Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
28 mai 2007
El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07


Tal i com pronosticaven les enquestes i sondejos, lâabstenció massiva ha estat la verdadera i gairebé única protagonista de les eleccions municipals del 2007. Incrementant-se en la pràctica totalitat dels municipis del país, lâheterogeni bloc abstencionista sâha convertit en la opció més triada pels ciutadans a lâhora de pronunciar-se. Precisament a causa dâaquesta heterogeneïtat cap organització política o corrent ideològica pot apropiar-se aquesta aclaparadora majoria social. No obstant, la pèrdua de legitimitat dâun sistema polític que sâautoanomena âgovern del pobleâ? i que suposadament es basa en la participació i en les majories és incontestable. Avui, i amb les dades a la ma, podem afirmar sense por que la majoria de la població no veu necessària o útil la participació en les institucions parlamentàries actuals.
Les causes dâaquest fenomen són múltiples, complexes i estan interrelacionades. Nosaltres creiem que com a factors més destacats a lâhora de promoure lâabstencionisme podem trobar els següents:
-     Lâallunyament dels centres de poder i decisió. Cada cop més aspectes de les nostres vides âsobretot als àmbits econòmics i militars- venen dictats per organismes dâescassa o nulâ¢la naturalesa democràtica com ara el Banc Mundial, la OTAN, el G8, etc. Aquest fet fa que moltíssimes ciutadanes no visualitzin les institucions parlamentàries estatals com a un escenari on dur a terme la defensa dels seus interessos reals.
-     La instauració de la âpartitocràciaâ?, entesa com la situació en la qual els partits polítics âjuntament amb els seus professionals de la política- esdevenen maquinàries per a la defensa gairebé exclusiva dels seus interessos com a organitzacions; obviant la representativitat de la ciutadania que suposadament han dâexercir. Els debats estèrils i allunyats de les problemàtiques ciutadanes, la creació dâuna âclasse políticaâ? amb interessos propis i la conseqüent llunyania entre polítics i ciutadans són les principals conseqüències dâaquest fet.
-     La potenciació de lâindividualisme consumista âcom a un dels pilars bàsics del nou liberalisme polític i econòmic- ha impulsat la desaparició de les consciències colâ¢lectives. En conseqüència, sâha produït una desmobilització social, cultural i política que, tot i que en un primer terme va recaure sobretot en lâassociacionisme obrer i veïnal, ara sâestén cap a totes les formes de participació política, com ara les eleccions.
Hi ha qui ens vol fer creure que lâactual democràcia és sinònim de âpoder del pobleâ?. Nosaltres creiem que és sinònim âdâinstrument de legitimació, dâamagament i de sufocacióâ? dels conflictes socials generats per lâactual sistema econòmic. I ens basem, per afirmar-ho, en que es tracta dâun sistema polític que no trontolla ni es desespera amb la participació de menys de la meitat de la població amb dret a fer-ho. Un sistema polític que és incapaç de resoldre les problemàtiques reals de la ciutadania i que perpetua i legitima les injustícies socials, tot creant una sèrie de persones amb uns interessos específics que res tenen a veure amb els de les persones que diuen representar.
Ãs en la construcció (o reconstrucció) de la esmentada consciència colâ¢lectiva on nosaltres veiem la única esperança real de canvi. Construcció que, des del nostre punt de vista, sâha dâimpulsar mitjançant la creació i el foment dâespais de participació directa i assembleària i que han dâarribar a englobar tots els aspectes de la vida (polítics, socials, econòmics, culturals, etc.) Els colâ¢lectius en defensa del territori, les Associacions Veïnals, les assemblees pel dret a la vivenda, les assemblees de joves, els colâ¢lectius de contrainformació o els esplais, per citar-ne tan sols uns exemples; demostren que no som poques les que creiem en una altra forma de participar, opinar o actuar.
En una altra forma, en definitiva, de decidir i fer política.

âTota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltresâ?
Amb la democràcia institucional...ja no ens alimenten molles.
Moviment Popular de Sabadell â Maig del 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
28 mai 2007
no us heu deixat quelcom? després dels esplais, of course
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
28 mai 2007
això és EI?
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
28 mai 2007
Tan debò viqués a Sabadell, no tota l'EI apostem per la via instistucional. Independència i Socialisme, endavant amb la lluita anticapitalista!
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
28 mai 2007
Tant de bo visquessis a Euskadi, què faries? Ploraries perquè no pots votar Batasuna, que no sé si te n'enrecordes però tenen claríssim que és una eina vital per a aconseguir la independència i el socialisme.
Em pots dir què proposes tu i què proposa l'MPS per transformar la societat.
A Sabadell l'Entesa no ha tret el tercer regidor per 45 vots i n'hi ha que s'apunten al carro guanyador: l'abstenció, o sigui no fer res per canviar l'estat de les coses i escriure un comunicat que l'únic que fa es resoldre momentàniament uns problemes personals d'impotència en l'acció política.
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
28 mai 2007
veient el comunicat de l'anomenat Moviment Popular de Sabadell que representa a Sabadell un tant per cent inferior que les CUP a nivell nacional em fa rabia i ressignació a pensar com pot ser que encara estiguem amb les matiexes de sempre.Senyores i senyors em tret mes de 20 regidors i això no surt per enlloc al comunicat anarko-abstencionista.Quina tristesa pensar que dins del mateix Moviment en formen part organitzacions de la pròpia Esquerra Independentista que a tot arreu han donat suport a les Cup menys a SBD.Aquells que s'enmirallen tant en Euskal Herria i k viatjen tant per aquelles meravelloses terres que els hi preguntin als vascos i les vasques que en pensen de recuperar pobles històrics per l'esquerra abertzale i que en pensen de la lluita institucional?.
Madurem si us plau!trobem-nos totes i tots que suposament aspirem a construir junt uns PPCC independents,socialistes i antipatriarcals i deixem de banda els infantilismes oportunistes.Ai si Lenin aixeques el cap!
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
29 mai 2007
Espero que en Lenin no aixequi pas ni el cap ni res...

Endavant amb la genteta del Moviment Popular de Sabadell que no té prejudicis alhora de crear la unitat popular real entre els moviments socials de la ciutat... a algunes sembla que només us preocupa treure regidors... més que no pas crear una base social real que permeti que després, si es creu oportú, es pugui crear una CUP que sigui una corretja de transmissió real dels moviments de base i que no sigui només un globus que es pot desinflar en 4 anys...

Felicitats a les CUP, felicitats al MPS !!

Ha seguir treballant a cada lloc amb les eines oportunes i amb l'autonomia necessària.
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
29 mai 2007
això em sona al tipic debat esteril lenin-trotsky o marx-bakunin ke trobes por ay. llegir llibres és imprescindible per recuperar tot el que es va perdre dels 70 als 90, però no podem aplicar inocentment allò que llegim. hi ha una història de la qual s'ha de prendre nota. No al marxisme religiós, si a la critica marxista anticapitalista. No al radicalisme (els radicals són els capitalistes i els reformistes), sí als gestos radicals i contundents (per que és la resposta mínima que pots donar a un sistema tant injust).

2 advertències: una lluita no treu l'altre. S'han de recolzar les candidatures, però fer un treball seriós i no permetre que les candidatures donin l'esquena a la base social que les sustenta. aqui es parla de culpables, però molts no sou de sabadell, per tant no sabem qui és el que ha fet l'infantil, si la base social o la mateixa cup. Penseu que aquest debat no ens ha de separar mai, per que es fruit del mateix sistema contra el qual lluitem.

Recordeu, l'experiència supera la raó: pràctica, autocritica, critica, practica, autocritica, critica...

(i no m'estic referint a de cap dialectica fruit d'idealitzacions del marxisme, sino d'una dinàmica...)
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
29 mai 2007
1.sort que el 3er no ha sortit perquè els comentaris personals estarien de sobres sobre el mateix. 2.la cup de sabadell fa temps que es dedica unicament a fer comunicats i no fa res mes que campanyes, només 2o3 militants dels no històrics treballen a la base. 3. La sucursalització a Entesa fa temps que hauria de lapidar-se veient la politització i l implicació real daquestos en les eines i ambits veinals i recolçaments a iniciatives populars, remetent-nos als fets i ara als resultats electorals. De tot plegat, les causes són relatives i multifactorials. Aps, les idealitzacions són qualsevol cosa menys marxisme
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
29 mai 2007
subscric totalment el comentari de dalt

ha parlat bastanta gent que no coneix la realitat de sabadell, i que facilment esmenta a lenin i/o marx sense tenir gaire idea de marxisme, afegire dos matisos:

1) l'MPS no s'ha declarat mai com a part de l'EI, tot integrar algunes organitzacions que si que en formen part, per tant tot i tenir molta afinitat no tenim perque seguir la seva estrategia.

2) La lluita institucional es un mitjà i no un fi, i per tant com tots els mitjans en funció de la cojuntura, de l'estrategia i de les condicions objectives i subjectives en un determinat moment es pot decidir utilitzar o no, si algú es marxista i es pensa que la lluita institucional es un fi que s'ho faci mirar o que miri com han acabat els que aixi s'ho han proposat (PCE,PSUC etc.. etc..)
Re: El Moviment Popular de Sabadell respecte les eleccions municipals/07
29 mai 2007
Com li agrada xerrar a la gent que no té ni idea de les realitats locals de cada poble. Endavant amb el MPS!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more