Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
El "Pentàgon" municipal perd 184.222 votants més
28 mai 2007
El "Pentàgon" municipal, els cinc partits de l'Ajuntament de Barcelona (PSOE, CiU, PP, ICV, ERC) ha perdut 184.222 votants respecte a les eleccions del 2003. Tots han perdut. L'abstenció històrica a Barcelona és un avís per a navegants.
La guerra contra els moviments socials a Barcelona (fòrum 2004, 22@, ordenança del cinisme etc etc etc) passa factura.

Aprendran? Tornarem a sentir allò del "nosaltres en representem un milió i mig de persones" (okupació de Can Ricart per La Makabra)? (Aquest cop han votat 611.941 persones)

El més probable és que continui la decadència del sistema politíc postfranquiste a Barcelona. Cada cop amb menys representativitat i autoritat, sense legitimitat, cada cop més lluny dels ciutadans. Potser el que cal és que els moviments socials madurin una mica més i ens posem a construir una societat alternativa, d'esquenas a l'ajuntament.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El "Pentàgon" municipal perd 184.222 votants més
28 mai 2007
tots han perdut, però no amb les mateixes proporcions.

CiU només ha perdut menys de 5.000 vots.
ICV ha perdut el 40% dels vots obtinguts el 2003, més de 40.000.
ERC igual que ICV, ha perdut més del 40%, amb unaes dades molt similars.
PSC ha perdut uns 70.000 vots.
PP ha perudt uns 20.000 vots.

Així que la patacada forta se l'endú més el tripartit que ningú. Si tornen a fer la coalició PSC-ERC-ICV ens gobernaran amb uns 280.000 vots obtinguts, sobre 1.250.000 votants possibles.

"nosaltres en representem un milió i mig de persones" ho toranrem a sentir perquè no hi ha periodisme i ningú els replicarà. L'abstenció és la gran guanyadora (51,5%), ja només els voten els del partit i aquells que tenen interessos directes en que guanyin uns o altres, i un grapadet de ciutadans atontats, però que cada cop són menys. Un gran cop a la democràcia que tirita de por. Genial.
Re: El "Pentàgon" municipal perd 184.222 votants més
28 mai 2007
La suma total de votants de PSC+ICV+ERC a Barcelona fou de 292.422, d'un cens de 1.234.311 votants. Representen un 23,69% dels cens (ni una quarta part). En queda fora el 76,31% dels cens electoral de la ciutat.
Re: El "Pentàgon" municipal perd 184.222 votants més
28 mai 2007
jo crec que els que més han perdut han sigut ERC e ICV, a Barcelona, per certs motius.

Perqué ICV esperava creixer, perqué ICV estaba anant cap al centre drete per atreure descontents del PSC, i segur que n'ha tret, pero ha perdut els vots d'esquerres per el camí. Perqué a diferencia del PSC, que molta gent no l'ha votat confiant que ja guanyaria, els votants d'ICV no l'han votat ni tant sols perquè es mantingués com estava, i fent-lo baixar tot les enquestes d'intenció de vot abans de la campanya electoral que li donaven una pujada, i respecte a les eleccions de fa 4 mesos.

I ERC, ha baixat moltissim, perque de voler desmarcar al PP i situar-se com a 3ra força a l'ajuntament, s'ha situat derrera de ICV, 5na força en nº de vots.
Re: El "Pentàgon" municipal perd 184.222 votants més
28 mai 2007
jo ho veig més fàcil. són tots una colla de lladres, trepes, gent que cobra massa, amics de rics i poderosos. i avui en dia el robatori és tan descarat que ja tothom se'n comença a donar compte. les coses no van bé pel poble, les hipoteques, sous baixissims, treballs de merda... estan ofegant a la clase mitja de forma brutal. i aquests es donen compte (per fi!) que no els representen.
Re: El "Pentàgon" municipal perd 184.222 votants més
28 mai 2007
Diuen que els idiotes eren, a l'antiga grècia, els que renunciaven a l'activitat política i la vida pública, els que no es mullaven, per ser clars. Doncs, crec que els barcelonins no podem ser idiotes de nou ! ´Es una vergonya que a lciutat del no a la guerra d´Irak el PP tingui 7 regidors i tercera llista més votada! vergonya us hauria de donar idiotes de barcelona que no exerciu el dret a vot!
Re: El "Pentàgon" municipal perd 184.222 votants més
28 mai 2007
es que l'activitat política i la vida pública de l'antiga grècia era exclusiva dels esclavistes. l'activitat política i la vida pública dels esclaus ha estat normalment *fora* de les institucions dels esclavistes (de l'antigetat, dels feudals o dels capitalistes). i *sempre* han sigut insultats pels 'il·lustrats'. vergonya als esclavistes antics i moderns! vergonya a les seves institucions! hi ha un llarg cami a recorrer, per recuperar la ciutat i les nostres vides, per reconstruir la societat, però no passa especialment per les institucions sino *contra* ellas (com en la mobilització contra la guerra)
Sindicato Sindicat