Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
compareixença extraordinària del gran timonel de catalunya
29 mai 2007
"En una compareixença extraordinària acompanyat de Saura i Carod, Montilla ha dit que no hi ha receptes màgiques per evitar l'abstenció ni una única causa.Ara bé, ha dit que molta gent no va votar perquè ja els està bé el govern que hi ha, pel que ha anomentat "acceptació passiva de l'èxit". Avui, el tripartit ha fet una compareixença extraordinaria, després del consell de govern de cada dimarts. Els tres líders, Montilla, Carod i Saura han volgut així escenificar els sis mesos de govern. El govern català en ple respon a l'elevada abstenció fent una crida a recuperar la confiança en les institucions"
Del "linchamiento mediático" a los políticos (¡a ver si se manifiestan con los "pobres" moss@s!):

"Els cinc grans perden 480.000 vots a Catalunya. El PSC perd 180.000 vots; Esquerra Republicana, 80.000; el Partit Popular, 77.000; ICV-EUiA, 76.000, i CiU, 67.000."

"El PSC perd en dotze anys un 47,5% dels vots a Barcelona. El 1995, quan es va fer el primer tripartit a l'Ajuntament, tenia 347.083 vots. Des de llavors, el PSC ha anat baixant progressivament fins al resultat de diumenge: 182.104 vots. El 2003, els socialistes van patir un revés més important, amb la pèrdua de 59.400 vots i 5 regidors. El resultat d'aquest diumenge marca un nou retrocés del PSC en nombre de votants: 72.119 vots menys, i un resultat de 182.104 vots i 14 regidors, el més baix de la seva història en unes municipals a Barcelona. La davallada és uniforme en tots els districtes, també als feus tradicionals. CiU s'estanca entorn dels 150.000 des de l'any 1999"

"El PP ha perdido en Cataluña más de 77.000 votos"

"Falla la relación del ciudadano con el Ayuntamiento hasta tal punto que en algunos distritos la abstención se ha encaramado hasta el 60%, como es el caso de Ciutat Vella. Algunos dirigentes municipales socialistas apuntaban que será necesario buscar otras formas de relación con la ciudadanía y, sobre todo, dar prioridad a las políticas de atención a las personas y proximidad."

"Los éxitos cosechados por los socialistas el pasado domingo no logran ocultar la fatiga de materiales que achaca al PSC. La elevada abstención, la progresiva pérdida de cuota electoral y las dificultades para mantener una mayoría holgada en Barcelona preocupan sobremanera a la dirección del partido."

"L'incompliment d'expectatives desorienta ERC i ICV, i el PSC admet que, malgrat el seu èxit, ha de recuperar votants"

"Decepción en ICV por la pérdida de un edil en Barcelona. Mayol califica de "dramática" la abstención, que refleja el "desapego" de los ciudadanos"

"A ICV sí que els ha sortit contestació interna. El portaveu dels Verds, Antoni Garcia, considera que el retrocés és degut a «un seguidisme excessiu» del PSC, a les polèmiques d'Interior i a la pèrdua de diàleg i complicitat amb els diferents moviments socials i ecologistes. Garcia demana autocrítica interna i polítiques socials. L'anàlisi dels resultats que va fer ahir ICV diu que ha pujat a Girona malgrat el cas Pòrtulas, ha baixat a Lleida i Girona, i al cinturó té resultats contradictoris, amb la qual cosa Joan Saura es va preguntar: «Què està passant aquí?»
Mira també:
http://www.noticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=196398

This work is in the public domain

Comentaris

Re: compareixença extraordinària del gran timonel de catalunya
29 mai 2007
A Girona també han baixat en nombre de vots, el que passa és que degut a la baixada en nombre de vots dels altres partits, doncs hi han sortit guanyant un regidor. Paradoxes electorals.
Re: compareixença extraordinària del gran timonel de catalunya
29 mai 2007
M'encanta el que se li ha ocurrit al "senyor" Montilla: molta gent no va votar perquè ja els està bé el govern que hi ha, pel que ha anomentat "acceptació passiva de l'èxit".
Una vegada més mostren com sempre surten guanyant els politics i tracten als electors com simples dades, nomès numeros. No recorden que son aquests electors i cuitadans en general els que li paguen els sous milionaris... unes altres eleccions més han passat i això continuarà així molts anys fins que no hi hagi una oposició clara i contundent contra els politics i la politica del més poderòs i del més cinic. Dimissió per a tots i totes les politiques (per això de la llei de paritat), per incompetents i escurabutxaques!!
Saura diu la seva...
31 mai 2007
Saura ha dit que és necessària una reflexió al voltant dels resultats a Barcelona, i ha suggerit que el canvi d'alcalde que es va produir en "una situació de depressió postpart després del Fòrum de les Cultures" ha afectat els tres membres de l'equip de Govern municipal.
Sindicat Terrassa