Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Guanya la abstenció, però la Esquerra Independentista avança (puntdemira)
29 mai 2007
article publicat a www.puntdemira.blogspot.com

PUNT DE MIRA - Visió critica de la actualitat catalana i internacional des de una òptica independentista i socialista
GUANYA LA ABSTENCIÃ, PERÃ LA ESQUERRA INDEPENDENTISTA AVANÃA

Un cop més, la abstenció a les eleccions municipals de Catalunya han estat les triomfadores. El passat diumenge 27 de maig, un 53,8% dels votants van exercir el vot, xifra que quelcom significa alguna cosa si un 46,20% dels ciutadans amb edat legal per exercir el vot va anar als colâ¢legis electorals. Del 2003 al 2007 la abstenció a les eleccions municipals a augmentat un 7,67%.

Així doncs queda patent que les politiques populistes i reformistes dels partits tradicionals (PSC-PSOE, CiU, ERC, PP i ICV-EUiA) fallen i que no acontenten als ciutadans. El sistema polític de democràcia burgesa ha quedat deslegitimitzat amb la forta abstenció, ja no tan sols als Països Catalans, sinó arreu de lâestat espanyol. Tot i això, cal lluitar en tots els àmbits (si, inclús lâinstitucional) per tal dâassolir els nostres objectius de classe i de poble.

Al Principat, el PSC-PSOE ha estat el partit polític que ha aconseguit més vots, uns 924.275, però això si, en perd 179.576 (1.103.851)... i així tots els partits tradicionals, que no han sumat, tan sols han restat. Significant és la gran davallada de vots dâICV-EUiA i ERC, forces que sâhan dit sempre dâesquerres, però la seva política al govern del tripartit els ha pasat factura. La repressió i les mentides no ajuden a guanyar vots (això només li funciona a Sarkozy).

Significatiu és també lâaugment de vots i de regidors de les Candidatures dâUnitat Popular, que han ampliat significativament la seva presencia en diferents ajuntaments dels Països Catalans, assolint 6 regidors i regidores en capitals de comarca. Arreu dels Països Catalans, les CUP han obtingut 19.689 vots, que es materialitzen en 22 regidors. A més a més, si contem les plataformes en les que les CUP també hi eren presents (com les CAV al Vallès, Um9 de Ribes o CUPA dâArbúcies entre dâaltres) els vots augmenten a 48 regidors, assolits gràcies als vots de 35.877 catalans i catalanes.

Destacar també els resultats de CIUTADANS-Partido de la ciudadania, que ha vist com les seves esperances i conviccions dâarrasar a les eleccions sâhan plasmat tan sols en 13 regidors i demostra que la política de demagògia, mentida i ultraespanyolisme ranci els porta cap a la marginalitat. Així com els resultats dâaltres partits dâultradreta com Moviment Social República, Democràcia Nacional o España 2000, que demostren portar unes politiques que demostren no tan sols que no tenen incidència en el poble català, sinò que a més a més han de ser del tot exhaurides i ilâ¢legalitzades.

Cal lamentar i preocupar-se però, de lâaugment de vots i regidors de Plataforma Per Catalunya (PxC). Un partit xenòfob i espanyolista que amb 12.425 vots i 17 regidors amenaça en portar unes politiques del tot inacceptables a ajuntaments com Vic, Manlleu o Cervera, on han assolit una situació privilegiada en els ajuntaments dâaquestes poblacions, entre dâaltres. Cal denunciar les polítiques racistes, feixistes i espanyolistes dâaquest partit polític en tot moment i no tolerar cap acció ni política del partit liderat pel franquista Josep Anglada.

Al País Valencia, en les autonòmiques, més del de sempre.... El PP (i incomprensiblement) torna a guanyar per âgolejadaâ?. No seân adonen els valencians que són el territori amb més polítics corruptes per metre quadrat (més inclús que Marbella!). I a les Illes Balears el PP de Jaume Matas per fi perd la seva hegemonia i si vol governar haurà de pactar... Però continua estant tan malament com sempre...


www.puntdemira.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Guanya la abstenció, però la Esquerra Independentista avança (puntdemira)
29 mai 2007
Lamentable anàlisi que no diu res de nou i es limita ae donar xifres ja sabudes, i lamentable ortografia ("la abstenció" sense apòstrof de forma reiterada acaba ferint els ulls).

Darrerament qualsevol il·luminat que sap posar una lletra rere l'altra es pensa que és capaç d'escriure assaig i, a més, que el que pugui dir ens interessa a totes.

Dedica't al parxís.
Re: Guanya la abstenció, però la Esquerra Independentista avança (puntdemira)
29 mai 2007
si no t'interessa no cal que llegeixis... dormiré igual
Re: Guanya la abstenció, però la Esquerra Independentista avança (puntdemira)
29 mai 2007
Respecte a CIUTADANS comentes que tan sols han obtingut 13 regidors i que estan abocats a la marginalitat. Anàlisi certament contradictori amb l'entusiasme amb el que has tractat la CUP si tenim en compte que aquesta formació ha obtingut 18.522 vots mentre que C's ha arribat als 67.315.
Re: Guanya la abstenció, però la Esquerra Independentista avança (puntdemira)
29 mai 2007
Ciutadans ha arribat als 67 315 vots, perque s´ha presentat a les ciutats mes grans de Catalunya, Barcelona ciutat, Hospitalet, etc...aprofitant el desplegament mediatic que li han donat tots els mitjans catalans i ja no dic espanyols (Mundo, COPE, etc...).

Les CUP no han tingut ni una ratlla a ni un diari i ni un minut a cap cadena de televisio important, i tot i aixi, on s´han presentat han superat a ciudadanos, incloent Lleida i Girona ciutats. Quan les CUP es comencin a extendre per Barcelona, especialment a Barcelona ciutat, ja vorem el que passa.

De moment, les CUP, en solitari i en coalicio, 48 regidors i regidores, i no a poblets petits, sino a ciutats importants com Mataro, Vic, Manresa, Molins de Rei, Vilanova i la Geltru, etc... tremoleu ciudadanos que arriben les CUP!!!
Re: Guanya la abstenció, però la Esquerra Independentista avança (puntdemira)
29 mai 2007
De moment les Cup han tret 22 regidors/es, comptant els de Capellades. És un molt bon resultat, però ara toca el més important, gestionar l'èxit, ser realistes, fer les coses pas a pas, que les persones que han estat escollits com regidors/es tenen un important paper en el funcionament de les cup. Son la seva cara institucional, dubtes? Que farem on sigui necessari els vots de la cup per decidir el color del govern de l'ajuntament corresponent? Una cup pot decidir entrar a govern en el seu ajuntament? Qui decideix el que es fa a una cup local i els criteris? La seva gent a nivell local, consens entre totes les cups amb i sense representació.
Aquests son els dubtes que porten fer politica a les institucions, serà un bany de realisme social.
Vull recordar que estem de 22 regidors, és un bon inici, però no si val afegir altres llistes com Salt (llista d'ICV)on potser hi ha gent de la cup, potser també hi haurà gent propera a les cups a llistes d'erc o de la seva marca blanca Acord Municipal, i aixó no ens permet parlar de que aquella llista o altre hi ha gent de la cup.
Estem parlant de 22 regidors, cal ser conscients.
Re: Guanya la abstenció, però la Esquerra Independentista avança (puntdemira)
31 mai 2007
això de dir ke tenim "48 regidors" no té res a veure amb llistes blanques de les branques disimulades d'ERC(AM) i ICV (EPM). Els regidors ke afegim als 22 són de llistes alternatives amb vocació assamblearia i anticapitalista que participen també de l'AMEI (Assemblea Municipalista de l'Esquerra Independentista).

Si suméssim les llistes d'ERC o ICV, o AM o EPM on hi ha gent que se sent més propera a la CUP o a l'Esquerra independentista que a qualsevol altre lloc, encara que al seu poble hagin optat per donar suport a aquestes lliste per que no hi ha res més i si hi fós no es menjaria res. Això de que sóm més forts del que podem visualitzar no és nou, i t'asseguro que sobrepassa els 35.000 vots ke comptabilitzem.

En tot cas, això ens ha de fer pensar. Si (fent un anàlisis exclusivament principatí i al meu pesar) comptem militants de la CUP pròpiament, sumem els de la CAJEI i Maulets, Endavant, i altres organitzacions, etc... sobrepassarem escassament els 1.000, si hi arribem. Això vol dir que és important, al meu entendre, un treball per aconseguir ke la gent es motivi i es mogui. Tenim a molta gent mirant-nos que s'afegiria a nosaltres. S'han d'acabar els sectarisme i fer pinya, i aconseguir que les CUP siguin també la veu de tot un moviment, i per descomptat, de les assemblees que les conformin pròpiament.
Sindicat Terrassa