
bona rectificació!!!
endavant amb l´mps
endavant amb els moviments socials
endavant amb les organitzacions polítiques
endavant amb les candidatures alternatives, de base i assembleàreas!
endavant amb l´entesa!
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals del 2007 (II)
31 mai 2007
mare meva, si que esteu fotuts. bé, aprendre el respecte pel treball dels companys és un primer pas.
Sindicat Terrassa